Skocz do zawartości

[opony] Czy są jakieś semi-slicki węższe niż 1.9''?

Snake20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Zastanawiam się czy można dostać taką oponę, która zachowa jakieś tam właściwości terenowe (wyraźne charakterystyczne wypustki), a przy tym będzie zgrabna i lekka. Jest coś takiego, bo to co szukałem to zaczynało się od 1.9''. Jeśli chodzi o rozmiar koła to 26''

Napisano

Na Twoim miejscu rozejrzałbym się za jakimiś Maxxisami, ze względu na to że ichnie 1,9 jest w rzeczywistości bliższe 1,75-1,8.

Ja osobiście używam WormDrive'ów na obu kołach, na asfalcie i ubitych ścieżkach wyraźnie czuć, że opona toczy się lżej niż tradycyjne terenowe, niestety na błocie, czy sypkim piasku przód lubi się czasem poślizgać, więc trzeba uważać. Waga realna - 542,8g - myślę, że nie najgorzej jak na tę cenę.

Pozdro.

Napisano

Realnie nie wiem, ile one mają - ale ponieważ Conti zazwyczaj rozmiary opon sporo zaniża, więc Double Fightery tej firmy powinny zwrócić twoją uwagę.

Mam je zresztą założone w moim krążowniku szos i poboczy ;) - więc przy najbliższej okazji postaram się zmierzyć szerokość; a okazja musi się nadarzyć, bo z braku miejsca krążownik tymczasowo stacjonuje w mieszkaniu moich rodziców.

Katalogowo te oponki mają 2". Póki co, mogę na oko stwierdzić tyle, że w praktyce - zdecydowanie mniej.

Pozdrówko kontynentalne :D

Napisano

Maxxis Larsen TT. Nominalnie 1.9 ,realnie jakieś 1.75. Gęsty i dobrze zaznaczony bieżnik ,więc w terenie dają radę jak nie jest mokro i ślisko. Niestety w piachu trochę grzęzną z powodu ograniczonej szerokości ,za to na ubitych trasach diabelnie szybkie ,masa ok. 400 g robi swoje. Cena też nie wygórowana. 69 zł. bodajże.

Napisano

A może Schwalbe CX-Pro. To opona do przełajów, występuje w rozmiarze 26", szerokosc 1.35. Waga katalogowo 405g. Nie nadaje się tylko na piach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...