Skocz do zawartości

[amortyzator przód] Amor do XC pod ramę Author Context '07 19" do 1000zl

Away

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Przymierzam się do zakupu amora pod ramę Author Context '07 19", siedzę w brutalnym :) XC, ważę 85kg, max. koszt to 1000PLN aha i żeby był przystosowany pod V-ki.

Myślałem o tym sprzęcie:

http://www.allegro.pl/item427441866_amor_m...0mm_okazja.html

Zatem Proszę Szanowną Biker'rska Brać o rade!

Dzieki z góry!

Pozdro

Away

P.S Jeśli coś pochrzaniłem w stylu pisania postów to wybaczcie jestem tu nowy,

• Mod Team
Napisano

R7 i brutalne XC plus- bez urazy- Twoja waga.... nie, to raczej się nie uda. Wieści niosą,że R7 to takie coś jak SID- niby wszystko cacy, ale przy cięższym bikerze zaczynają się problemy ze sztywnością, tłumikami i czymś tam jeszcze.

Może coś takiego:

http://allegro.pl/item424912460_manitou_re...lockout_fv.html

Lub - jesli dysponowałbym podobna kwotą:

http://allegro.pl/item425306321_nowy_magura_odur.html

ale Magura dlatego,że mam w planach zakupić hamulce Magury HS33 Firm Tech

Napisano

Magure sobie od razu odpusc, z tego co czytalem na zagranicznych forach to cena zabija ale jakoscia i praca niestety juz nie, poszukaj Reby/Recona ewentualnie Bombera jakiegos.

• Mod Team
Napisano
Magure sobie od razu odpusc, z tego co czytalem na zagranicznych forach to cena zabija ale jakoscia i praca niestety juz nie, poszukaj Reby/Recona ewentualnie Bombera jakiegos.

A można wiedzieć gdzie czytałeś negatywne opinie na temat Magury dotyczące jakości i pracy? Pytam,bo jak napisałem, może gdzieś kiedyś zakupię Magurę. Na portalu mtbr.com czytałem w zasadzie tylko pozytywne opinie, na olimpiadzie tez wielu uczestników miału amorki Magury ,np złota medalistka Sabine Spitz.

Napisano

mrj z forum ma magure. i to nie jakies liche cos do xc

dla mnie pytanie przy zakupie magury byloby takie: czy skoro mozna dostac bardzo dobre widelce do tego samego zastosowania rock shoxa/foxa czy innych ale popularnych producentow i to za wiele mniejsze pieniadze to czy jest sens wydac na jakis sprzet tyle kasy zeby zyskac (ewentualnie) niewiele.

a co do szczegolow uzytkowych: moj kolega kupil ktoregos mdr'a. w czasie bike challenge glebnąl i widelec juz nie trzyma pionu - haki są krzywe i kolo wsadzone w nie nie jest prosto. moze mam male doswiadczenie jesli chodzi o uzytkowanie sprzetu w xc ale cos takiego slyszalem i widzialem pierwszy raz.

poza tym chyba dystrybutor na polske wogole nie robi serwisu tych widelcow ani napraw gwarancyjnych tylko odsyla je do producenta.

magura sili sie na rozniaste wynalazki np jak wstawki ochronne w haki dla zabezpieczenia goleni. wiekszosc producentow robi golenie magnezowe ale tylko magurze odbilo zeby swirowac w tym wzgledzie. no i efekt byl taki ze te inserty wyklejaly sie z hakow :)

• Mod Team
Napisano

Cóż, wiele negatywnych opinii można też poczytać o amortyzatorach RS czy Manitou. Zaznaczam,że daleki jestem od namawiania kogokolwiek na zakup tej czy innej części lub roweru. Amortyzatory Magury są w naszym kraju traktowane raczej jako ciekawostka .problem serwisu amortyzatorów nie dotyczy tylko Magury- wystarczy wspomnieć kłopoty z serwisem amortyzatorów RS zamontowanych fabrycznie w Krossach. Ale jeśli zakup każdej części rozpatrywalibyśmy tylko bazując na negatywnych opiniach lub powielonych przez niezliczona ilość osób, to ciekaw jestem na czym byśmy jeździli. To taki mały OT.

Summa summarum - decyzja o zakupie i tak będzie należała do Away'a.

Napisano

ok ale serwis do rs i czesci masz w polsce, gdy potrzebowalem informacji od serwisanta to tez ją dostalem.

mrj pisal ze jego amor pojechal do niemiec - malo ciekawe. ja od biedy moge sie bujnąc do wrocka po wczesniejszym umowieniu sie serwisantem i problem praktycznie mozna rozwiazac od ręki

Napisano

Coz mi sie niechce szukac gdzie to czytalem, po prostu za duzo stron przewertowalem poswieconym rowerom - pisze co mi wiadomo nt. Magury ;)

W kazdym badz razie tak jak tobo wspomnial, widzial ktos serwis Magury w Polsce ? :D I nie przemawia do mnie jakos nawet waga, reba jest lzejsze o wiele i pewnie bedzie lepiej pracowac z dual air.

• Mod Team
Napisano

Mam R7 i przy wadze 80 kg nie ma czegoś takiego jak brak sztywności. Przejechane ma ponad 7 000 km i póki co nic mu nie dolega.

Magura - jak chcesz coś egzotycznego to bierz właśnie ją.

Manitou R7 jak ci zależy już na kupnie to bierz właśnie jego. Chyba, że szukasz czegoś naprawdę bardzo komfortowego, to czekaj za Rebą. Z R7 jest jak ze sportowym samochodem, osiągi ma ale traci niestety na komforcie. ;)

RockSox Reba jeżeli poczekasz jeszcze z miesiąc może z dwa to powinieneś dostać jakieś egzemplarze w okolicach 1000 zł. Na tym amorku się już nie zawiedziesz, dwie komory powietrzne mogą dać ci komfort a jakim nawet nie śnisz

Napisano

Dzieki wielkie chłopaki! Chyba zdecyduje się jednak na RS Reba, wiadomo ze chcialoby sie "team", ale w zasiegu chyba tylko SL no i jeszcze Recon? R7 mi sie marzyła, ale chyba może nie wytrzymać- no a jak sie ma R7 do Recon'a i Recon Race do Reby SL- duża różnica?

Pozdro

Away

Napisano

R7 ma prace moze ciut lepsza od Recona, mniejsza wage, Reba natomiasta "bije" oba, R7 praca a Recona waga ;)

Napisano

Nie rozumiem niektórych wypowiedzi. Kto z Was jeździł na r7? Miałem przyjemność na nim jeździć. Waże 85 kg, uprawiałem agresywne XC. I przy glebie na przód przy 40 km/h gdzie połamałem reke, obojczyk i żebra on przeżył. Sztywność miał na bardzo dobrym poziomie, z pracą to samo (reba troszke lepsza ze względu na motion control, w r7 SPV Snap Valve miałem)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...