dużepiwo Napisano 12 Października 2006 Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Mx comp eta 2006 Avid single digt 7 DT onyx tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 12 Października 2006 Udostępnij Napisano 12 Października 2006 tylna zmieniara Sram 7.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thrackan Napisano 16 Października 2006 Udostępnij Napisano 16 Października 2006 U mnie to są pedały VP-349A. Prawym zaliczyłem (jadąc po ulicy) szlif o wysoki krawężnik przy ok. 50km/h (Wawa, zjazd WZ-ką), a lewym zahaczyłem o ścięty pień drzewa gdzieś w Chojnowskim Parku Krajobrazowym, aż lekko zgięła się obejma i odkręciła jedna śrubka. Po dokręceniu owej śrubki pedałki służą dalej Przejechały łącznie około 2,2kkm (80% tego w MTB, 20% w szosówce) Szosowa, tylna przerzutka Shimano 105, rocznik '84 (RD-A105). Jestem jej co najmniej trzecim właścicielem. Przerzutka jest poobijana, porysowana, potłuczona, nie posiada już fabrycznej farby - zachowały się tylko wygrawerowane oznaczenia, ale mimo tego nie ma ŻADNEGO luzu, a sprężyna jest mocna, jak nowa (przez pewien czas dobrze spisywała sie jako napinacz łańcucha w singlespeedzie . Licznik, moja ulubiona Sigma BC 906 rocznik '05 - ani razu się samodzielnie nie wypięła, przeżyła glebę przy 45-50 km/h i około 8 upadków z wysokości 1,2m na podłoża różne z kilkoma odpryskami lakieru i kilkoma ryskami, ale działa bez zastrzeżeń (no, przy -20 stopniach ma ok. 0,3 sekundy opóźnienia przy zmianie obrazu na wyświetlaczu) Poza tym dostałem ją od Ukochanej na urodziny, więc wartość użyteczna sumuje się z sentymentalną :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fei Napisano 17 Października 2006 Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Prosta kiera Amoeba Borla XC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 17 Października 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Października 2006 stery syncros factory xc- polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavcio Napisano 18 Października 2006 Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Przerzutka shimano Alivio z 2000 :] No, i mój przedni v-brake za 15 zł, ktory hamuje jak hydraulik (6 osob mi to mowilo ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 18 Października 2006 Udostępnij Napisano 18 Października 2006 gripy za 4 zł wyglądem takie jak inne ale zrobione z miększej gumy i jeszcze to gripshifty shimanowskie rządza, a i 10 letnie alivio przerzutka tylnia też dobrą jest. Z lepszych czesci to też korba deore hollowtech fc 510 z 48 zębowym alu blatem za 72 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 18 Października 2006 Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Jeżdże na LX z tyłu od ładnych paru dni i... poprostu się zakochałem Nie miałem pojęcia że przerzutka może tak szybko zmieniać biegi, nawet pod ogromnym obciążeniem... istne cudo techniki... a w porównaniu do mojej ex czyli Acery... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 18 Października 2006 Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Rama Author Traction 2004-ok 4000km-500zł-polecam bo jestem zadowolony Nie ale tak na poważnie to spisuje się nieźle, jest sztywna, jak dla mnie lekka (1,9 kg) i choć ma 3 sezony to nadal ładnie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 19 Października 2006 Udostępnij Napisano 19 Października 2006 koła (przód: piasta XTR 2002; sapim race, x517, tył: tune mag 200; dt revolution; x517, za oba koła zapłaciłem około 800zł; gdzie piasta tylna w cult bike kosztuje około 1200 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Ja najbardziej jestem zadowolony z siodla selle itallia ale nie wiem jakiego ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agau Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Ja jestem zadowolona z korby mojej wspaniałej Truvativ Hussefelt A z racji, żem kobita, i na jedną jedyną część trudno mi się zdecydować, pozwolę sobie wspomnieć o jeszcze jednym genialnym podzespole, dołączonym firmowo do mojego gruchota: o siodle. To jedyne siodełko, które wygląda jak siodło, a nie kanapa, i jestem w stanie na nim ujechać kilkadziesiąt kilometrów nie odczuwając dyskomfortu w okolicy dolnych partii tułowia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Away Napisano 10 Września 2008 Udostępnij Napisano 10 Września 2008 1. [Przerzutka przód] Down Swing Deore LX '96-zero luzów do dziś, gdyby nie to, że moja nowa rama jest pod górny ciąg nigdy bym z niej nie zrezygnował na rzecz XT'08 2. [V-brake] Sram 7.0 '01- po 7 latach malutkie luzy, jeżdzą nadal ze mną na nowej ramie 3. [Przerzutka tył] STX' 97 na "7"- przezyła wiele, troszke luzy już ją toczą, ale to nic dziwnego, nadal na pokładzie, jednak to jest jej ostatni sezon.. Pozdro Away Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathar Napisano 10 Września 2008 Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Najbardziej cieszy mnie rama Haibike Challenge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Away Napisano 10 Września 2008 Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Oto mój bohater No1 Deore LX FD-M550 (1990-1992) Okazało się że ma 18 lat!!!!!!!!! I ciągle w idealnym stanie- zero luzów! Jestem z niego zadowolony na 1000%, jednak po pęknięciu ramy, musiałem się przesiąść na XT '08. Recenzja: http://mtbikes.info/artykuly/testy-i-recen...przerzutki.html Moj egzemplarz: http://img231.imageshack.us/my.php?image=lx001dn1.jpg http://img61.imageshack.us/my.php?image=lx002by9.jpg Pozdro Away Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 14 Września 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Ja jestem zadowolony w tych 200% z roweru który złożyłem w tym roku i cały czas sukcesywnie wraz z dopływem gotówki ulepszam. Cieszy mnie każda część kupiona do niego, ponieważ jej zakup jest wcześniej przemyślany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 14 Września 2008 Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Koła. Zakupione w jednym z warszawskich sklepów. Obręcze 717.. pod V. Piasty tył Dt 370 przód Sh 525. Szprychy i nyple Champion pillard red. Więc czemu nie zadowolenie? Obręcze. 199zł sztuka. Piasty Dt 359zł Sh 50zł. Szprychy 7x zł nyple 55zł. Co razem ze złożeniem daje mi około 1000zł.! Na allegro koła na 4.2d white limited edition championach black [nie silver jak moje] i piastach p/t 370 są za 890zł! Poza tym w sklepie nie mieli obręczy pod DSC a chciałem jak najszybciej bajka więc sami rozumiecie ,że ten frez na rancie nie pasuje do DSC. No mogę jeszcze wspomnieć o ramie kross A6 ale to już 50% niezadowolenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlevy Napisano 14 Września 2008 Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Oj. [amortyzator] Reba Race - szczerze mówiąc nie widzę żadnego innego. Kto ma wie o czym mówię.[1500zł] [piasta] XTR - nie do zajechania, ot tyle. Sprzęt, który nigdy Cię nie zawiedzie[przebieg 8k km., cena 450 zł - tył] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 14 Września 2008 Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Oj. Wybaczcie za post wyżej. Popierniczyło mi się coś. Zadowolony jestem z obecnej R7 super click-it ,siodła SKN [dobry wybór jak za tę kase] oraz z tylnej przerzutki XT shadow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp0q Napisano 14 Września 2008 Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Reba Race Dual Air - po wczorajszym serwisie znów widzę za co dałem 1k zł. Zalicza podłe leśne zjazdy, jeden za drugim, i trzyma się twardo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 14 Września 2008 Udostępnij Napisano 14 Września 2008 z wygladu i wagi nowej kiery, mostka, sztycy ale juz nie z siodla (oj boli, boli ... jak dlugo?..) http://img171.imageshack.us/img171/9913/05092008033rp7.jpg http://img354.imageshack.us/img354/1769/05092008032ln5.jpg http://img140.imageshack.us/img140/1050/10092008082zr8.jpg http://img140.imageshack.us/img140/1883/05092008048dh8.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeZ Napisano 29 Września 2008 Udostępnij Napisano 29 Września 2008 a ja najbardziej zadowolony jestem z kółek, które były w starym rowerze i powędrowały również do nowego. W ich skład wchodzą obręcze 317, piasty Alivio i różne szprychy niewiadomego pochodzenia. mimo, że z wagą nie najlepiej to są w 100% wytrzymałe (przez 3 lata jedno centrowanie tylnego koła - przez upadek przy 50kmh na wielkie kamulce), sztywne i mają jakąś niesamowitą cechę harmonii z wszelkimi dętkami i oponami - zero snejków, przebić "dziwnych" itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 29 Września 2008 Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Jak na razie dwie czesci z ktorych jestem zadowolony: Reba Race - piekny amorek. Po zmianie RST Gila na Rebe poczulem dopiero co to amortyzacja Przerzutka XT Shadow - Super precyzja niezaleznie od warunkow. Na maratonie robi swoje bez wzgledu na warunki - bloto nie bloto - dziala, czego nie mozna powiedziec o starej Deore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 30 Września 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Przednie Koło - a dokładniej piasta Edco Competition- szok jak się kręci po 3000 km zero luzu, obręcz Rigida Sphinx- po 3000 km nie ma potrzeby centrować, szprychy DT Champion Tylne koło- piasta Sram 9.0 - trwa i trwa, obręcz Rigida Sphinx- j.w. , szprychy DT Champion . Przerzutka tył Sram X-7- tak wiele dobrego było napisane,że szkoda się powielać Sr Suntour Epicon- spełnia moje oczekiwania w 221%- i nie schodzi anoda Hamulce Avid SD7- tak dobre,że tarcze sa zbędne I rama Author Egoist- bo wygodna, bo sztywna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVANVII Napisano 30 Września 2008 Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Kilkanaście lat temu kupiłem tylną przerzutkę,corocznie przejeżdżam 6-7 tys km w różnych warunkach drogowych i pogodowych. Przerzutka działa bezawaryjnie ! To SHIMANO 105 !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.