_GraBeR_ Napisano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 [rama] Merida Domiator - rocznika nie pamiętam - ale ta w kształcie Fireball'a - przebieg około 8000 km - zero pęknieć - zero luzów - dobry lakier tylko że od razu po zakupie przerobiłem wahacz na MASZYNY (dobry tokarz i +30 zł do ceny ramy :niach: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 [Amor] bomber mx com air ~ około 10 000 Test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Dla mnie jest to tylna przerzutka Deore 2004 nie zawodzi mimo czasami straszliwego mielenia biegami z mojej strony :grin: w sumie to łączy się też to z manetkami. Nie wiem co to jest bo napisane jest tylko "Scott Comp" ale są precyzyjne i naprawdę giciarskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 3 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 Nie wiem co to jest bo napisane jest tylko "Scott Comp" Masz moze jakies foto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jednorazowy gość Napisano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 A ja z kół w nast. konfiguracji: PRZÓD: obręcz Mavic x517 sup piasta Coda 700 szprychy Sapim 2.0 opona Maxxis Larsen TT 2.0 dętka Maxxis fly weight 26x2.125 + opaska w kompl. z dętką TYŁ: obręcz Mavic x517 sup piasta Bontrager (oznaczenia niestety nie pamiętam ale jest czarna szprychy DT 2.0 opona jak wyżej dętka jak wyżej Cena wszystkiego coś pomiędzy 500 a 550 pln, wszystkie komponenty były nowe "ustrzelone" na aukcjach. Generalnie wyszedł naprawdę lekki i całkiem wytrzymały komplet (nie skaczę raczej ale góry już zaliczyłem i wszystko ok) Pozdrawiam. Roman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 4 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Masz moze jakies foto? Właśnie zmobilizowałem się żeby je odkręcić :grin: i z tego co napisane jest po wenetrzej stronie wynikałoby że to Alivio - niemniej jednak w pełni wystarczają jak na mój styl jazdy i aż jestem zaskoczony trwałością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD Mleczu Napisano 4 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 wracając do tematu ja jestem zadowolony z przeniej przerzutki alivio bo skaczę a ona wypaśnie dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRochee Napisano 4 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 V-ki Avid SD 5 linki XTR'a i Mostek Tioga Octagon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMX Maniak Napisano 5 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Najbardziej jestem zadowolony z kierownicy no-name. 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasiek Napisano 5 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Piasta na tył SRAM 9.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Root Admin Mieciu Napisano 6 Czerwca 2005 Root Admin Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 mavic x618 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 6 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 W giancie rinconie[mam set fabryczny] rocznik 2004. Przezutka tyl Shimano alivio - przebieg ponad 1000 km - swietna za przystępną kase,ladnie wyglada , przezuca biegi znajomicie[czego nie mozna powiedziec o przedniej acerze, ktora ma ostre tendencje do rozregulowywania ]... jak na razie 0 luzu ... chyba tak naprawde 1 czesc z ktorej jeste w tym rowerze zadowolony{nawet z ramy nie, bo za dużą sobie dobralem :/} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTi69 Napisano 6 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 AceraX wytrzymała w moim rowerku (GIANT Iguana) 7 lat. Góry, Maratony ......... Tania ale solidna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpiderMAN Napisano 6 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Boostery Tektro... Przezyly juz 2 rowery i z 3 tez daja rade... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTi69 Napisano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Bidon z Gatoreyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mc Marek Napisano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Platformy Fishbone !! używam w XC i był to jednen z najlepszych zakupów nogi troche poobijane ale co tam. Są extra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 7 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 uuuu ale sie tego nazbierało.Mamy juz: Rama: Gary Fisher Marlin Stery: XXX Widelec: RS Duke sl lub Bomber mx comp air Kierownica: Bontrager Crowbar Chwyty: XXX Rogi: Author ergo bar Mostek: Tioga Octagon Sztyca: Kalloy Siodelko: Fizik Nisene cr-mo Hamulce: V-ki Deore Klamki: Avid SD7 Boostery: Tektro Linki i pancerze: XTR Korby: XXX (truwative Hussefelt odrzucilem ze wzgledu innego preznaczenia niz rower jaki na razie nam wychodzi-maja jedna/dwie zebatki i rockring) wkład suportu: XXX Pedaly: Crank Brothers Chrome (na zime mogą być także platformy Fishbone) Obrecze: AlexRims DM24 tył i Mavic x618 przód Szpychy: DT 2.0(champion) tył i Sapim przód Piasta przód: Coda Piasta tył: SRAM 9.0 Manetki: XXX Kaseta: XXX Tylna przerzutka: XT Przednia przerzutka: XT Opony: Tioga Blue Dragon Detki: Maxxis Fly wieght 2.125 z opaskami w kąplecie Bidon: Gatorade Licznik: XXX Czesci jakich nam brakuje oznaczyłem "XXX" wiec czekamy na propozycje zwlaszcza do tych własnie pozycji(do innych tez oczywiscie).Chyba niczego nie pominalem... :roll: Jak na razie koszt oreintacujny tego co mamy to koło 4000zł-czyli daleko od najwyższej półki producentów a sprzecik powienien sie długo sprawować na przezwoitym poziomie i nie ważyć niesamowicie dużo.Ciag dalszy w maire dopływu propozycji :grin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Oj oj oj! bardzo duzo ludu tu pisalo o alivio z tyłu a Ty podałeś tylko XT! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 7 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Oj oj oj! bardzo duzo ludu tu pisalo o alivio z tyłu a Ty podałeś tylko XT! To jeszcze nie jest ostateczny wybor-tez sie zastanawialem nad alivio i moze bedzei ona w ostatecznym zestawieniu-spokojnie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wsfetrze Napisano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Również dodam Alivio tył. W sumie na razie mam przejechane jakieś 200 km porównując do Altusa (98) z poprzedniego roweru prawie niebo :] mógłbym jeszcze dodać siodło Kelly's fabryczne... W sumie za mało jeszcze przejechałem :roll: [ Dodano: 2005-06-07, 18:38 ] a altus z 98 roku (jakiś głupi znaczek się wstawił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Również dodam Alivio tył. W sumie na razie mam przejechane jakieś 200 km porównując do Altusa (98) z poprzedniego roweru prawie niebo :] mógłbym jeszcze dodać siodło Kelly's fabryczne... W sumie za mało jeszcze przejechałem :roll: Ja sie moge pochwalić 1200 km na niej i naprawde jest wypas, ani myśli by przestac zmieniać na zawołanie, ciekawe kiedy zaczną sie (odpukac) problemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 7 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Marix-jest jedna rzecz prezemawiajaca na korzysc deorki XT na tył-kolega podał ze dziala super po 8000km a alivio mialy przebieg nieco ponad 1000km wiec nic ie wiadomo a po 1000 to jeszcze kazda sensowna przerzutka dziala w miare dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta Napisano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Jeśli tylko jedna część (niestety :-? ) to licznik SIGMA BC800. Posiadam go od gwiazdki roku 2002. Do tej pory nie zmieniałem baterii, wszysko oprócz wpięcia działa super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 7 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Posiadam go od gwiazdki roku 2002. Tez bym go zamontowal-ma b.dobre recenzje(ja go mam za krotko jak na razie).Jak to jest ze dostales prezenta na gwiazdke rowerowego?Mi zawsze jakies przyslowiowe kalesony daja?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Bo o prezet trzeba sie zawsze do kogoś uśmiechnąć np tak :grin: a kto sie nieuśmiecha to dostaje kalesony 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.