Skocz do zawartości

[część] jedna z ktorej jesteś w 200% zadowolony - jaka jest?

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Najlepsze co udało mi sie kupic do roweru i kazdemu bym to polecił to v-brake Tektro czarne z szerokim klockiem. Za pare na obydwa koła dałem 36 zł ;) bardzo tanio ale lepszych chamulców do tej pory nie miałem. Przebieg ok. 2000 tys km.

A najgorsze co udało mi sie kupic to wolnobieg 7 z Mega Range. Rozleciał sie po 2 tygodniach :|

• 2 tygodnie później...

w 200% jestem zadowolony z mojego siodła - Charge Spoon, ono jest po prostu bosko wygodne, a przy tym twarde. Na 1000% następnym siodłem też będzie Charge, może werja Knife.

Z innych sprawdzonych części, to niezawodny amor Black Elite, korba XT FC-M752. To są rzeczy z roweru, które nieprędko wymienię, z właśnie z uwagi na ich niezawodność.

Tylna zmianniarka alivio rocznik uwaga 1997, przebieg nieznany. Działa jeszcze na oryginalnych kólkach (dosłownie kółkach, zęby sie zjechały dobre 5 lat temu ale przyzekłem sobie że nie wymienie póki się kręcą). Smarowanie hipolem przez szereg lat, przerzutka przezyła juz trzy korby teraz dojeżdza czwartą, trzecia tylna piasta.. kaset i lańcuchów nie pamiętam nawet:)

• 2 tygodnie później...

Rama GT Zaskar 2006. Jest ze mna od dwoch lat, najpierw jako rower pierwszy enduro/maraton, pozniej jako drugi rower czyli skladanka na sztywniaku, teraz jako drugi rower na latwy teren czyli reba, vłki... Nie zawiodla mnie ani na wyscigach, ani na harpaganach... ani na wycieczkach :confused:

• Mod Team

Hmmm jak by sie tak głebiej zastanowić to od samego początku smigam na mojej korbie sachs quartz. NIeiwem ile miała przebiegu jak ja kupilem teraz mysle ze 3000 jej nastukałem a zęby ciągle w bardzo dobrym stanie. Blat aluminowy oczywiście :) niejedno jeszcze przezyje :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...