szakq Napisano 29 Maja 2005 Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 Taki mi pomysl przyszedl zeby kazdy uzytkownik wpisal jeden swoj zakup(chodzi o konkretna czesc) z ktorej byl w 200% zadowolony pod wzgledem cenowym,trwwalosci,jakosci uzytkowania.Cos co dla niego mialo(sprzet niech ma juz powiedzmy jako taki przebieg,bedzie aktualnie w sprzedazy)najlepszy wspolczynnik jaosc/cena cos co kupilby jeszcze raz w tamtym momencie-wiecie o co chodzi.Moze to wygladac np tak [nazwa czesci]model-przebieg-cena-dlaczego bys ja polecil Ciekawe czy udaloby nam sie w ten sposob zlozyc wieksza czesc roweru? Prosze o propozycje PS.Jesli twoja oh ah ih czesc jest zrecenzowana daj tylko link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 30 Maja 2005 Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 [Pedały] Crank Brothers Egg Beatter Chrome - ~1200km - 359zł (katalogowa) - test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 30 Maja 2005 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 [siodełko] Fizik Nisene cr-mo >10000km - 170zł (sklepowa w momencie zakupu) test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonku Napisano 30 Maja 2005 Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Duke SL z 2003r, przebieg niewielki, ale w porównaniu z Skarebem z 2004r (comp z blokadą) to niebo a ziemia. Super amor, a dałem za nówkę 1200zł. Napęd Sram 9.0, nie ma co się rozpisywać, podabnie V-brakei 9.0 z klamkami 9.0SL. Tego nie zamięnie na nic innego. Opony Ritchey Innovader comp, jeżdżone cały rok, dla mnie bomba. W błocie gorzej, ale na śniegu nawet nawet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delfik Napisano 30 Maja 2005 Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Przerzutka tylna Shimano XT ( z normalną sprezyną ). Mam taką w drugim z kolei rowerze. Obecna ponad 2000 km i wszystko OK. Poprzednia "zrobila" ponad 8000 km i dalej dzialala perfekcyjnie. Klasa sama w sobie :grin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 30 Maja 2005 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Bonku mialo byc po jednej rzeczy....grrrr z czego jestes naj naj naj zadowolony?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cwb2 Napisano 30 Maja 2005 Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 w sumie zamiast składać to kupiłem cały rower od razu, bo była promocja. ale jakbym miał wymienić, co mi się najbardziej podoba hehe to (nie wliczając ramy) to kierwnica Bontager Crownbar. przebieg 250km. cena powinna oscylować w granicach 99zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonku Napisano 30 Maja 2005 Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 to pierwsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 30 Maja 2005 Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 W sumie jestem zachwycony pracą mojej tylnej Alivio. Jeżdże sobie na niej od 1100 km i ona ani myśli by sie rozregulowac, zmiana biegów ekspresowa, napawde dobry produkt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OTL Napisano 30 Maja 2005 Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Heh a mnie amortyzator RST CAPA t4 Nie nie a tak na powaznie to na razie jestem bardzo zadowolony z tylniej przerzutki SRAM 5.0. Na razie ma przebieg 800 km i chodzi wysmienicie !! Test Ja mam model (chyba) 2005) Cena wygorowana bo 115m zł => http://arnik.strefa.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1929 Pozdrowienia !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 30 Maja 2005 Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 [rama] Gary Fisher Marlin- na razie malo bo 700km (ale gdzies od polowy czerwca zaczyna na powarznie)- cena nie mam pojecia i nie wiem czy jest w sprzedarzy-wspaniała geometria i niesamowicie wygodna pozycja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ATT Napisano 30 Maja 2005 Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 [hamulce] V-brakei Shimano Deore. Przebieg 1700km. Cena 54zl za sztuke. Mam je z przodu i z tylu. Sprawuja sie extra. Sila hamowania, regulacja i wykonanie - OK. Razem z orginalnymi klockami Shimano naprawde fajnie pracuja. Do XC (i do szczescia) nic wiecej mi nie potrzeba :-D Wymienie je dopiero jak sie rozleca albo jak wygram w Totolotka 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macrianus Napisano 30 Maja 2005 Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 nie mam takiej. nawet jak z czegos bylem zadowolony to z czasem dostrzeglem pewne braki. chociaz rogi mam bliskie idealu bliskie idealu (moglyby byc troche grubsze a lakier mocniejszy). [rogi]-author ergobar- ok. 50zl- ok. 5000 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszeczek Napisano 30 Maja 2005 Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Sztyca siodłowa Kalloy - o śr. 25mm - ciężko było dostać kiedyś dobrą sztycę, na masę blisko 90kg, przy czym rower miał 19,5", a ja ponad 1,9m, więc sztyca wysunięta na maksa, a nawet więcej i nigdy się jej nic nie stało - gięła się stal i inne cuda, a ta trwała wieczne bez żadnego uszczerbku - i nadal trwa, tyle, że ujeżdżana przez ojca. Kiedyś, koło 1999 roku dałem za nią szalone 34pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żaba Napisano 30 Maja 2005 Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Obręcze Alex DM-24.Mógłbym napisać koła , ale cień na te 200% pada ze strony tylnej piasty (grzechotki).Więc zostają obręcze.Zaplecione ok. 3000 km. temu , nigdy nie przeciągane ponownie , czasem bardzo głupio traktowane , centra nie przekracza 1mm na stronę.To zajefajnie dobry produkt , niestety nie dla lajciarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
msn.boss Napisano 30 Maja 2005 Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Ja np. jestem bardzo zadowolony z Korby TRUVATIv Husselfelt - 4 qrde no poprostu super mocna korba na maxa zadowolony jestem z rockringu niby tylko pleksi ale super mocna o grubości 1cm :twisted: POLECAM !! Cena u mnie 230zł normalnie ok 265zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 30 Maja 2005 Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Mój mini-ranking na razie wygląda następująco: 1. [hamulce] v-ki Deore 2002 - przebieg: kilka tysiączków km. Współpracowały z obręczami Alesa Explorer. Użytkowane w rozmaitych warunkach pogodowych (również zimą) - 0 zastrzeżeń. Po prostu super. Hamowały rewelacyjnie i w deszczu ( :!: ), i w śniegu, i w błocie - i nawet wtedy, gdy klocki (oryginalne) były już tak starte, że właściwie ich nie było . Jeden mały minusik: szybko się te klocuszki ścierają. Tak czy siak - w obecnie montowanym rowerku używać będę nadal v-ek Deore (rocznik 2004) :grin: . 2. [przerzutka tył] Deore 2002 (tak, tak :twisted: !) - przebieg: j. w. Współpracowała z klamkomanetkami Alivio 2002. Upadki, wypadki, wkręcenie w szprychy, jazda w błocie, w śniegu, w strumieniach - nic, absolutnie nic nie było w stanie jej rozregulować. Drobnej regulacji wymagala jedynie po wspomnianym wkręceniu się w szprychy. Płynna praca, zero luzów. Zrzucała biegi bezproblemowo nawet podczas trudniejszych podjazdów (również z sakwami) - w miejscach, w których teoretycznie, w trosce o łańcuch, nie powinno się zrzucać biegów... Może mi się jakiś wyjątkowy egzemplarz trafił ? Niemniej jednak postanowiłam już nie ryzykować i obecnie zainwestowałam w LX 8) ... Numerków seryjnych ww. sprzętu nie potrafię podać - wówczas się tym nie interesowałam ... Pozdrówko ach i och :-) :-) :-) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 30 Maja 2005 Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 moze to zabrzmi smiesznie ale shimano sis przejechane ok 15000km (duza część w terenie) i nic zero luzów nieskrzypii według mnie wszystko zalezy od egzemplarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 30 Maja 2005 Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 moze to zabrzmi smiesznie ale shimano sis przejechane ok 15000km (duza część w terenie) i nic zero luzów nieskrzypii według mnie wszystko zalezy od egzemplarza a jeszcze więcej od użytkowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 30 Maja 2005 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Tak wiec na razie mamy rama gary fishera marlin widelec duke sl pedaly Cranki chrome Siodelko fizik nisene kierownica bontrager crowbar hamulce V-ki Deore Rogi Author ergo bar sztyca Kalloy Obrecze AlexRims DM24 Korba truvativ husselfelt tylna przerzutka XT(zdecydowalem sie na ni bo ma spory przebieg i pasuje do reszty osprzetu-jak na razie) Jak na razie to poza korba(bo wnioskuje ze 2 zebatki ma) wychidz nam hartail do...ostrego XC lub lekkiego enduro(gieta kiera i mocne obrecze) Czekamy na dalsze propozycje... :grin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
msn.boss Napisano 30 Maja 2005 Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Tak wiec na razie mamyrama gary fishera marlin widelec duke sl pedaly Cranki chrome Siodelko fizik nisene kierownica bontrager crowbar hamulce V-ki Deore Rogi Author ergo bar sztyca Kalloy Obrecze AlexRims DM24 Korba truvativ husselfelt tylna przerzutka XT(zdecydowalem sie na ni bo ma spory przebieg i pasuje do reszty osprzetu-jak na razie) Jak na razie to poza korba(bo wnioskuje ze 2 zebatki ma) wychidz nam hartail do...ostrego XC lub lekkiego enduro(gieta kiera i mocne obrecze) Czekamy na dalsze propozycje... :grin: Korba jest super 2 biegi ale ja zrobiłem z niej singla ale jest to sprzęt super wytrzymały z tych wszystkich części które ludzie piszą mozę wyjść super rowerek ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonku Napisano 31 Maja 2005 Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 można dorzucić przednią przerzutkę XT lub LX z 98r. Klasyka z super działaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiena cmentarna Napisano 1 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 opona Tioga Blue Dragon :wink: cholernie klei się do podłoża, zero uślizgu, polecam :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toma666 Napisano 1 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 tył XT Rapid Rise - nie znajdziesz nic lepszego nawet za 100zl wiecej! niewyobrazalnie wytrzymala i precyzyjna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 1 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 KLamki Avid SD 7 - sztywne z dobra regulacja, kupione niegdys za 150PLN. Naprawde super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.