Skocz do zawartości

[korba] Odpada prawa korba

Ghost74

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam rower , z którego mi ciągle odpada prawa korba , odkręciłem z około 3 rowerów i wkręciłem do niego i nadal odpadało . Co kupić żeby mi to nie odpadało , ile ta naprawa / cześć będzie kosztować i czy opłaca się naprawiać?

@ Edit: Czytałem FAQ i nic mi na moje pytania nie odpowiedziało .

Napisano

Albo wyrobiony suport, albo coś źle robisz, albo testujesz niekompatybilne ramiona. Tutaj można sobie zgadywać...

p.s. chyba lewe ramię odpada, a nie prawe :D

Napisano

Najbezpieczniej będzie jak zabierzesz ten rower do kogoś kto na to zerknie.

Są różne typy mocowania korby do suportu, różne długości suportu, a takie zgadywanie raczej do niczego nie prowadzi :D

Napisano

troche chamski probem bo miałem taki sam, wymiana suportu da najwięcej ale jak jeździsz dużo to (przy tek samej korbie) problem wróci, zresztą nawet z nowym suportem będziesz czuł luz (będzie sie powiększał). Najlepiej wyjdziesz jak wymienisz i suport, i korbę i to najlpiej na coś trwalszego niż kwadrat

Napisano
Najlepiej wyjdziesz jak wymienisz i suport, i korbę i to najlpiej na coś trwalszego niż kwadrat

pomijając oś zintegrowaną to kwadrat jest najtrwalszy ;D

Napisano
No dobra a możecie dać jakieś linki do tanich i dobrych części [suporty itd.] co musiał bym wymienić?

jeszce napisz do czego uzywasz rower

Napisano

jedno pytanko jeszcze, ramię korby ci odpada bo śruba się odkręca czy w jakiś inny sposób? bo jeżeli to śruba wystarczy że pójdziesz do serwisu i ci ją posmarują takim specjalnym środkiem(nie pamiętam jak się nazywa) który zapobiega wykręcaniu się śrub pod wpływem przeciążeń(wiem bo sam tak miałem, tylko że w rowerze do dirt-u)

• Mod Team
Napisano

No właśnie, jak korba może odpadać? Dokręciłeś ją w ogóle czy tak tylko luzem założyłeś ramię? Jeżeli się na tym kompletnie nie znasz to nie radzę kupować na oślep części z Allegro. Lepiej niech to zrobi ktoś kto ma pojęcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...