Ghost74 Napisano 29 Sierpnia 2008 Napisano 29 Sierpnia 2008 Mam rower , z którego mi ciągle odpada prawa korba , odkręciłem z około 3 rowerów i wkręciłem do niego i nadal odpadało . Co kupić żeby mi to nie odpadało , ile ta naprawa / cześć będzie kosztować i czy opłaca się naprawiać? @ Edit: Czytałem FAQ i nic mi na moje pytania nie odpowiedziało .
Ghost74 Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Napisano 29 Sierpnia 2008 Wiesz co ja nie mam zielonego pojęcia na tematy rowerowe . Cos takiego co jest na dole http://www.mbmrowery.pl/katalog%20img/korba36min.jpg [to tylko przykład]
Kathar Napisano 29 Sierpnia 2008 Napisano 29 Sierpnia 2008 Albo wyrobiony suport, albo coś źle robisz, albo testujesz niekompatybilne ramiona. Tutaj można sobie zgadywać... p.s. chyba lewe ramię odpada, a nie prawe
Ghost74 Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Napisano 29 Sierpnia 2008 Co muszę kupić i ile to mnie wyniesie aby to było sprawne , bo raczej jest wyrobiony. p.s a no tak
Kathar Napisano 29 Sierpnia 2008 Napisano 29 Sierpnia 2008 Najbezpieczniej będzie jak zabierzesz ten rower do kogoś kto na to zerknie. Są różne typy mocowania korby do suportu, różne długości suportu, a takie zgadywanie raczej do niczego nie prowadzi
afly Napisano 29 Sierpnia 2008 Napisano 29 Sierpnia 2008 Jeżeli to suport to kupisz go za około 25-40zł... oczywiscie cena zalezy od jakości, ale taki prosty "standardowy" za tyle dostaniesz.
putin2208 Napisano 29 Sierpnia 2008 Napisano 29 Sierpnia 2008 Pierwsza opcja; wyrobiona oś suportu Druga opcja; wyrobione ramię korby Trzecia opcja; masz za nisko siodełko i cała siła idzie w bok a nie w dół
Kathar Napisano 29 Sierpnia 2008 Napisano 29 Sierpnia 2008 Druga opcja; wyrobione ramię korby Jak wcześniej pisał Ghost74 testowane były inne 3 ramiona i efekt taki sam. Więc to chyba odpada.
black rider Napisano 29 Sierpnia 2008 Napisano 29 Sierpnia 2008 troche chamski probem bo miałem taki sam, wymiana suportu da najwięcej ale jak jeździsz dużo to (przy tek samej korbie) problem wróci, zresztą nawet z nowym suportem będziesz czuł luz (będzie sie powiększał). Najlepiej wyjdziesz jak wymienisz i suport, i korbę i to najlpiej na coś trwalszego niż kwadrat
wildix Napisano 29 Sierpnia 2008 Napisano 29 Sierpnia 2008 Najlepiej wyjdziesz jak wymienisz i suport, i korbę i to najlpiej na coś trwalszego niż kwadrat pomijając oś zintegrowaną to kwadrat jest najtrwalszy ;D
Ghost74 Napisano 30 Sierpnia 2008 Autor Napisano 30 Sierpnia 2008 No dobra a możecie dać jakieś linki do tanich i dobrych części [suporty itd.] co musiał bym wymienić?
ender Napisano 30 Sierpnia 2008 Napisano 30 Sierpnia 2008 No dobra a możecie dać jakieś linki do tanich i dobrych części [suporty itd.] co musiał bym wymienić? jeszce napisz do czego uzywasz rower
putin2208 Napisano 30 Sierpnia 2008 Napisano 30 Sierpnia 2008 A allegro istnieje? Troszkę leniwy jesteś Korba to proponuje alivio coś w pobliżu 70zł. Suport fsa to wydatek rzędu 30zł
DAMIAN24 Napisano 30 Sierpnia 2008 Napisano 30 Sierpnia 2008 jedno pytanko jeszcze, ramię korby ci odpada bo śruba się odkręca czy w jakiś inny sposób? bo jeżeli to śruba wystarczy że pójdziesz do serwisu i ci ją posmarują takim specjalnym środkiem(nie pamiętam jak się nazywa) który zapobiega wykręcaniu się śrub pod wpływem przeciążeń(wiem bo sam tak miałem, tylko że w rowerze do dirt-u)
Mod Team Odi Napisano 30 Sierpnia 2008 Mod Team Napisano 30 Sierpnia 2008 No właśnie, jak korba może odpadać? Dokręciłeś ją w ogóle czy tak tylko luzem założyłeś ramię? Jeżeli się na tym kompletnie nie znasz to nie radzę kupować na oślep części z Allegro. Lepiej niech to zrobi ktoś kto ma pojęcie.
putin2208 Napisano 30 Sierpnia 2008 Napisano 30 Sierpnia 2008 Środek ów nazywa się loctite. Jest to klej do gwintów. Posiadasz odpowiednie klucze żeby wkręcić suport? Jeśli nie to pozostaje serwis.
Ghost74 Napisano 30 Sierpnia 2008 Autor Napisano 30 Sierpnia 2008 Śrubki się psuja i wypadają razem z korba. p.s. właśnie nie mam takich kluczy :/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.