wiruq Napisano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 witam ;] wcześniej miałem korbę suntoura naj. zębatka 42, przerzutka śmigała bardzo dobrze, wszystkie 3 biegi wchodziły... teraz mam korbe shimano 44z i nie chce wejsc na 3 bieg, próbowałem siła(na razie nei moge sprawdzic bo rozwalilem manetke) wygląda na to ze albo suport za szeroki albo przerzutka jakas dziwna;d za bardzo się nie znam... proszę o pomoc, najlepiej najtańszy koszt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 podnieś wyżej przerzutkę może pomoże:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiruq Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 to ja wiem, ze moge wyzej, ale ona nie idzie tak zeby lancuch normalnie po 3 biegu chodził... jeszcze sprÓbuje śrubokrętem wyregulować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 no śrubka jeszcze może ograniczać dobrze myślisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Twój stary suport jest za długi, przez co przerzutka nie sięga tak daleko, musisz wymienić na nowy o długości 110 lub 113mm ( dla bezpieczeństwa polecam tę drugą długość) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweu Napisano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 A może zamiast kupować na tzw. czuja sprawdzić jakiej długości osi suportu wymaga ta nowa korba. Każda korba (przynajmniej shimano) ma "przydzieloną" długość osi z którą współpracuje. Wystarczy wpisać w google symbol korby powinno coś znaleźć. Ale przede wszystkim pomanewruj przerzutką i pokręć śrubami regulacji jak już poprzednicy radzili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Zdecydowanie za długa oś suportu. Sprawdź jaką sugeruje shimano - jest to pod koniec ichniego katalogu. (do ściągnięcia w wersji pdf na stronie shimano) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Założę się że sh*tmano sugeruje tu suport 113mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ender Napisano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 zgadzam sei z przedmowcami od razu widac ze masz za szeroka oske suportu a kombinowales z przerzutka zeby na maxa odkrecic srubke low? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiruq Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 jutro pokręcę śrubką, wogole to manetki musze wyminić bo sie rozwaliły... a korba to DEORE fc-m442. czyli suport do wymiany:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Czyli suport 113mm, kręcenie śrubką na niewiele się tu zda. Poza tym Twoja przednia przerzutka będzie średnio "współpracowała" z korbą 44T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiruq Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 no własnie o tym też wiem... a czy alivio pasuje do 44t?? czy trza odrazu LX ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 po drodze masz jeszcze deorke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.