Skocz do zawartości

[manetki] Deore LX

Desperados

Rekomendowane odpowiedzi

Działać to nie ma szans, bo skok przerzutki w 9s jest mniejszy niz w 7s (odleglosci miedzy zebatkami sa mniejsze).

Mozesz sprobowac takie cos: http://www.allegro.pl/item427430444_dzw_pr...008_nowosc.html

albo gripshifty srama: http://www.allegro.pl/item426130499_gripsh..._21_biegow.html.

Niestety na allegro znalazlem tylko w komplecie (przod tyl). Pogadaj w sklepach. Powinni miec osobno na sprzedaz.

• Mod Team

Wyjść jest kilka :

MOzesz kupić manetki LX na 7 ale to zabytki i ciezko bedzie dostac.

MOzesz kupić manetki LX na 9 i jezeli masz kasete 7 to spokojnie zakładasz kasete 9 bez jednej zebatki i miec 8 ;) ale to juz koszty

MOzna tez zainwestowac w gripy kto co woli.

Pewne jest :

Manetki 7 dzialaja z reguły tylko z 7 czasem 6

Manetki 8 dzialaja z 8 i 7 bo skoki sa praktycznie identyczne ale nie zawsze, zalezy to tez od lancucha z tym ze 8 jest szersza

Manetki 9 dzialaja z 9 lub 9 bez jednej zebatki, ktorą mozna załozyc na bebenek od 7 bo 8 i 9 maja taką samą szerokość tylko skoki inne

Przy zakładaniu napedu na 9 Nalezy zmienic lancuch na odpowiedni, bynajnniej z napedu 7. Ja mam kasete XT 9 ale lancuch z 8 i dziala dobrze takz moge polecic. Choć mozliwym jest dzialanie lancucha z 7 przy 9 ale wyregulowanie moze sie okazac niemozliwe.

Edit:

Zapomniałem dodac ze jak sie juz składa sprzet z manetka 9 a 8 zebatkami to to wolne miejsce najlepiej wg. mnie przy najzwyzszych zebtkach bo sa najmniej uzywane.

Nawrotek napisał "ja mam manetki na 9 kasetę na 8 i działa W jednym miejscu 2 razy trzeba kliknąć po prostu"

Ciekawe bo kaseta 8 i 9 maja inne skoki ... chyba ze chodzi ci o 8 zrobiona z 9 poprzez zdjecie jednej zebatki, tak to sie zgodze, bo sam tak mam

Te STE-EF to raczej odradzam bo za ta cene lepiej szukac uzywanych wyzszej klasy, podobnie z tymi sramowskimi gripami.

tylko moje skromne zdanie :):P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...