Desperados Napisano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Witam. Chcę zakupić do swojego roweru manetki ale są one 9 rzędowe a w swoim rowerze mam kasetę na 7 przełożeń i tu pytanie. Czy bedą normalnie działać? A jak nie to jakie manetki na 7 przełożeń?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 ja mam manetki na 9 kasetę na 8 i działa W jednym miejscu 2 razy trzeba kliknąć po prostu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cybula Napisano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Działać to nie ma szans, bo skok przerzutki w 9s jest mniejszy niz w 7s (odleglosci miedzy zebatkami sa mniejsze). Mozesz sprobowac takie cos: http://www.allegro.pl/item427430444_dzw_pr...008_nowosc.html albo gripshifty srama: http://www.allegro.pl/item426130499_gripsh..._21_biegow.html. Niestety na allegro znalazlem tylko w komplecie (przod tyl). Pogadaj w sklepach. Powinni miec osobno na sprzedaz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Września 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Wyjść jest kilka : MOzesz kupić manetki LX na 7 ale to zabytki i ciezko bedzie dostac. MOzesz kupić manetki LX na 9 i jezeli masz kasete 7 to spokojnie zakładasz kasete 9 bez jednej zebatki i miec 8 ale to juz koszty MOzna tez zainwestowac w gripy kto co woli. Pewne jest : Manetki 7 dzialaja z reguły tylko z 7 czasem 6 Manetki 8 dzialaja z 8 i 7 bo skoki sa praktycznie identyczne ale nie zawsze, zalezy to tez od lancucha z tym ze 8 jest szersza Manetki 9 dzialaja z 9 lub 9 bez jednej zebatki, ktorą mozna załozyc na bebenek od 7 bo 8 i 9 maja taką samą szerokość tylko skoki inne Przy zakładaniu napedu na 9 Nalezy zmienic lancuch na odpowiedni, bynajnniej z napedu 7. Ja mam kasete XT 9 ale lancuch z 8 i dziala dobrze takz moge polecic. Choć mozliwym jest dzialanie lancucha z 7 przy 9 ale wyregulowanie moze sie okazac niemozliwe. Edit: Zapomniałem dodac ze jak sie juz składa sprzet z manetka 9 a 8 zebatkami to to wolne miejsce najlepiej wg. mnie przy najzwyzszych zebtkach bo sa najmniej uzywane. Nawrotek napisał "ja mam manetki na 9 kasetę na 8 i działa W jednym miejscu 2 razy trzeba kliknąć po prostu" Ciekawe bo kaseta 8 i 9 maja inne skoki ... chyba ze chodzi ci o 8 zrobiona z 9 poprzez zdjecie jednej zebatki, tak to sie zgodze, bo sam tak mam Te STE-EF to raczej odradzam bo za ta cene lepiej szukac uzywanych wyzszej klasy, podobnie z tymi sramowskimi gripami. tylko moje skromne zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.