bukox Napisano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Witam. Zakupiłem rowerek z hamulcami Hayes MX-4 i mam problem bo w przednim hamulcu ruchomy klocek ociera o tarczę. Wynika to z faktu, iż klocek nie jest ustawiony równolegle do tarczy i jego tylna część ciągle ociera. Klocek nieruchomy jest równoległy do tarczy czyli zacisk chyba jest dobrze zamocowany. Wyjąłem ruchomy klocek ale nieważne jak go z powrotem włożę dalej jest nierównoległy. Czy mam czekać aż klocek się zetrze na tyle że będzie równoległy czy może to jakaś wada/cecha tego produktu? pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 30 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Poczekaj aż się wszystko dotrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Września 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Tak jak przedmówca napisał mozna cierpliwie czeac az sie dotrze - metoda raczej zalecana, albo wyciagnąć klocek i go potraktowac w odpowiednim miejscu papierem sciernym. Metoda o wiele szybsza jednak nalezy pamietac ze ingerujemy w geometrie klocka i jezeli ktos tego nie zrobi nalerzycie czasem trzeba bedzie zetrzec duuuzo klocka a w najgorszym wypadku kupic nowe. wyciag klocek i połoz na płaskiej powierzchni, powinien być rownoległy do podstawy, jak nie jest znaczy ze to wada klocka jak jest, to mozliwe ze cos w zacisku jest nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.