gtb Napisano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Proszę o pomoc w wyborze korby , jeźdze w lekkim XC. Do wyboru mam : 1. Deore LX (FC-M582) / 65 euro 2. Deore XT (FC-M760) / 105 euro 3. FSA V-Drive (model 2007) /85 euro Która z tych korb byłaby najlepsza i ma najlepszy stosunek jakosć / cena ( przy podanych wyżej cenach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathar Napisano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Do lekkiego ja bym brał LX. W miarę tania, bardzo sztywna (wg mnie ładniejsza od nowego XT) i zbiera bardzo dobre opinie. Sam używam od dłuższego czasu i polecam. Oczywiście XT i FSA też dadzą radę, ale jak dla mnie w tym przypadku faworytem jest LX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawellldef Napisano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Do lekkiego ja bym brał LX. W miarę tania, bardzo sztywna (wg mnie ładniejsza od nowego XT) i zbiera bardzo dobre opinie. Sam używam od dłuższego czasu i polecam. Oczywiście XT i FSA też dadzą radę, ale jak dla mnie w tym przypadku faworytem jest LX Witam zgadzam sie z przedmowca . Ja osobiscie mam korbe DEORKE 48/36/26 (model '08) i jestem bardzo zadowolony a sam czesto moim krossem "wpadam" do lasu i korba naprawde daje rade. Wiec zdecydowanie LX jest najlepsza jesli chodzi o stosunek cena/jakosc. pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krash Napisano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Może nowy SLX? Mnie kusi żeby sobie sprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 A co powiecie o TRUVATIV FIREX 3.3 GXP ?? Zaproponowano mi na nią cene promocyjną 49,99 euro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 9 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Ostatecznie zakupiłem TRUVATIVA FIREX 3.3 , przy cenie 35 euro ( tyle udało mi się wytargowac u niemca ) wydaje mi się to najlepszym rozwiązaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 9 Września 2008 Udostępnij Napisano 9 Września 2008 A ile przesyłka do pl? 35 euro=120 pln, a więc znośnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 9 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2008 A ile przesyłka do pl? 35 euro=120 pln, a więc znośnie Często bywam w Hamburgu i kupiłem ją w sklepie rowerowym , tak więc 35 euro bez dodatkowych kosztów. W sklepie zapewniali mnie że ten TRUVATIV jest porównywalny z XT i na pewno lepszy do LX. Dla mnie przynajmniej ze względów estetycznych wygląda lepiej niż SHIMANO - rzecz gustu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.