Skocz do zawartości

[rama] koło krzywo leży w tylnym widelcu

whitecann

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.

Ja tytaj nowy.

Mam pytanie, jakiś czas temu kupiłem sobie Cannondale - wersja handmade. Niestety okazało się, tylne koło w dolnym trójkącie troche znosi na lewo. Góra wygląda ok. Sprawdzałem ramę w serwisie i jest symetryczna. Prawdopodobnie to tylko wina haków. Koło nie jest przeciągnięte.

Teraz moje pytanie czy da się coś z tym zrobić? Ściąga góra 2mm. Wiem, że to mało ale jednak lubie jak jest wszystko ok. Proszę o radę i z góry przepraszam jeżeli powtórzyłem temat.

Pozdrawiam

Marcin

Napisano

też tak mam w ramie krossa i nie przejmuję się tym. Możesz zaciskać koło tak aby było prosto, kiedyś tak robiłem i się nie przestawiało

Napisano

Miałem kiedyś taką pukniętą z tyłu (właśnie haki były krzywe) przy upadku stalową ramę, i naprostowałem ją bez większych problemów. Wiadomo stal to stal, a nie wiem jakby to było z aluminium, chyba duże ryzyko.

Napisano

Ja mam aluminiową ramę w trekkingu i ten sam problem. Po prostu - ustawilem koło tak, że jest bliżej jednego ramienia. Póki co, po 1000 km od przestawienia, nie przesuwa się, więc jest ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...