whitecann Napisano 27 Sierpnia 2008 Napisano 27 Sierpnia 2008 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Ja tytaj nowy. Mam pytanie, jakiś czas temu kupiłem sobie Cannondale - wersja handmade. Niestety okazało się, tylne koło w dolnym trójkącie troche znosi na lewo. Góra wygląda ok. Sprawdzałem ramę w serwisie i jest symetryczna. Prawdopodobnie to tylko wina haków. Koło nie jest przeciągnięte. Teraz moje pytanie czy da się coś z tym zrobić? Ściąga góra 2mm. Wiem, że to mało ale jednak lubie jak jest wszystko ok. Proszę o radę i z góry przepraszam jeżeli powtórzyłem temat. Pozdrawiam Marcin
fallout Napisano 27 Sierpnia 2008 Napisano 27 Sierpnia 2008 też tak mam w ramie krossa i nie przejmuję się tym. Możesz zaciskać koło tak aby było prosto, kiedyś tak robiłem i się nie przestawiało
whitecann Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Napisano 28 Sierpnia 2008 No tak, ale czy można może to jakoś naprostować, coś podpiłować?
c1ach Napisano 28 Sierpnia 2008 Napisano 28 Sierpnia 2008 Miałem kiedyś taką pukniętą z tyłu (właśnie haki były krzywe) przy upadku stalową ramę, i naprostowałem ją bez większych problemów. Wiadomo stal to stal, a nie wiem jakby to było z aluminium, chyba duże ryzyko.
koloture Napisano 28 Sierpnia 2008 Napisano 28 Sierpnia 2008 Ja mam aluminiową ramę w trekkingu i ten sam problem. Po prostu - ustawilem koło tak, że jest bliżej jednego ramienia. Póki co, po 1000 km od przestawienia, nie przesuwa się, więc jest ok.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.