bts Napisano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 czołem posiadam rower merida matts v-200, specyfikacje można znaleźć tu, niestety zupełnie nie orientuje się w wadze komponentów a chciałbym zrzucić z niego chociaż te 0,7 (waży 13,7 kg). Czy ktoś mógłby mi wskazać komponenty, które mogę wymienić niewielkim kosztem, aby uzyskać te kilkaset gram? z góry dzięki, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Napisz ile mozesz przeznaczyc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Hm... tyle, ile będzie potrzebne, żeby te 700 g zrzucić Aktualnie mam 350 zł do dyspozycji, ale jakby co, to więcej funduszy się znajdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Najlepsza to chyba będzie zmiana rurek, kasety i amortyzatora. BTW, czy ja dobrze widzę, czy na fotce jest z tyłu XT? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 standard w tanich rowerach - wymien opony na jakies do 550g(np kenda karma) i detki maxxis ultralight 130g - koszt ok 130zl a plan prawie na pewno juz wykonany, nie zmieniaj napedu bo to nie ma sensu nastepny w kolejnosci jest amortyzator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Heh na fotce faktycznie xt jest ;x szkoda że tylko na fotce a tak btw - w praktyce on jest ciemniejszy, nie taki bezpłciowy szary... Dzięki za rady, oponki i dętki dopisane do todo... a amorek... gila waży 2,1 kg, a przymierzałem się do zakupu epicona (właśnie - przy okazji - czy to dobry wybór w tym przedziale cenowym?), a on waży tyle samo ;x Ale idąc dalej, z 3 stow na odchudzanie jeszcze trochę zostało - co jeszcze mogę wymienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Do amora to trochę dozbieraj, jak chcesz mieć coś dobrze pracującego to kup Torę 318 Solo Air, niestety trochę waży, ale coś za coś. A jak chcesz lżej to Reba ale to już droogi wydatek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 30 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Fifi: epicon chyba mnie zadowoli, to i tak będzie rewolucja w porównaniu do gili A tora z drugiej strony dość droga i ciężka ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 a amorek... gila waży 2,1 kg, No way! Moja Gila Plus SL wazyla prawie 2.8 kg, kolegi zwykla Gila 2.4 kg, RST Capa ze skokiem 75 mm, bez tlumika i goleniami chudymi jak SID wazyla tez 2.4 kg. Jak kupowac amor to raz, a porzadnie, nazbieraj na cos dobrego, bo Epicon to taki polsrodek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 31 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Wow, no to jednak wychodzi, że Tora tak czy inaczej byłaby lżejsza! Myślicie że opłaca się dokładać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Tak, ale do wersji Air, bo będziesz mógł ustawić pod swoją wagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bts Napisano 1 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Oczywiście Miałem na myśli Torę 318 Solo Air. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.