krishu Napisano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Posiadam osprzęt STX planuję wymianę samej korby. Suport jest ok więc zostawiam. Mam wątpliwość czy korby FC-M410 lub FC-M415, które planuję kupić będą pasowały. Oczywiście mam korbę "na kwadrat", jednak w sklepie dowiedziałem się, że mogą być jednak małe różce np. głębokości osadzenia lub długość samego suportu może mieć wpływ na montaż nowej pomyślny korby - moja z STX jest inna w porównaniu do BB-ES 25. Może ktoś dokonywał podobnej zmiany i może potwierdzić współpracę tych elementów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ender Napisano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 http://www.allegro.pl/item421774098_czarna...0_xtrabike.html poczytaj sobie opis tej aukcji gostek pisze ze posiada do tej korby suporty 113mm ty masz suport bb-un52 ktory ma 113mm wiec powinno dzialac ale sprawdz na pewno czy masz 113mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Co Twoje jest z STX jest inne od BB-ES 25?? BB-ES to oznaczenie suportów na octalink, więc w tym momencie trochę nie wiem o co chodzi. A tak jak pisał Ender do FC-M410 potrzebujesz osi suportu o długości 113mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krishu Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Już wyjaśniam właśnie chodzi o długość suportu nie wnikając w prawidłowość nazw - teoretycznie BB-UN52 do korby FC-M32 ma długość 113 mm natomiast jeśli 410 jest na 113 to również i 415 powinna pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Jeśli Twoja aktualna oś ma 113 mm to teoretycznie bezproblemowo będzie działać... Ale zmierzyłeś, że ma faktycznie 113 mm? Według tego istnieje też wersja 110,5 mm stosowana zależnie od linii łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.