Skocz do zawartości

[amortyzatory przód] Suntour Duro DJD vs Suntour RUX

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam koledzy i koleżanki :wallbash:

PRAWDOPODOBNIE podkreślam PRAWDOPODOBNIE mój budżet na amortyzator wzrośnie (a jeśli nie to kupuję duro :)). Ostatnio przeglądając strony o tematyce ekstremalnej jazdy trafiłem na świetne opinie na temat amortyzatora ze stajni Suntour'a - mianowicie modelu RUX.

Zbiera on bardzo pochlebne opinie jego użytkowników - fakt jest ich mało, ale jednak. Co sądzicie? Czy opłaca się inwestować te prawie 600zł w Suntoura RUX'a, czy nie różni się on aż tak od DURO i warto zaoszczędzić te 200zł i kupić PODOBNO "słabsze" DURO, pojeździć z 2 latka na DURO i wymienić na jakiegoś porządnego nowego Marzoka albo Manitou?

Liczę na konkretne odpowiedzi ;)

P.S Oto linki do aukcji z takowymi modelami, choć przypuszczam że i tak wiecie "o co chodzi" ;)

Duro DJD:

http://www.allegro.pl/item420002269_nowy_a...m_promocja.html

RUX:

http://www.allegro.pl/item424056332_sr_sun...owosc_2006.html

POZDRAWIAM! ;)

Jakieś propozycje koledzy?

Napisano

Wiesz co...ja bym ci radził kupić zwykłego duracza, zjeździc go troche i za jakis czas uzbierac ewentualnie na cos lepszego. Jeżeli jego praca nie będzie dla Ciebie zadowalająca wylej z niego olej i wlej 2,5W. Gwarantuje Ci, że z takim rzadkim olejem chodzi naprawdę świetnie. Wybiera wszystko, a nie dobija bo skok i tak konczy się na dość twardych elastomerach, które wginaja sie przy naprawdę sporych dropach. POZDRO

A tak btw..fajny avatar xD

A jak juz kupować RUXa to takiego:

http://www.allegro.pl/item421106955_suntou...lka_gratis.html

Zawsze zostaje w kieszeni 100 zł na picie <_<

Napisano
Wiesz co...ja bym ci radził kupić zwykłego duracza, zjeździc go troche i za jakis czas uzbierac ewentualnie na cos lepszego. Jeżeli jego praca nie będzie dla Ciebie zadowalająca wylej z niego olej i wlej 2,5W. Gwarantuje Ci, że z takim rzadkim olejem chodzi naprawdę świetnie. Wybiera wszystko, a nie dobija bo skok i tak konczy się na dość twardych elastomerach, które wginaja sie przy naprawdę sporych dropach. POZDRO

Dzięki bardzo - chyba jednak tak zrobię że kupię DURO, a zalewać nie będę bo nie lubie za miękkich amorów ;)

A tak btw..fajny avatar xD

WIEM :turned: <_<

Zawsze zostaje w kieszeni 100 zł na picie

Ahhhahahahahaha - dobre :D

• 2 tygodnie później...
Napisano

Chyba lepiej będzie kupić sobie to tańsze duro, pozbierać kaske i kupić potem jakiegoś fajnego Marzoka :) albo odrazu ;P w sumie duro nie jest az takie złe. Nie wychwytuje najmniejszych nierówności, ale za to nie dobija (przynajmniej moje) no i mam je 1,5roku i jeszcze nie pękło (model 2006). a to duro 2007 ponoć mocniejsze

(widzę ze spodobał Ci się mój podpis )

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dzięki ZIDO za poradę ;)

Duro DJD '08 od poniedziałku zamontowane i śmigać mogę (gdyby nie to że teraz jestem chory).

Pierwsze wrażenia - podczas 5 kilometrowej trasy do domu zziajałem się jak pies - muszę się przyzwyczaić do bardziej miękkiej pracy amorka. Ale jest piękny i wygląda naprawdę na bardzo wytrzymały, a to czy rzeczywiście tak jest, to okaże się podczas pierwszych skoków.

P.S Zido - a i owszem :P

Pozdrówko! :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...