Wojtek92 Napisano 27 Sierpnia 2008 Napisano 27 Sierpnia 2008 Witam koledzy i koleżanki PRAWDOPODOBNIE podkreślam PRAWDOPODOBNIE mój budżet na amortyzator wzrośnie (a jeśli nie to kupuję duro ). Ostatnio przeglądając strony o tematyce ekstremalnej jazdy trafiłem na świetne opinie na temat amortyzatora ze stajni Suntour'a - mianowicie modelu RUX. Zbiera on bardzo pochlebne opinie jego użytkowników - fakt jest ich mało, ale jednak. Co sądzicie? Czy opłaca się inwestować te prawie 600zł w Suntoura RUX'a, czy nie różni się on aż tak od DURO i warto zaoszczędzić te 200zł i kupić PODOBNO "słabsze" DURO, pojeździć z 2 latka na DURO i wymienić na jakiegoś porządnego nowego Marzoka albo Manitou? Liczę na konkretne odpowiedzi P.S Oto linki do aukcji z takowymi modelami, choć przypuszczam że i tak wiecie "o co chodzi" Duro DJD: http://www.allegro.pl/item420002269_nowy_a...m_promocja.html RUX: http://www.allegro.pl/item424056332_sr_sun...owosc_2006.html POZDRAWIAM! Jakieś propozycje koledzy?
nigga91 Napisano 28 Sierpnia 2008 Napisano 28 Sierpnia 2008 Wiesz co...ja bym ci radził kupić zwykłego duracza, zjeździc go troche i za jakis czas uzbierac ewentualnie na cos lepszego. Jeżeli jego praca nie będzie dla Ciebie zadowalająca wylej z niego olej i wlej 2,5W. Gwarantuje Ci, że z takim rzadkim olejem chodzi naprawdę świetnie. Wybiera wszystko, a nie dobija bo skok i tak konczy się na dość twardych elastomerach, które wginaja sie przy naprawdę sporych dropach. POZDRO A tak btw..fajny avatar xD A jak juz kupować RUXa to takiego: http://www.allegro.pl/item421106955_suntou...lka_gratis.html Zawsze zostaje w kieszeni 100 zł na picie
Wojtek92 Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Napisano 28 Sierpnia 2008 Wiesz co...ja bym ci radził kupić zwykłego duracza, zjeździc go troche i za jakis czas uzbierac ewentualnie na cos lepszego. Jeżeli jego praca nie będzie dla Ciebie zadowalająca wylej z niego olej i wlej 2,5W. Gwarantuje Ci, że z takim rzadkim olejem chodzi naprawdę świetnie. Wybiera wszystko, a nie dobija bo skok i tak konczy się na dość twardych elastomerach, które wginaja sie przy naprawdę sporych dropach. POZDRO Dzięki bardzo - chyba jednak tak zrobię że kupię DURO, a zalewać nie będę bo nie lubie za miękkich amorów A tak btw..fajny avatar xD WIEM :turned: Zawsze zostaje w kieszeni 100 zł na picie Ahhhahahahahaha - dobre
zido Napisano 8 Września 2008 Napisano 8 Września 2008 Chyba lepiej będzie kupić sobie to tańsze duro, pozbierać kaske i kupić potem jakiegoś fajnego Marzoka albo odrazu ;P w sumie duro nie jest az takie złe. Nie wychwytuje najmniejszych nierówności, ale za to nie dobija (przynajmniej moje) no i mam je 1,5roku i jeszcze nie pękło (model 2006). a to duro 2007 ponoć mocniejsze (widzę ze spodobał Ci się mój podpis ) Pozdrawiam
Wojtek92 Napisano 19 Września 2008 Autor Napisano 19 Września 2008 Dzięki ZIDO za poradę Duro DJD '08 od poniedziałku zamontowane i śmigać mogę (gdyby nie to że teraz jestem chory). Pierwsze wrażenia - podczas 5 kilometrowej trasy do domu zziajałem się jak pies - muszę się przyzwyczaić do bardziej miękkiej pracy amorka. Ale jest piękny i wygląda naprawdę na bardzo wytrzymały, a to czy rzeczywiście tak jest, to okaże się podczas pierwszych skoków. P.S Zido - a i owszem Pozdrówko!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.