nigga91 Napisano 27 Sierpnia 2008 Napisano 27 Sierpnia 2008 Siema mam pytanie..czym najlepiej rozcienczac olej do amorow? Mam shermana z tłumieniem SPV i przez gęsty olej nie moge go mocniej napompować bo strasznie muuli (mam odkrecone tłumienie na 0 a i tak jest cięęęzko). mam cały litr oleju 10w i musze go do czegos wykorzystac, kumpel mowi ze najlepiej rozcienczac zwykłym dieslem takim ze stacji benzynowej xD. On wlał sobie do duro taka mieszanke oleju do amorow i diesla i o dziwo zaczeło to wszystko bardzo plynnie chodzic. Myslicie że to dobre rozwiazanie? Zapomniałem dodac, że gęstość jaka chce osiągnąć to jakies 2,5w
tysiu Napisano 27 Sierpnia 2008 Napisano 27 Sierpnia 2008 Rozcieńczanie oleju ropą to raczej nie jest dobry pomysł, lepiej poszukaj w sklepach z częściami do motocykli oleju o gęstości "0" ew może uda ci się znaleźć "2,5".
rainier Napisano 27 Sierpnia 2008 Napisano 27 Sierpnia 2008 Rozcieńczanie oleju ropą to raczej nie jest dobry pomysł, lepiej poszukaj w sklepach z częściami do motocykli oleju o gęstości "0" ew może uda ci się znaleźć "2,5". jak to o gęstości "0"???
tobo Napisano 27 Sierpnia 2008 Napisano 27 Sierpnia 2008 chemikiem nie jestem ale chyba najnizsza wartosc to 2.5w np to http://www.allegro.pl/item419898281_motul_...ht_2_5w_1l.html w sklepach stacjonarnych mozna dorwac po 33 zl - ja tak kupowalem. ten jest dobry i ma niską lepkość.
nigga91 Napisano 27 Sierpnia 2008 Autor Napisano 27 Sierpnia 2008 a ze kupic mozna to wiem xD tylko ja kupiłem za 50 zł litr oleju 10w i nie chce go zmarnowac
dzarek Napisano 11 Września 2008 Napisano 11 Września 2008 każdy mechanik powie ci, że ropa jest super do rozcieńczania oleju w amortyzatorach, ważne żeby nie przesadzić z jej ilością
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.