Skocz do zawartości

[olej] czym rozcienczac?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema mam pytanie..czym najlepiej rozcienczac olej do amorow? Mam shermana z tłumieniem SPV i przez gęsty olej nie moge go mocniej napompować bo strasznie muuli (mam odkrecone tłumienie na 0 a i tak jest cięęęzko). mam cały litr oleju 10w i musze go do czegos wykorzystac, kumpel mowi ze najlepiej rozcienczac zwykłym dieslem takim ze stacji benzynowej xD. On wlał sobie do duro taka mieszanke oleju do amorow i diesla i o dziwo zaczeło to wszystko bardzo plynnie chodzic. Myslicie że to dobre rozwiazanie?

Zapomniałem dodac, że gęstość jaka chce osiągnąć to jakies 2,5w

Napisano

Rozcieńczanie oleju ropą to raczej nie jest dobry pomysł, lepiej poszukaj w sklepach z częściami do motocykli oleju o gęstości "0" ew może uda ci się znaleźć "2,5".

Napisano
Rozcieńczanie oleju ropą to raczej nie jest dobry pomysł, lepiej poszukaj w sklepach z częściami do motocykli oleju o gęstości "0" ew może uda ci się znaleźć "2,5".

jak to o gęstości "0"???

• 2 tygodnie później...
Napisano

każdy mechanik powie ci, że ropa jest super do rozcieńczania oleju w amortyzatorach, ważne żeby nie przesadzić z jej ilością ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...