Sel Napisano 26 Sierpnia 2008 Napisano 26 Sierpnia 2008 Jaka pompke polecacie z manometrem zarowno do amortyzatorow (schrader) jak i opon (presta) ? O ile taka istnieje, jesli nie to do samych amortyzatorow ;P (wymiary nie graja znaczenia, moze byc "stacjonarna") Cena.. hmm.. pojecie wzgledne ale chcialbym sie zmiescic do 100/kolo 100zl
Kubisza Napisano 30 Sierpnia 2008 Napisano 30 Sierpnia 2008 Doczepie się do tematu, bo mnie również interesuje. Tak więc?
Przeor Napisano 3 Września 2008 Napisano 3 Września 2008 Nie polecę Wam żadnej pompki z manometrem ale mogę ostrzec przed TĄ pompką. Do wentyli jest dobrze dopasowana, powietrze nie ucieka, ale w ucieczce przed za dużym ciężarem, wykonano ją z bardzo elastycznego tworzywa. Rączka podczas pompowania ciągle haczy o korpus. Wbudowany manometr jest krótko mówiąc do d_ _y . Ogólna ocena: pompka nie jest warta 95zł. Może za trzy dychy byłaby to niezła propozycja.
coms Napisano 3 Września 2008 Napisano 3 Września 2008 To ja tez się dopiszę do tematu. Szukam pompki z manometrem ale wolałbym małą i lekką a nie stacjonarną. Takie dwa typy z allegro: http://allegro.pl/item427625913_pompka_mer...ieniomierz.html http://allegro.pl/item425316769_nowa_uniwe...to_cmp_008.html Ktoś ma jakieś doświadczenia?
lostek Napisano 5 Września 2008 Napisano 5 Września 2008 Witam. Do amorów i do opon nie może być jedna pompka, bo pompką do opon możesz napompować amora ale przy wyjmowanie z wentyla większość Ci ujdzie. Do amora możesz za jakieś 110-120zł kupić małą i lekką pompkę SKS Sam (mam ją jest spoko przy wyjmowaniu z wentyla uchodzi około 5PSI) lecz bez uchwytu do założenia na rower, za 100 możesz kupić SKS Suspensioneer (SKS Sam tyle że wersja 2007r.) z najtańszych do amorów znajdziesz Beto za 70zł oczywiście wszystkie te pompki są z manometrem. Do opon na twoim miejscu nie kupowałbym drogiej pompki, z manometrem najtańsze kosztują 40-50zł. Możesz kupić Sigma Sport Lambada (przypięcie do ramy na gumkę jak wszystko w Sigmie). Ma rozkładaną rączkę (taka mini pompka stacjonarna) pompuje spoko do wentyli Presta, Schrader tyle że cała z plastiku, i niestety mi odłamał się ten uchwyt do podnoszenia (ten taki zatrzask).
Rob Napisano 7 Września 2008 Napisano 7 Września 2008 W lipcu na wyprzedaży w Go sporcie kupiłem Topeak Mini Master Blaster DX za prawie 60zł. Jak do tej pory użyłem ją kilka razy i sobie chwalę.
Rafał87 Napisano 6 Grudnia 2008 Napisano 6 Grudnia 2008 a ja nie polecam SKS Suspensioneer, kupiłem ją w luty/marzec 2008r. i własnie sie zje.... uzyłem jej z 15-20 razy i juz puszcza powietrze w tym elemencie ktory sie wkreca do otwarcia wentyla w amorku, chciałem troche upuscic powietrza i zeszło wszystko :/ godzine sie meczyłem zeby to jakos uszczelnic i napompowac amorka, Jednym słowek jest to wielkie G...... , albo ja miałem pecha.
silvanna Napisano 26 Lutego 2009 Napisano 26 Lutego 2009 Nie bede zakladac nowego topicu, poszukuje pompki do opon (presta) z prawidlowo funkcjonujacym manometrem, raczej nie "stacjanarna" tylko taka co w razie dluzszego wypadu mozna do plecaka schowac. Uzywam Authora AAP One - nie narzekam na jej dzialanie, brakuje mi tylko manometru. Zachwalana Crank Brotheres z manometrem kosztuje najtaniej 100zl to niestety dla mnie za duzo, nie chce wydawac wiecej niz 50 zl. Ciekawie wygladaja pompki Meridy - ktos z Was uzywal? I jak wyglada wytrzymalosc Sigmy Lambada? Bo na zdjeciach wyglada na delikatna:) A moze polecicie jeszce jakies inne?
creative1989 Napisano 26 Lutego 2009 Napisano 26 Lutego 2009 Pompka meridy za 30zł z manometrem całkiem dobre opinie zbiera, choć z tego co czytałem to z pompowaniem powyżej 3barów są już lekkie problemy. Jeszcze możesz się rozglądnąć za pompkami Beto
silvanna Napisano 26 Lutego 2009 Napisano 26 Lutego 2009 Pompka meridy za 30zł z manometrem całkiem dobre opinie zbiera, choć z tego co czytałem to z pompowaniem powyżej 3barów są już lekkie problemy. Jeszcze możesz się rozglądnąć za pompkami Beto Jak na moje potrzeby to do 4 bar jak sie da napompowac to bedzie OK. Co do Beto to rzeczywiscie widze niezle opinie. Jak wyglada funkcjonowanie manometru? Do 4 bar mozna nabic?
Drozdzu5 Napisano 27 Lutego 2009 Napisano 27 Lutego 2009 Ja też poszukuję efektywnej pompki z manometrem, najlepiej nie za dużej, żeby można zawsze na ramie przewozić, ewentualnie w plecaku. Rozglądałem się w Decathlonie, ale tam b. mały wybór, a jeśli już to stosunkowo drogo. Też chyba będę wybierał pomiędzy pompką Meridy a pompką Beto. Jak się sprawuje w praktyce ten manometr w Beto, bo przyznam, że na zdjęciach wygląda dość delikatnie i mam obawy czy długo podziała. Więc może jednak Meridy? http://allegro.pl/item547697232_pompka_i_m...dwubiegowa.html http://allegro.pl/item562243513_pompka_mer...e_teleskop.html
wiktorsam Napisano 3 Marca 2009 Napisano 3 Marca 2009 Ja kupiłem sobie dwubiegową meridę pm-md005 - coś jak Crank Brotheres, tyle że tańsza. Jak na razie sprawia się dobrze, manometr dokładny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.