Skocz do zawartości

[rower]Ocena roweru

PunI

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po pierwsze, jest na kołach 24", a to się tylko czasami sprawdza, jeśli nie ma służyć tylko do lansu, to musisz się poważnie zastanowić, czy Ci to pasuje. Będziesz jeździł dirt, czy dual...? Druga podobna sprawa - zauważyłeś, że to jest single speed?

Po trzecie koleś ściemnia, np:

Kierownica - Promax - 120zł (wyszlifowana i pomalowana lakierem akrylowym - jak nowa)

Korba - cyclone - 130zł (wyszlifowana i pomalowana lakierem akrylowym - jak nowa)

Te części nie są warte i nie kosztowały nawet pół podanej ceny... :)

Oczywiście części nie są najwyższe jakościowo - jak pisze - tylko budżetowe ograniczonego zaufania + trochę porządnych bez wypasu + trochę złomu (wspomniana korba - jak sądzę...).

Napisano

To masz na mysli ze kola 24 nie srawdzaja sie w dualu bo wlasnie w dulau chcialdym tym rowerkiem pojezdzic. Single speed no wlasnie i o to sie obawiam bo jak bede chcial sie rozpedzic to czy to bedzie dobre i ni ebede musial sie namachac nogami zeby szybciej pojechac i czy bedzie ten rower dobry do manuala i takich prostszych rzeczy np.gdzies wskoczenia takie cos. I jeszcze 1 czy moglbys mi przytoczyc cos jeszcze co Ci sie wydaje ze gosciu sciemnia z tymi rzeczami??

Co sadzicie o podzespolach tego roweru musze sie o nim jak nawiecej dowiedziec jakie ma plusy i minusy do czwartku bo wlasnie w ten dzien chcialbym go kupic:) Jezeli tylko pozytywnie sie o nim wypowiecie

Napisano

Acha, do tego hamulec jest tylko jeden - tylny. Czyli dirtówka/streetówka ewentualnie. Tego obrazu dopełniają łyse opony na dirt/miasto, nie w teren.

To dość wyspecjalizowany rower, niekonsekwentnie złożony, do tego częściowo używany. Przypuszczam, że za tę cenę rozważysz coś nowego, a bardziej uniwersalnego i do tego na nie gorszych częściach :)

Jeżdżę maratony, nie dual, ale z tego, co wiem, to nikt nie używa 24" w dualu, nie nadają się, single też chyba odpadają, a jeden hamulec absolutnie nie jest wystarczający.

Tak jak napisałem - rower jest wyspecjalizowany i to nie do dualu. Mam nadzieję, że właściwie stosujesz pojęcie dual :) Masz u siebie jakiś tor?

Na początek singiel z jednym hamulcem nie ułatwi nauki nawet streetu - wskakiwania itp. Lepiej mieć wybór przełożenia itp.

Może nowy Kross DS, albo coś takiego? Na allegro bywają duale około tej ceny..

Napisano

No to teraz to mnie zgieles no ale dobrze ze to wszystko mi napisales, wiec bede musial kupic ten rower http://allegro.pl/item421562904_nowy_kross...ej_gratisy.html Co sadzicie o tym bylo duzo tematow o tym rowerze ale chyba inne roczniki byly ten jest najnowszy tak mi sie wydaje?!.

Albo do wyboru mam jeszcze cos takiegohttp://allegro.pl/show_item.php?item=420767563&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.#photo Co o tym sadzicie??:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...