yvk Napisano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Próbowałem wykręcić z mufy plastikowy pakiet.Powinno się do tego stosować taki klucz. Wobec braku powyższego zastosowałem klucz francuski, młotek i przecinak . Efekt :"udało" mi się "wyciągnąć" tylko ośkę i lewe łożysko. W mufie pozostała cała nieuszkodzona prawa miska (można ją wciąż wykręcić kluczem) ,prawe łożysko oraz sam gwint lewej miski. Boczna część lewej miski przez którą przechodzi ośka po prostu się rozleciała. Ma ktoś jakiś patent na usuwanie takiego plastikowego złomu z mufy tak by nie uszkodzić gwintu? Rama jest cro-mo więc może jakiś palnik pomoże. Obie miski są plastikowe. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 zazwyczaj jesli uda sie wyciagnąc wszystko ze srodka i zostaje sama miska to po prostu mozna ją po kawalku wybic uzywajac mlotka i srubokreta. metody są rozne. wypalanie? no coz niby tez tak mozna,,,, uwazajac na lakier i pozniej dobrze czyscząc gwint gwintownikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yvk Napisano 24 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Dzięki. Masz rację - śrubokrętem najlepiej. Zaostrzyłem jego koniec i pracując podobnie jak dłutem przeciąłem miski wzdłuż osi mufy. Potem prawie same wypadły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.