roswell Napisano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Witam! Zastanawiam się nad kupnem roweru szosowego dla mojego taty, mam propozycję kupna niżej wymienionego sprzętu. Jednak chciałym się dowiedzieć od fachowców z forum ile ten rower jest wart . Jestem po jeździe testowej, co mogę stwierdzić: Sprzęt ma już dobre kilka lat, jednak nigdy nie był mocno używany. Pierwszy właściciel bardzo o niego dbał, drugi natomiast nie dbał, ale też praktycznie go nie używał. Cały osprzęt (hamulce, manetki, przerzutki, napęd) chodzą zaskakująco dobrze i nie wyglądają na zużyte. Koło przednie toczy się lekko, bez oporów, tylne też całkiem nieźle, bicie to ok. 1mm, zarówno z przodu jak i z tyłu. Wymiany wymagają elementy podlegające zużyciu: - klocki hamulcowe - pancerze, linki - opony - owijka - siodełko - pedały i to chyba tyle. Ogólnie na rowerze jeździ się całkiem nieźle, sądzę, że posłuży jeszcze naprawdę długo. Do Was mam pytanie czy warto go kupić, oraz proszę o jego wycenę. Na dole znajduje się w miarę dokładna specyfikacja orz zdjęcia Brake (Front): (Hamulec przedni) Campagnolo Veloce, w dobrym stanie, połowa klocków Brake (Rear): (Hamulec tylny) Campagnolo Veloce, w dobrym stanie, niewiele klocków Brake Levers: (Klamkomanetki) Campagnolo Mirage 9, bdb stan Cables: (Pancerze i linki) noname, do wyrzucenia Cassette: (Kaseta) Shimano CS-HG50-9 13-25T, stan bdb Chain: (Lancuch) Shimano CS-HG73, stan bdb Crankset: (Korby) Campagnolo, nie znam modelu -Outer Ring: (Blat) Stronglight 52T, stan bdb -Middle Ring: (Srednia tarcza) Campagnolo C9 42T, stan db Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Campagnolo Veloce, stan bdb Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Campagnolo Veloce, stan db, lekkie luzy, działa poprawnie Fork: (Widelec) TREK Design Epoxy Bonded Aluminium Alloy Frame: (Rama) TREK 1400 Aluminium Manufactured in USA, Easton Program Taperwall Aluminium Alloy, dość mocno zrysowana, ale pasujący rozmiar Handlebar: (Kierownica) – jakiś srebrny noname Handlebar Tape: (Owijka) – nie wiem, do wyrzucenia Headset: (Stery) Tange/Saiko Pedals: (Pedaly) Shimano PD-M535, do wyrzucenia Seat: (Siodlo) – noname, zniszczone Seatpost: (Sztyca) - Trek Skewers: (Zaciski kol) Campagnolo/Shimano Stem: (Mostek) noname Tire (Front): (Opona przednia) Trek IsoTech3 700-25C, dość stara Tire (Rear): (Opona tylna) VeeRubber 700-20C, 20-622, zniszczona Wheel Front: (Kolo przednie) -Hub: (Piasta) Campagnolo, modelu nie znam -Rim: (Obrecz) Brigida Zenith -Spokes: (Szprychy) słoneczko, 32T Wheel Rear: (Kolo tylne) -Hub: (Piasta) Shimano Deore DX -Rim: (Obrecz) Rigida Nova -Spokes: (Szprychy) niecieniowane 36H Zdjęcia: http://picasaweb.google.com/dwojtowicz10/SzosWkaTrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 24 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Hej znawcy Niech ktoś odpowie, proszę. Jutro muszę ostatecznie dać znać czy biorę czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ender Napisano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 a ile za nia chca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Sprzedawca powiedział, że chcę 1000zł do negocjacji, no ale ta cena jest śmieszna. Na razie przychylam się do opinii, że warta jest 700zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
putin2208 Napisano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Na napędzie widać zużycie ale jeszcze na nim długo pojeździsz Wg. mnie warta jest około 600zł. Do tego jeszcze musisz powymieniać ww. rzeczy. Zrobić przegląd piast. Czyli 100zł na przegląd idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 3 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Witam! Przeglądając allegro natrafiłem na w miarę interesującą mnie szosówkę: http://www.allegro.pl/ite...a_9_okazja.html Wygląda na zadbaną, osprzęt przyzwoity, widelec carbon, i dość ciekawa rama. Myślę, że 560mm to odpowiedni rozmiar na 183cm wzrostu (przy stosunkowo długich nogach). Dzwoniłem do sprzedawcy, nie opuści już nic z ceny, co gorsza nie zgadza się na zwrot towaru. Myslicie, że warto się zainteresować? Macie jakieś lepsze propozycję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 3 Września 2008 Udostępnij Napisano 3 Września 2008 nie wiem dlaczego ale nie działa mi link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 3 Września 2008 Udostępnij Napisano 3 Września 2008 nie wiem dlaczego ale nie działa mi link Włala! --> http://www.allegro.pl/item430285772_kona_h...a_9_okazja.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 4 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2008 No dobra, link poprawiony. Teraz odpowiedzcie czy warto. Jest tylu fachowców na tym forum, a zaden nie chce zabrac głosu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.