anulkaa Napisano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Ja tak po prośbie. Parę krakowian się znajdzie, ewentualnie studiujących w Krakowie, mam nadzieję. Jak sprawa wygląda z wynajmem mieszkań dla studenta? Jest AŻ tak źle? Gdzie w Internecie najlepiej szukać informacji na ten temat? Ogólnie jakies porady, itp. tez bym poczytała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho1984 Napisano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Co do wynajmu polecam szukać przez tą stronę http://krakow.gumtree.pl/ . Ja osobiście nie wynajmuje mieszkania, ale mam doświadczenie gdyż moja dziewczyna wynajmuje swoje mieszkanie i mogę powiedzieć jak zrobić by zwiększyć szanse, gdyż jak mieszkanie jest ładne z dobrym dojazdem, to chętnych jest dużo w ciągu 24h około 50 chętnych, minimum 20 przychodzi oglądać w ciągu pierwszych 2-3 dni. Cena za jaką wynajmuje nowe mieszkanie(2 letnie w nowym budownictwie) 50m to 1400 zł msc plus wynajmujący pokrywa opłaty. Na rozmowie gdyż teraz najemcy mogą sobie wybierać lokatorów nigdy nie mówić, że się pali, do tego najlepiej same dziewczyny jeśli już i nie mówić że ma się chłopaków i się imprezuje. Poza tym zwykle padają różne mniej lub bardziej dziwne pytania. Jeśli osoba ma do wyboru małżeństwo(najlepiej bez dziecka i psa) albo firmę zawsze ich weźmie niż studenta. Ubrać się w miarę schludnie, na to też wbrew pozorom wynajemcy zwracają uwagę. Do tego teraz pobierane są kaucje, średnio między 1000-2000 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogrodnik Napisano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 nigdy nie mówić, że się pali, i po co kłamać? Przecież to jeden z najgorszych nałogów szkodzący nie tylko palaczowi, ale innym też. Wracając do tematu, o jaką uczelnie chodzi? Na podstawie doświadczeń kolegów mogę powiedzieć, że to zalezy od szczęścia. Jeden znalazł mieszkanie 5 minut od uczelni za 700 zł, inny 15 minut tramwajem za 1500 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 25 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Dokładnie chodzi o Politechnikę. A jak sytuacja wychodzi z wynajmem miejsca w pokoju, albo tylko pokoju? Aaaa... Jeszcze wspomnę, że nie paląca i mało pijąca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majaaa Napisano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 To ja mogę zaoferować pomoc:) Poszukujemy współlokatorki do mieszkania. Do wzięcia jest miejsce w dużym, 2-osobowym pokoju. Mieszkanie znajduje się na ul Brodowicza (obok Ronda Mogilskiego). 350 m od Uniwersytetu Ekonomicznego. Przystanek autobusowy naprzeciwko bloku. Mieszkanie 65 m kw, dla 5 osób. Tel kontaktowy: Marysia 691 416 401 (najlepiej po 18:)) Serdecznie zapraszamy:) zapomniałam dodać inf o kosztach:) na osobę wychodzi to 340 zł (240 zł wynajem, 100 zł czynsz) + rachunki. Zazwyczaj ok 370 zł płacimy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Malo pijaca ? ;] To sie zmieni sory ot ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogrodnik Napisano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Nie każdy student nie potrafi żyć bez alkoholu, nie rób ze studiowania okazji do chlania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 A wiesz co to zart ? sztywniak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 27 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Malo pijaca ? ;] To sie zmieni sory ot ;] Tak. Tak. Skąd to znam... Ale ja obecnie jestem na etapie raczej smakowania niż wlewania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.