Skocz do zawartości

[dętka] Problem z powietrzem

Michael900

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie!

Mam taki problem, w zasadzie nie wiem czy to dotyczy dętki, czy opon. Otóż - pompuję koła, wyjeżdżam na dwór i po jakis kilku minutach zmniejsza sie ilosc powietrza w kołach. Da się jeździc, ale jedzie się ciężej. Co robic? Bardzo proszę o pomoc :)

Napisano

wiec tak najlepiej poszukac czy nie detka nie jest dzirawa, napompuj ja i zanuz w misce z woda jesli sa jakies babelki powietrz trzeba ja zalatac badz wymienic detke, moga jeszcze byc niedokrecone wetyle lub moga byc tez felerne..... sprawdz czy od strony detki na oponie niema czegos ostrego :D

sory za nie wyrazny tekst ale jestem u kuzyna i niemam polskich znakow :)

Napisano

najprawdopodobniej masz jak to napisał Filus niedokręcone wentyle, albo za suche, jak następnym razem dopompujesz dętke to wpuść troche śliny do wentyla

Napisano
kup soebie nowe detki jak w obu kolach sie to dzije to raczej ze starosci :P

Dokladnie "guma" ma pewne wlasciwosci przewidziane na pewien okres czasu. Sa lepsze i gorsze. A wymiana detek to zaden majatek :002:

pozdrower ;)

Napisano

Może masz w oponie coś ostrego, co przebija dętkę na nowo. Oczyść oponę ze wszelkich pyłów, kolców itp. Druga opcja jest taka, że dętka przebija się o obręcz, w tej sytuacji potrzebny nowy fartuch na obręcz, albo domowym sposobem taśma,izolacja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...