canar Napisano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Witam, od niedawna dreczy mnie nastepujaca sprawa, aktualnie przebywam w uk, przegladajac ebay i czytajac recenzje napalilem sie na amortyzator spinnera, model aeris sport. Jednak zaczalem myslec, czy jest sens takiej wymiany, czy moze nie lepiej przeznaczyc te pieniadze na inny sprzet, ktory zrobil by dopiero jakas podstawe na tak dobry amortyzator. Moj rower to merida mms500, zlozony rok temu w calosci przeze mnie i w 95% z nowych czesci, ktore jednak nie sa czesciami klasy rownej spinnerowi. specyfikacja w skrocie to: kolka whm505 shimano(najnizszy model?) ramka mms500 z 2004-ma sie naprawde dobrze korba - truvativ fived przerzutka tyl - sram 7.0, gripy rowniez 7.0(nawet nie wiem gdzie to sie klasyfikuje..) obecny amorek to manitou axel elite, nie polubilismy sie specjalnie.. pedaly m540 a hamulce to avidy sd5, w sumie z calosci jestem zadowolony, uwazam ze wytrzyma toto kuupe kilometrow, jednak, kluczowe pytanie, czy spinner aeris nie bedzie klul w oczy przy takiej specyfikacji? moge kupic spinnera na ebayu, za ca 160 funtow, chce poznac wasze opinie,przeznaczyc te pieniadze gdzie indziej? wymienic kolka?ktore swoja droga sa w sumie troche delikatne:) moze uwazacie tak jak czesc mnie, ze taki amorek bedzie dobrym zakupem i beda razem z rama stanowic dobra baze do upgrade'u? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 amor i rama powinny wrecz ostawac w pozytywnym tego slowa znaczeniu od reszty sprzetu dlatego ze cale ulozenie roweru od nich zalezy i to one decyduja o ogolnych wrazeniach z jazdy jedyna sugestia to - czy nie jestes za ciezki na taki amor/nie za ostro jezdzisz - przyznaje ze nawet o nim nie czytalem nie mowiac o uzytkowaniu ale waga powoduje lekki niepokoj - moze jakis r7 no i oczywiscie jak chcesz zmieniac rame to zostaw sobie kominek zeby pozniej nie szukac ramy pod sterowke zamiast pod siebie co do watpliwosci nt srama 7.0 - jedna z lepszych czesci w twoim rowerze wg mnie dziala jak xt 2008 z tym ze w troche innym stylu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 aerisa używa chyba jeden forumowicz... coś o nim było też na lB.pl Sam się na niego kiedyś napaliłem(istniała/istnieje możliwość ściągnięcia z USA za 750) ale mi przeszło chociaż teraz dolar potaniał więc i ceny powinny zlecieć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canar Napisano 21 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 moja waga to ledwo 67 kg, wiec amortyzator bez problemu to wytrzyma wg opinii ktore dalem rade znalezc w internecie r7 jest drozsze niestety na wyspach od spinnera, w ogole to zaczalem sie wlasnie zastanawiac, gdyz jest spora roznica w cenie w amorkach z taiwanu a ze skelpow itp... spinner ktorego mam zamiar kupic mialby tez z taiwanu przyplynac..macie jakies doswiadczenia z takimi zakupam?jakis dodatkowy podatek? co do kominka to racja, tak tez zrobie:) a co do srama, jest super, tylko zastanawia mnie dlaczego nie ma go w zadnych rankingach i jest taki tani..ale w sumie pracuje cacy i to jest najwazniejsze:) dzieki za szybka odpowiedz pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Kupuj, przecież nikt cię nie zabije jak np do Krossa A6 wstawisz Leftego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Chyba o mnie mowa. Mam Aerisa . Nie jest najsztywniejszy ,ale ponoc sztywniejszy od poprzedniego Sida. W tej chwili mój Aeris nie wykorzystuje pełnego skoku - jakis serwis by sie przydał . Niedawno widziałem na Ebay gb Aerisa - kup teraz ok 150 funtów. http://shop.ebay.co.uk/items/?_nkw=aeris+s...ksid=m270.l1313 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.