popcio18 Napisano 21 Sierpnia 2008 Napisano 21 Sierpnia 2008 mam pytanie do jakiego rozmiaru skrócić moją kiere do dirtu/streetu mam husselfelta
bodziekk Napisano 21 Sierpnia 2008 Napisano 21 Sierpnia 2008 Do takiego, z jakim ci będzie najwygodniej. Jeśli faktycznie masz za szeroką, to możesz skrócić np. po centymetrze z każdej strony, w razie czego zawsze potem można przyciąć drugi raz.
pawellldef Napisano 22 Sierpnia 2008 Napisano 22 Sierpnia 2008 Dokładnie tak - rower ma sprawiac przyjemnosc w czasie jazdy.... pozdrower
kusak Napisano 22 Sierpnia 2008 Napisano 22 Sierpnia 2008 im krotsza kiera tym teoretycznie latwiej krecic barspiny i xupy im dłuższa tym rower łatwiej sie prowadzi w terenie wiadomo, nie moze byc za krotka ani za długa, mi np na węższej niż 640 niewygodnie, za to na 680 czuje sie jakbym mial przed sobą śmigło. mam kiere tioga dual, długosc 640 i moim zdaniem to idealny rozmiar, choć każdy ma swoje własne upodobania.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.