kowalos91 Napisano 21 Sierpnia 2008 Napisano 21 Sierpnia 2008 Witam! Mam w rowerku Suntour NEX 4610 a miałem mieć RST NEON TNL, sprzedawca powiedział, że ten Suntour jest lepszy, ale słyszałem od kumpli, że jednak RST jest lepszy. Jak Wy uważacie? Szukałem na forum i tych 2 amorków nie ma porównanych. P.S. sry za wcześniejszego posta- nie dałem tytułu w "[]".
c1ach Napisano 23 Sierpnia 2008 Napisano 23 Sierpnia 2008 Tak czy siak obydwa amory to nie jest najwyższa półka. Ja jednak bym brał Suntoura, jakieś takie sentymenty mam, miałem już trzy Suntoury, gdy rst kumpli przestawały działać Suntour jako tako się trzymał
Schwefel Napisano 23 Sierpnia 2008 Napisano 23 Sierpnia 2008 Jeżeli pytasz czy warto zmienić tego Suntoura na RST to odpowiedź brzmi nie. To są amory tej samej (niskiej) klasy i po przesiadce nie poczujesz różnicy.
pawellldef Napisano 23 Sierpnia 2008 Napisano 23 Sierpnia 2008 Witam! Mam w rowerku Suntour NEX 4610 a miałem mieć RST NEON TNL, sprzedawca powiedział, że ten Suntour jest lepszy, ale słyszałem od kumpli, że jednak RST jest lepszy. Jak Wy uważacie? Szukałem na forum i tych 2 amorków nie ma porównanych. P.S. sry za wcześniejszego posta- nie dałem tytułu w "[]". Kopsnij tego NEXA na allegro i wez SR SUNTOUR NCX D-LO... Na pewno lepsze rozwiazanie. pozdrower przykladowy link: http://www.allegro.pl/item419985626_nowy_s...trekingowy.html
kowalos91 Napisano 23 Sierpnia 2008 Autor Napisano 23 Sierpnia 2008 Jeżeli pytasz czy warto zmienić tego Suntoura na RST to odpowiedź brzmi nie. To są amory tej samej (niskiej) klasy i po przesiadce nie poczujesz różnicy. Ok dzięki!
c1ach Napisano 24 Sierpnia 2008 Napisano 24 Sierpnia 2008 Potwierdzam to co powyżej, NCX to działający widelec Montowany jest nawet w crossach do 3-4 tys. , a więc to o czymś świadczy
DLD Napisano 24 Sierpnia 2008 Napisano 24 Sierpnia 2008 RST? To jest złom mój kumpel go kupij pojeździł 2 godziny i się ******* a mój kolega tak klnął że ma szlaban na komputer 2 miesiące
kowalos91 Napisano 24 Sierpnia 2008 Autor Napisano 24 Sierpnia 2008 Dzieki..., ale juz niektórzy przesadzaja z krytyka RST.
c1ach Napisano 25 Sierpnia 2008 Napisano 25 Sierpnia 2008 A ja słyszałem, że nowa generacja RST jest już całkiem przyzwoita Opinie o strzelających korkach, łamiących się koronach itp. to są opinie głównie "dyrt dżamperów", którzy katują swoje RST jakby to były sztućce do skakania. Potem wrzuci taki mądrala opinię do neta i tyle
marco1973 Napisano 2 Września 2008 Napisano 2 Września 2008 ja mam suntoura ncx, ważę prawie 100kg, przejechałem na swoim rowerze ponad 1300km i z amortyzatora jestem bardzo zadowolony. regulacja też pomaga i między max a min jest spora różnica w skoku. przy mojej wadze bałem się że będzie słabo działał a mam go ustawionego mniej więcej na połowie regulacji i jest ok. polecam
Jimmyk Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 Jestem posiadaczem Neona (Kellys Axis onboard) od niecałego roku, amorek przejechał mniej więcej 1800km i powiem szczerze, że przymierzam się do czegoś innego :/ Amortyzacja nie działa płynnie, czuć wyraźnie brak równej pracy, a najgorsze jest napotkanie na swojej drodze krawężnika :/ Twarde uderzenie, przy każdej prędkości i towarzyszący temu odgłos, a w zasadzie głośne stuknięcie... mam go dość przyznam szczerze. Na szczęście większość czasu jaki poświęcam na rower to jazda po asfalcie więc problem ma jakby mniejszą wage aczkolwiek kto lubi jak mu w rowerze coś nie ten teges pracuje :/ ? Niestety z racji innych rowerowych wydatków wymiane wspomnianego eReSTeka muszę odłożyć na później, na takie dłuższe, później ale jak już będę coś nabywał to na pewno podniosę głowę i spojrzę na wyższe (może nie "naj") półki, bo ta z której jest Neon jest po prostu kiepskim wyborem...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.