Pari Napisano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Rower ma niecałe 2 miesiące, Unibike Expert. Niestety stało się coś, po czym przechodzą ciary po plecach. Inny rowerzysta wpakował mi się widelcem w tylni hamulec. Tarcza jest teraz skrzywiona. Co powinienem teraz zrobić? Czy w serwisie wyprostują mi tarczę? Czy starać się naprawić hamulec na własną rękę? Czy może kupić nowy komplet na tył? Wcale mi się to nie uśmiecha, bo komplet na tył to jest wydatek ponad 300 zł. Reszta hamulca jest sprawna, może gdzieś dostanę samą tarczę? (Szukałem w internecie, ale z tego co widzę, ciężko znaleźć samą tarczę). Bardzo proszę o pomoc, o rowerach wiem tyle, że można na nich jeździć. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dark_Reaver Napisano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Tarcze możesz włożyć jaka kolwiek byle pasowała rozmiarem, nie musisz kupować orygianlnej. Powiedz jeszcze co to za hamulec i jaką ma średnice tarcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Samą tarczę znaleźć łatwo, a wybór jest aż za duży http://www.allegro.pl/search.php?string=ta...3&country=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pari Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 To tarcza nie musi być oryginalna? Są to hamulce Juicy Five 160mm (Tył) Chciałbym mieć jednak tarczę taką samą jak reszta hamulca, tak żeby wszystko dobrze działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabanosdg Napisano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Nie, tarcza nie musi być oryginalna bo grubości są takie same, a dobierasz jedynie średnicę... ale jak już tak bardzo chcesz to masz: http://www.allegro.pl/item420404603_tarcza...cs_160_185.html To tylko jedna z propozycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.