sthik Napisano 20 Sierpnia 2008 Napisano 20 Sierpnia 2008 Witam, chcialbym sie dowiedziec czy w Gliwicach albo w pobliskich miastach (tak zeby jakies wspolne treningi byly realne) istnieja jakies kluby rowerowe (mtb). Mam tez pytanie czy trzeba miec jakies osiagniecia, aby zaczac trenowac w takim klubie? Chodzi mi w duzym stopniu o zdobycie licencji, zeby startowac w zawodach bo od przyszlego sezonu powaznie chcialbym sie tym zajac. Za wszystkie odpowiedzi z gory dziekuje P.S. Jesli by byly jakies osoby z gliwic zainteresowane wspolnymi treningami pod zawody to dajcie znac Pozdr.
piootrj Napisano 20 Sierpnia 2008 Napisano 20 Sierpnia 2008 Z tego co się orientuję żeby otrzymać licencję nie trzeba jeździć w klubie ale jeśli się mylę to proszę o poprawienie A w jakich zawodach chcesz brać udział, jest sporo zawodow w Polsce gdzie spokojnie bez licencji wystartujesz ? A co do klubu to się zgodzę, że warto trenować pod czułym okiem trenera.
ejpok Napisano 20 Sierpnia 2008 Napisano 20 Sierpnia 2008 Te poważniejsze kluby mają swoich menagerów, którzy sie zajmują wyszukiwaniem zdolnych kolarzy, śledzą wyniki na maratonach w interesujacych ich grupach wiekowych i ewentualnie proponują danemu pacjentowi jezdzenie w ich barwach, te bardziej amatorskie kluby czasami ogłaszają nabory, eliminacje itp. Proponowałbym Ci skontaktować się z takimi klubami droga mailową i wypytać o wszystko.
sthik Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Napisano 20 Sierpnia 2008 Tak tylko nie moge znalezc zadnego klubu w gliwicach, jeden w rybniku znalazlem ale tylko kolarstwo szosowe. Heh co do tych zawodow do ktorych nie trzeba licencji to troche mnie przerazaja te kwoty startowe w wyscigach organizowanych przez bikemaraton trzeba placic po 50-100zl za sam udzial :/ kilka zawodow i lipa nie mowiac ze dojazd we wlasnym zakresie itd a wielkiego doswiadczenia w zawodach nie mam. Dopiero chce zaczac. A tak to jakos ze swoim klubem mozna sie zabrac (wtedy juz koszty za dojazd mniejsze i atmosfera inna bo z kumplami sie jedzie).
piootrj Napisano 20 Sierpnia 2008 Napisano 20 Sierpnia 2008 Wystarczy trochę pogoglować - http://www.gmg.gliwice.pl/ <------ tutaj sprawdzałeś ????
ejpok Napisano 20 Sierpnia 2008 Napisano 20 Sierpnia 2008 w kwestii treningu,to ja smigam prawie codziennie ,jak cos to gg
Beton Napisano 21 Sierpnia 2008 Napisano 21 Sierpnia 2008 a ma ktos czas dzis pojezdzic tak kolo 16-17stej? moje GG to 2987815
smyku27 Napisano 10 Listopada 2008 Napisano 10 Listopada 2008 FAJNIE BY BYŁO JAK BYLY BY TRENINGII !!!
Ciastkorz Napisano 19 Listopada 2008 Napisano 19 Listopada 2008 ten GMG wydaje się być ciekawy ejpok znasz może kogoś stamtąd ?
lukashs Napisano 19 Listopada 2008 Napisano 19 Listopada 2008 GMG - hmmm jezdza na maratony z Mio. Maja kilku przecietnych zawodnikow i nic wiecej. byłem z nimi na maratonie w Boszuszowie... 3 osoby się scigały a reszta hmmm jechala bardziej turystycznie niz wyczynowo. ale zawsze warto spróbować jak ktoś chce się gdzieś załapać
Ciastkorz Napisano 21 Listopada 2008 Napisano 21 Listopada 2008 ja na razie nic nie planuje pożyjemy, zobaczymy jak to w 09' będzie;P lukashs Ty jesteś w jakimś klubie czy jesteś niezrzeszony i śmigasz sam =) ?
WojteK# Napisano 26 Grudnia 2008 Napisano 26 Grudnia 2008 Jeśli ktoś jeszcze potrzebuje informacji na temat GMG to 2 osoby z Rybnika tam jezdza/jezdzily, a z jedna mam jakis tam kontakt to moge sie o pare rzeczy wypytac.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.