Skocz do zawartości

[gliwice] kluby rowerowe

sthik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chcialbym sie dowiedziec czy w Gliwicach albo w pobliskich miastach (tak zeby jakies wspolne treningi byly realne) istnieja jakies kluby rowerowe (mtb). Mam tez pytanie czy trzeba miec jakies osiagniecia, aby zaczac trenowac w takim klubie? Chodzi mi w duzym stopniu o zdobycie licencji, zeby startowac w zawodach bo od przyszlego sezonu powaznie chcialbym sie tym zajac. Za wszystkie odpowiedzi z gory dziekuje

P.S. Jesli by byly jakies osoby z gliwic zainteresowane wspolnymi treningami pod zawody to dajcie znac <_<

Pozdr.

Napisano

Z tego co się orientuję żeby otrzymać licencję nie trzeba jeździć w klubie ale jeśli się mylę to proszę o poprawienie <_<

A w jakich zawodach chcesz brać udział, jest sporo zawodow w Polsce gdzie spokojnie bez licencji wystartujesz ?

A co do klubu to się zgodzę, że warto trenować pod czułym okiem trenera.

Napisano

Te poważniejsze kluby mają swoich menagerów, którzy sie zajmują wyszukiwaniem zdolnych kolarzy, śledzą wyniki na maratonach w interesujacych ich grupach wiekowych i ewentualnie proponują danemu pacjentowi jezdzenie w ich barwach, te bardziej amatorskie kluby czasami ogłaszają nabory, eliminacje itp. Proponowałbym Ci skontaktować się z takimi klubami droga mailową i wypytać o wszystko.

Napisano

Tak tylko nie moge znalezc zadnego klubu w gliwicach, jeden w rybniku znalazlem ale tylko kolarstwo szosowe. Heh co do tych zawodow do ktorych nie trzeba licencji to troche mnie przerazaja te kwoty startowe w wyscigach organizowanych przez bikemaraton trzeba placic po 50-100zl za sam udzial :/ kilka zawodow i lipa nie mowiac ze dojazd we wlasnym zakresie itd a wielkiego doswiadczenia w zawodach nie mam. Dopiero chce zaczac. A tak to jakos ze swoim klubem mozna sie zabrac (wtedy juz koszty za dojazd mniejsze i atmosfera inna bo z kumplami sie jedzie).

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

GMG - hmmm jezdza na maratony z Mio. Maja kilku przecietnych zawodnikow i nic wiecej.

byłem z nimi na maratonie w Boszuszowie... 3 osoby się scigały a reszta hmmm jechala bardziej turystycznie niz wyczynowo.

ale zawsze warto spróbować :) jak ktoś chce się gdzieś załapać

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Jeśli ktoś jeszcze potrzebuje informacji na temat GMG to 2 osoby z Rybnika tam jezdza/jezdzily, a z jedna mam jakis tam kontakt to moge sie o pare rzeczy wypytac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...