Skocz do zawartości

[Hel -> Trójmiasto] Pytanie o trasę

rzymo

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie wróciłem z Gdańska. Jechałem dziś rowerem z Helu (na Hel promem) do Gdańska i mam pytanie - jaka jest alternatywa dla niebieskiego szlaku od Pucka na południe? :)

Po cichu miałem nadzieję, że ścieżka rowerowa jest od Helu do początku 3-miasta, a tu kawałek za Puckiem koniec i jechałem właśnie tym niebieskim szlakiem, parę razy musiałem prowadzić rower pod górę, miejscami sporo błota ;) dalej trochę asfaltu przez Mrzezino, potem trochę się zakręciłem, przejeżdżałem koło stacji Gdynia Rekowo i trafiłem na sieć dróg bodajże od oczyszczalni ścieków - na szczęście spotkałem miłego rowerzystę, który poprowadził mnie i dojechałem z nim do Gdyni Chyloni.

(...) ale niestety mega dzurawa :/

Właśnie dlatego pytałem się o inną trasę :P Chociaż z drugiej strony ta droga obala twierdzenie, że na asfalty nie trzeba dobrego amora :D

Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz - ten kawałek niebieskiego szlaku idzie miejsami niecały metr od skarpy, na której widać osuwiska ziemi czy przewrócone drzewa - przyjdzie większa fala, podmyje co nieco to zostanie tylko jazda główną drogą? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...