rzymo Napisano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Właśnie wróciłem z Gdańska. Jechałem dziś rowerem z Helu (na Hel promem) do Gdańska i mam pytanie - jaka jest alternatywa dla niebieskiego szlaku od Pucka na południe? Po cichu miałem nadzieję, że ścieżka rowerowa jest od Helu do początku 3-miasta, a tu kawałek za Puckiem koniec i jechałem właśnie tym niebieskim szlakiem, parę razy musiałem prowadzić rower pod górę, miejscami sporo błota dalej trochę asfaltu przez Mrzezino, potem trochę się zakręciłem, przejeżdżałem koło stacji Gdynia Rekowo i trafiłem na sieć dróg bodajże od oczyszczalni ścieków - na szczęście spotkałem miłego rowerzystę, który poprowadził mnie i dojechałem z nim do Gdyni Chyloni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 jedyna alternatywa to droga krajowa na wladyslawowo z rumi. albo droga puck mrzezino. sciezki rowerowej niestety tam nie zbudowali jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 jedyna alternatywa to droga krajowa na wladyslawowo z rumi. albo droga puck mrzezino. sciezki rowerowej niestety tam nie zbudowali jeszcze Ma być na całym odcinku Hel -> Trójmiasto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cybula Napisano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Bardzo watpie zeby ktos zbudowal trase rowerowa az do samego trojmiasta w najblizszych latach. Droga przez marzecino, smolno i zelistrzewo calkiem fajna jest, ale niestety mega dzurawa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 21 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 (...) ale niestety mega dzurawa :/ Właśnie dlatego pytałem się o inną trasę Chociaż z drugiej strony ta droga obala twierdzenie, że na asfalty nie trzeba dobrego amora Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz - ten kawałek niebieskiego szlaku idzie miejsami niecały metr od skarpy, na której widać osuwiska ziemi czy przewrócone drzewa - przyjdzie większa fala, podmyje co nieco to zostanie tylko jazda główną drogą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.