Filus Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 a ktory lepszy????? No i ktorego bys mi polecil? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 poleciłbym zwykłego Tranca, ma mniejszy skok ale niską wage i lepszą geometrie, a ty przecież chcesz startować w maratonach, chociaż Trance X jest wytrzymalszy(trudna decyzja) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filus Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Czyli mozna nim startowac w maratonach? To jest takie posrednie rozwiazanie i wydaje mi sie najlepsze, a ile wazy trance bo nigdzie nipodaja wagi bo nie wiem czy genius niebyl by dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabotagedsc Napisano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Polecam scotta geniusa , sam takiego dosiadam http://portal.bikefoto.pl/rower/zdjecie/32.../niezalogowany/ A polowałbym na model 2009 150 skoku to juz poezja a z waga lekko powyzej 2 kg z damperkiem to juz totalna rewelacja. jezdzilem troszke na anthemie i jest wyraznie twardszy i zrywniejszy , genius jest duzo bardziej komfortowy, regulacja skoku tez jest genialna bujać nie buja a nawet jak buja to jest blokada i masz wrazenie ze sie jedzie na HT. Co do geometri...nisko mostek i już jest wyścigowa geometria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 katalogowa waga Tranca to 12,1 kg, a jeszcze małe pytanko ty masz tego nowego Yukona amortyzowanego czy poprzedniego sztywniaka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filus Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Ktory model geniusa posiadasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 co do geniusa to typowy rower AM i nie nadaje się na maratony nie ze skokiem 150 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabotagedsc Napisano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 ten co na linku czyli tył z MC30 a przód z MC 50 a osprzęt z MC LTD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filus Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 ale skok mozna rwegulowac w geniuszu do 100mm ile za niego dales? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 niby tak ale genius swoje kosztuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filus Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Najtanszy 7 tys jak pioszukam to bd go mial z e-bay od znajomego z ameryki moze za 4 k a wazy jedynie 13 kg. A ile kosztuje trance? znaczy ile wazy .... heh gubie sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Trance 1 kosztuje 8 tys, Trance 2 (5899,00) a Trance 3 (4899,00) a waży tyle co pisałem 12kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabotagedsc Napisano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 na allegro jest teraz wystawiona ramka mc 40 za 3000, ja dałem za swoja ramkę mniej ale to po znajomości masz blokade ,ok80mm eh co tam rozpisze się. jak masz twardy podjazd to wlączasz blokade i masz sztywniaka bez najmniejszego bujania. bez blokady buja ale minimalnie rzędu 1cm, zależy jak masz ustawiony damper. 80mm używasz na małych kamienistych podjazdach , tył delikatnie siada w stosunku do blokady i daje Ci ekstra przyczepnosc bo 80 mm normalnie w rowerach masz blokade albo pełny skok i po wjechaniu rowerem ze skokiem 130 w duza dziure na podjeżdzie poprostu tobą bujnie bo rower caly siądzie a w geniusie masz 80 i tak nie bujnie, natomiast na większe kamienie dajesz 130 z tyłu i jedziesz jak po maśle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filus Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Tylko teraz czy genius sie nada do maratownow moze niejakos profesionalnie ale talk zeby wystartowac. Decyzje podejme w pod koniec roku i na wiosne kupie nowy, a roweru sie skladac nieoplava Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 w Trance za to ma się zawieszenie maestro które pracuje niezależnie od pedałowania, i nie musisz go blokować, nie ma też w nim bujania które występuje w czterozawiasach do których należy genius ja bym wolał Tranca X od Geniusa, zawieszenie maestro ,niska waga i podobna geometria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filus Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 to wiem co potrafi maestro i zawsze sie ierowalem jego zaletami.\, ale juz sam niewiem co wybrac jak bede kupowal rower zrobie nowy temat i sie wszystko okarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 radze ci poważnie się zastanowić nad Trancem X, dodam że w maratonach też można nim startować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filus Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Raczej jestem postronie trenca a x ile kosztuje, wczesniej nienapisalem ja mam sztyenego yukona tak na start kupilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 najtańszy 5899,00 zł a najdroższy 12, a o Yukona się pytałem bo chciałem się spytać jak w tym nowym zawieszenie chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Tutaj masz kilka propozycji z Anglii, wysyłka free. http://www.chainreactioncycles.com/Categor...ssion=PRICE_ASC Nie wiem jaki masz budżet, ale zastanowiłbym się nad Cubem Ams comp, ewentualnie pro. Jeżeli szukasz czegoś z większym skokiem to jest dostępna bajeczna rama pod nazwą Rocky Mountain ETSX 30 z foxem z przodu i tyłu(chodzi o przecenioną wersję 2007). Jeżeli ściągać z Ameryki to nie Gianta, Scotta i innych masówek, bo jest to po prostu nieopłacalne. Po pierwsze różnica w cenie niewielka, a po wliczeniu cła i podatku cena potrafi wyjść większa niż w Polandii. Z amerykańskich rowerów celuj w coś pokroju Cannondale rush 4, Rocky mountain któryś z elementów, Santa Cruzy, Specialized FSR xc, epic, któryś z modeli enduro. Jeżeli Niemcy to ciekawie wygląda Ghost, Radon i Cannon. Jeżeli zakup w Polsce, to Giant jest atrakcyjną ofertą. Po więcej info odsyłam na: www.google.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filus Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 aha. Gratuluje nowego stopnia na forum. a ile jest tych x-ow ale ten yukon to jest kiepski rower ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 fenx, a x są 4 od 0 do 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filus Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 kurde nie da sie zabardzo sprawdzic ceny w nece\ie kazdego znich mogl byc mi podac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 no to tak Trance: X 0 11999,00 PLN X 1 8299,00 PLN X 2 7299,00 PLN X 3 5899,00 PLN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filus Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 moze uda mi sie kupic x1 jeszcze jeden post i nowy poziom <yeah> a gdzie wogole jest insko?>? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.