DAMIAN24 Napisano 19 Sierpnia 2008 Napisano 19 Sierpnia 2008 Mam gianta reign 2 i niestety nie zadowala mnie praca jego amora Marzocchi XC600 TST2 140mm, słabo wybiera i jego praca nie jest zbyt płynna. Jeździłem kiedyś na Fox-ie Talas-ie i był naprawde super. Co myślicie o innych amorach Fox-a, albo jeżeli nie Fox to jaki inny, zależy mi na skoku 140mm, niskiej wadze i żeby płynnie wszystko wybierał.
c1ach Napisano 19 Sierpnia 2008 Napisano 19 Sierpnia 2008 Gdybym to ja miał takiego amora i takie problemy Też śmigałem kiedyś w górach na pożyczonym rowerze z Talasem i tamten również pracował nieźle, niestety nie mam porównania z innymi amorami, co najwyżej z moim Mx'em , ale to nie ta półka
tobo Napisano 19 Sierpnia 2008 Napisano 19 Sierpnia 2008 z dostępnych opcji oprócz foxa są: pike, revelation, recon, dt, z1 rc2 z 2007 roku. obecnie uzywam floata rl - jego praca na malych nierownosciach jest ciut gorsza od revelationa ale za to latwiej siE z nim dogaduję przy wiekszych dziurach. float bedzie najlzejszy z wymienionych przeze mnie (ok 1750 gram) świetny jest z1 rc2 z 2007 roku - tlumienie powrotu, eta, asysta powietrzna tlumienie kompresji - wszystko czego potrzebuje widelec do enduro. wazy niestety ok 600 gram wiecej niz float, jest tez na sztywną os. moze warto zaczekac na revelationa 2009 - ma 140 skoku przy zachowaniu wszystkich parametrow starszego rocznika
Morf99 Napisano 19 Sierpnia 2008 Napisano 19 Sierpnia 2008 Co do RVL to ja nic na jego temat powiedzieć nie mogę ale ja używam Z1 FR SL '04 i jego praca jest bardzo dobra (porównywalna do pike) śmigałem również na Z1 Drop off '04 i również pracował dobrze. Tak że mój wybór by padł na Z1 RC2 ze względu na jago opinie i ze względu na to że bardzo lubię M'ki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.