szynski Napisano 16 Października 2008 Autor Napisano 16 Października 2008 Ja trochę inny rodzaj butów wziąłem. Bardziej "cywilne" ale nie żałuję wyboru (co prawda nie mam porównania). Kolega sobie przywiózł ze stanów jakiś model SIDI. Naprawdę niezłe wizualnie i jakościowo (nie chodziłem w nich więc więcej nie jestem w stanie powiedzieć ) Tam kosztowały tyle co te moje (mt41) a u nas - 2 razy drożej :/ Jak prawie każdy świeży z SPD zaliczyłem już 2 gleby z powodu zbyt puźnego wypięcia się Jakoś mnie ta "przyjemność" jeszcze nie spotkała Kilka razy było blisko - jak wcześniej wspominałem ale za każdym razem jakoś się udało. Mogę śmiało stwierdzić, że czuję się już pewnie będąc wpiętym. Nadal momentami mam problem, żeby trafić blokiem w pedał(a) A więc, podsumowując - KUPUJCIE LUDZIE SPD!!
blues Napisano 22 Października 2008 Napisano 22 Października 2008 ja mam od tygodnia pedały Shimano PD-M 520 i butki Shimano SH-M 122. Jestem bardzo zadowolony, jeździłem po górach i lesie w ciężkim błocie i wszystko jest ok. Trochę inaczej pracują mięśnie bo uda bolą mnie bardziej niż zazwyczaj . Różnica jest ogromna szczególnie przy zjeździe po szutrze, kamieniach i dziurach - nogi nie spadają co przydarzało mi się wcześniej nie raz, nie dwa. Polecam butki SH-M 122 są naprawdę warte inwestycji. Aaa, jeszcze słyszałem od kumpla, który pracuje w sklepie rowerowym, że od nowego sezonu będą kosztować 309 zł tzn. podrożeją.
kaamil Napisano 22 Października 2008 Napisano 22 Października 2008 Ja czekam na obnizki a ty mowisz ze beda drozeć?!! O kurcze :/ Ja szukam czegoś miedzy 300 max 400zł . Jutro jade zobaczyc co maja w sklepie ze specialized , najbardziej bym chciał sidi ale ceny sa kosmiczne . A te twoje buty maja jakas gwar i jak coś to na ile bo obawiam sie tych rzep a tak wygladaja solidnie jak za ta kase
Bizon Napisano 23 Października 2008 Napisano 23 Października 2008 Warto poczekać mi udało się na wyprzedaży buty kupić o 300 zł taniej .Także jeśli nikt nie musi kupować teraz niech czeka może trafi na buty we właściwym rozmiarze i w właściwej cenie np 200 zł taniej
blues Napisano 23 Października 2008 Napisano 23 Października 2008 Ja czekam na obnizki a ty mowisz ze beda drozeć?!! A te twoje buty maja jakas gwar i jak coś to na ile bo obawiam sie tych rzep a tak wygladaja solidnie jak za ta kase myślę że podrożeją te z katalogu 2009 choć nie wiem czy da się je odróżnić od starszych modeli i czy sklepy nie wyrównają cen w górę. można też spróbować tak jak napisał Bizon poczekać na przeceny, rzeczywiście czasami można coś ciekawego upolować. Co do rzep to też się obawiałem np. czy można je mocno naciągnąć i nie będą się obluzowywać. Jest ok, trzymają bardzo mocno (jadąc w górach zacisnąłem prawego buta zbyt mocno myślałem "e zaraz się sam poluzuje" i tu zaskoczenie, nie drgnął ani milimetra. Jeśli chodzi o trwałość rzepy to niestety mam je zbyt krótko ale gdzieś na forum czytałem, że ktoś kilka sezonów śmiga i rzepy są ok. Jeśli jednak znajdziesz buty z klamrą w podobnej cenie to na pewno klamra będzie pewniejsza.
kaamil Napisano 23 Października 2008 Napisano 23 Października 2008 a myslicie ze szewc by naprawił takie rzepy? Ma ktos buty Taho specialized?>
blues Napisano 23 Października 2008 Napisano 23 Października 2008 szewc ? a to jeszcze nie wymarła ta profesja ? jeśli nie - to na pewno da radę.
KML Napisano 23 Października 2008 Napisano 23 Października 2008 Teraz jest chyba czas na wszelakie wyprzedaże , ja szukałem butów w kilku sklepach i w tej chwili, w większości sklepów wyprzedaże się już pokończyły. Nawet polikwidowane są stoiska rowerowe i w ich miejscu jest sprzęt zimowy (deski , narty itd.), jedynie można coś dostać w typowych sklepach rowerowych. Dorwałem swoje buty z 15% obniżką , choć były też takie z 25%-tową , o rozmiarówkę teraz dość ciężko.
kaamil Napisano 23 Października 2008 Napisano 23 Października 2008 Ty jesteś z Warszawy to masz łatwiej u mnie nie ma tyle sklepów a z duzych sportowych to mam tylko decathlon ale tam maja raczej wszystko ze swojej firmy . Nie mówie ze nie mam dostepu do butów bo moge miec praktycznie z kazdej dobrej firmy niestety albo bez znizki albo minimalna :/ napaliłem sie na buty ze speca ale maja tylko własnie jeden model Taho i w nastepnym tygodniu beda przecenione ale nie wiem na ile % Tylko że te buty sa raczej do turystyki więc musze sie jeszcze zastanowić.
KML Napisano 1 Listopada 2008 Napisano 1 Listopada 2008 Oto moje Diadory Fast w ruchu: Nabiłem już w nich jakieś 300 Km na razie sprawuja sie dobrze, czasami odczuwam dziwne jakby drętwienie w stopach ale nie takie normalne tylko trochę inne. Jest to uczucie podobne do zmarzniętych stóp ale nie wiem czy to to.
szynski Napisano 2 Listopada 2008 Autor Napisano 2 Listopada 2008 Spróbuj poluźnić odrobinę klamrę i rzepy. Ogólnie to chyba normalne zjawisko - sztywna podeszwa robi swoje, szczególnie jak masz mocno ściśniętą nogę. Z drugiej strony stopa w bucie nie pracuje za bardzo, jest caly czas w jednej pozycji, nie jak w zwykłym bucie, kiedy cały czas poddwawana jest naciskom, uciskom, zgięciom i innym masażom Inna sprawa, że ostatnio doysyć często temperatura spada <10*C Trzeba wyposażyć się w grube skarpety zeby sobie paluchów nie poodmrażać. Bilans gleb w SPD - nadal 0 !
KML Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 O klamerce wiem, zawsze ją luzuje o jeden ząbek jak czuje ucisk, co do rzepów to spróbuje następnym razem, ale ciasno chyba nie są skoro zakładam i zdejmuje buty odpinając tylko klamrę, rzepów wogóle nie dotykam.
blues Napisano 6 Listopada 2008 Napisano 6 Listopada 2008 no to może masz za luźno rzepy ? w każdym sportowym bucie, nie tylko spd noga musi być w bucie stabilna i się nie poruszać nawet minimalnie. Może spróbuj lekko je docisnąć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.