Mod Team Lookas 46 Napisano 18 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Był ktoś z forum na tym wyścigu ? Jak wrażenia? Z jakiego oświetlenia korzystaliście w czasie nocy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kordi Napisano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Z tego co dowiedziałem się z rozmowy z koleżką, który brał udział rok temu, maraton, jeżeli chodzi o trasę nie jest szczególnie trudny technicznie - małe przechylenia terenu, dość krótkie podjazdy, niestety im więcej lampek, tym lepiej - zszokowałem się trochę przeszkodą typu niezamknięta studzienka na otwartym polu (!). Na dobra sprawę można przejechać tylko 2h i resztę wypocząć, ale nie o to przecież chodzi . Co do liczby zawodników jest ona znacznie mniejsza, niż na zwykłych mazoviach. Rozsądny team wg. niego to 4 osoby. Startował bodajże z teamu decathlon. Ale spokojnie - skoro 24 h, to znaczy, że mamy też sporo dnia EDIT + mały ot: Nie jestem pewien, czy aby nie w sierpniowym logo jest artykuł na temat mazovi 24h, chyba, że pomyliłem z transcarpatią - nie mam jak tego teraz sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Ok, a jak wygląda temat ogumienia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeeS Napisano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Ok ... Byłem w tym roku wiec pytaj a będzie ci odpowiedziane Wrażenia ekstra , po prostu uczucie gdy o 3 rano po 23h bez snu szykujesz sie do zmiany jest nie do opisania Ja jechalem w 3 osobowym teamie w kategorii 4 ( sa 1 , 2 i 4 osobowe kategorie ) Odnosnie oswietlenia dalismy ciala konkretnie , a teraz wiem ze potezna lampka na przod musi byc . Niektorzy przygotowani byli konkretnie w potezne zestawy zasilane akumulatorami .. Jechalem sobie jako pierwszy akurat nocna zmiane i patrze a tu jakies potezne swiatlo , wiec mysle sobie " ale fajnie organizatorzy wlaczyli latarnie lub inne zrodlo swiatla " . Dojechalem , a to koles mial taki zestaw, ze samochody sie chowaja :P Odnosnie trasy : Wyscig odbywal sie na 15 kilometrowej rundzie .. Prostej fizycznie. Ale ilosc piachu byla powalajaca ... Normalnie grzazlo sie w piachu. tym bardziej przydawalo sie mocne oswietlenie w nocy, zeby nie wpadac w sam srodek piachu ... Jechalem na kendach karmach i daly rade ... musialem przebijac sie przez piach na sposob bo sa w nim straszne ... Kolega widzial typka co na nobby nic " przelatywal" podobno przez piach. Ile w tym prawdy nie wiem ... Polecam ten maraton i jak cos jeszcze chcesz/chcecie wiedziec to sluze pomoca Fajne Fotki , rowniez w nocy : http://www.mazoviamtb.pl/galeria24h.php?ka...h08-2&id=94 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Czy jest gdzieś mapka z trasą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karnaś Napisano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 LeeS czy to nie był przypadkiem ten koleś? http://img235.imageshack.us/my.php?image=i...80726122mg0.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kordi Napisano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Dołączam sie do pytania lookasa i pytam, czy można trasę wbić w gps? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeeS Napisano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Trasa : http://www.mazoviamtb.pl/24h/2008/mapa.jpg A co do kolesia to kumpel opowiadal, nie pokazywal Wiec nie wiem jak wygladal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry-peek Napisano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Jesli nie lubicie scigac sie po piachu i plaskim to zapraszam na nasze 24h organizowane w bialce Tatrzanskiej na Kotelnicy. NA zapoznanie sie z tematem zapraszam do tego watku: http://www.forumrowerowe.org/zawody-24h-na...08r-t40290.html lub na nasza stronke: http://www.horizonfive.com/ Dodatkowo, przy odrobinie szczescia mozna wylosowac ramke z kolekcji www.titus-bikes.pl wartosci ok.5k pln A w tym sezonie mamy jeszcze jeden wyscig 8h w Brennej, zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazybiker Napisano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 W tym roku trasa jest całkowicie zmieniona, zero piachu więcej zabawy :] Co do kolesia z lampką to wierzę iż kolega wspominał o mnie z racji na małą elektrownię którą wykonał mi Toosh. Najmocniejsza lampa na Mazovii ale przydała się! :] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 28 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Ktoś w tym roku był na Mazovii 24h? Jak wspominacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hheniek1987 Napisano 28 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 No więc ja byłem:D Był to mój pierwszy całodobowy wyścig, wcześniej tylko w Piasecznie startowałem. Co tu dużo mówić, niesamowita impreza, jechałem solo i zaowocowało to mniej więcej połową stawki(ok 230km). Jestem bardzo zadowolony z wyniku jak i z samego startu. Trasa moim zdaniem, dobra i zróżnicowana, początkowo szeroko i szybko, później lasem, i to co chyba każdemu utkwiło najbardziej: ok pięciokilometrowy odcinek po wale, bardzo wąski fragment nadający sie do jazdy, po bokach wyboista trawa, końcówka pętli to przejazd między łąkami. Start w morderczy upał, wieczorem burza, całą noc zimno, wilgotno i potwornie mglisto... Genialna atmosfera, wytrwali kibice przy trasie i walka z samym sobą to to co zapamiętam jako pozytywy, Do minusów trzeba niestety zaliczyć "ciepłe posiłki" serwowane przez organizatora, oraz małą ilość punktó sanitarnych. Bufet zróżnicowany(ciasto, owoce, batony, woda, izotoniki) i zawsze dostępny. Już teraz wiem że za rok pojawię się tam znowu. I wiem że wtesdy też będę miał moment w ktorym jakaś resztka zdrowego rozsądku powie mi "po co to robisz? już czas do domu!" a ja i tak pojadę dalej Mazovia nr 1061 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.