Skocz do zawartości

[rama] By One Woodbumble za 650zł ?

aqqs

Rekomendowane odpowiedzi

Rama By One Woodbumble według opisu jest dobra do FR oraz DH - czy według was opłaca się za 650zł razem z damperem "Kind Shock 508" ?

Niestety nie potrafię znaleźć po polsku konkretnych opinii na temat tej ramy oraz jej danych :) .

Czy może ktoś jeździł na takiej ?

Dołączam foty :)

Z góry Dzieki :)

post-113833-1219009066_thumb.jpg

post-113833-1219009300_thumb.jpg

post-113833-1219009317_thumb.jpg

post-113833-1219009327_thumb.jpg

1. zadaj sobie sam pytanie czy nawet gdyby rama ta kosztowala te pieniadze bez tlumika to czy znalazlbys jakąś alternatywe w tej cenie.

2. zdjecia pokazuja ze uzytkowac mozna ją konkretnie.

3. marka malo popularna ale kiedys bardzo widoczna - w czasach gdy jakis o ile pamietam holender mieszal w pucharze swiata.

Cena niby niezła, ale z tą ramą wiązać się mogą dodatkowe wydatki. Woddbumble ma bodajże mufę suportu 100mm, co zawęża wybór suportów i korb. Ponadto możliwe, że główka jest przystosowana pod stary 1.5" (nie wiem, czy wszystkie modele/roczniki tak miały, ale niektóre na pewno). Do tego tył na osi 165x12 - poprawia sztywność, ale to znowu wydatek na odpowiednią piastę (no i znów mniejszy wybór).

Dzięki a mam jeszcze pytanie

Czy jeśli bym złożył już go na tej ramce to więcej wydam niż jak bym składał na ramce takiej o popularnych parametrach ?

Ps. Nie za bardzo nam się na częściach i niektórych nazw potocznych nie znam :o

Podalibyście jakiś przykłady części ?

W związku z tym, że rama wymaga "nietypowych części", na osprzęt przyjdzie wydać wielokrotność tego co zapłacisz za ramę. Raczej trudno będzie znaleźć Te graty "budżetowym" segmencie.

Mufa 100mm na dzień dobry wyłącza mozliwośc stosowania korb ze zintegrowaną osią - większość z nich dostosowana jest do mufy suportu 68 bądź 73mm. Zintegrowana oś w tym rozmiarze to powiedzmy Race Face Diabolous bądź Evolve DH (korby + suport to na chainreactioncycles.com wydatek od 90 do 150 funtów, czyli juz zbliżamy się do ceny samej ramy). Pewnie dałoby się znaleźć cos na ISIS w tym rozmiarze, ale trzeba byoby sporo poszukać, bo rozmiar zbyt popularny nie jest.

Piasta z rozstawem 165mm to zupełna egzotyka. "Normalne" piasty MTB mają 135mm, a powszechnie stosowane w zjazdówkach itp. tylne piasty na "sztywną oś" mają rozstaw 150mm.

Na tą chwilę ne kojarzę zbyt wielu. Było coś od DaBomb, choć nie wiem jak z dostępnością.

O sterach nie pisze, bo akurat z zakupem sterów pod 1.5" bądź z przejściówka na 1 i 1/8" nie ma problemu.

Kiedys na allegro pojawiał się Woddbumble w trochę wyższej cenie, ale z suportem na ISIS i pasująca tylna piastą. Wówczas zakup takiego miał sens. Zakup tego za 650zł, a potem żmudne szukanie kosztownych i trudnodostępnych części to wg. mnie pomyłka. Do tego jeszcze fakt, że rama jest używana... Jesli coś się z nią stanie, zostaniesz z częściami, których nigdzie indziej nie wykorzystasz.

Ja bym sobie darował.

Tak stwierdziłem, że dla zaspokojenia własnej ciekawości poszukam piasty na 165mm bo też pamiętam, że DaBomb kiedyś coś robiło... ale już nie robi ;) .

No to przejrzałem CRC i znalazłem jedną :D piastę na 165mm http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=12040, jedyne 150 funtów brytyjskich :D .

Ale znalazłem też piastę Foes Hadley na bardziej egoztyczny rozmiar - 160mm - cena? 250 funciaków :D . Ale za to ma tytanowy bębenek, tylko nie wiem po co, bo zaoszczędzenie tych paru gramów przy jej przeznaczeniu nie jest, aż tak ważne, choć ma jeden ciekawy detal... zazębia się 108 razy na obrót :D .

Jeśli zaciekawiła Cię ta rama ze względu na niską cenę to chyba sobie daruj ;) . A jeśli na jej właściwości i ogólną pancerność to już Twoja decyzja.

Kiedys na allegro pojawiał się Woddbumble w trochę wyższej cenie, ale z suportem na ISIS i pasująca tylna piastą. Wówczas zakup takiego miał sens.

Pewnie chodzi o tą :

http://www.allegro.pl/item391917054_rama_b1_woodbumble_nowa_pancerna.html

Ogólnie podoba mnie się ta rama...

Może by wystawił ją 2 raz ...

A mielibyście jakąś inna w zanadrzu [ramę] ? Jakiś link ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...