zabiel17 Napisano 19 Sierpnia 2008 Napisano 19 Sierpnia 2008 a ja mam teraz 1,95 i jakoś wchodzi normalnie
ender Napisano 19 Sierpnia 2008 Napisano 19 Sierpnia 2008 napisalem ze wejsc wejda... ale to nie jest zalecany rozmiar opony na te obrecze
zabiel17 Napisano 19 Sierpnia 2008 Napisano 19 Sierpnia 2008 kurde, to teraz mam dylemata- nie chce zmieniać obręczy, a chcę mieć oponkę 2,0- wejdą, ale jakie mogą być konsekwencje tego, że obręcze nie są pod tak szerokie opony??
ender Napisano 19 Sierpnia 2008 Napisano 19 Sierpnia 2008 kurde, to teraz mam dylemata- nie chce zmieniać obręczy, a chcę mieć oponkę 2,0- wejdą, ale jakie mogą być konsekwencje tego, że obręcze nie są pod tak szerokie opony?? If you use a very wide tire on a narrow rim, you risk sidewall or rim failure. This combination causes very sloppy handling at low speeds. Unfortunately, current mountain-bike fashion pushes the edge of this. In the interest of weight saving, most current mountain bikes have excessively narrow rims. Such narrow rims work very poorly with wide tires, unless the tires are overinflated...but that defeats the purpose of wide tires, and puts undue stress on the rim sidewalls. cytat z http://sheldonbrown.com/tire-sizing.html popularna strona ogolno rowerowa niby slabsza sterownosc przy nizszej predkosci i mozliwosc uszkodzenia obreczy (watpliwe) no i ewentualnie moze pomoc wieksze podpompowanie kol ogolnie to jak pisalem wejsc wejda nie jest to zalecane ale tez nie powinno byc "wiekszego" problemu ja sam mam odmienny przyklad na obrecze 23c mam zalozone oponki 1,25 co tez nie jest zalecane i bardziej odbiega od norm od twojego ustawienia a jakos mi sie bezproblemowo jezdzi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.