Skocz do zawartości

[rama] Kross Sign DS - uszkodzone wzmocnienie?

urgood

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich serdecznie. Jest to mój pierwszy post (jak i temat) na tym forum i mam nadzieje, że nie ostatni. Jako, że przymierzam się do zakupu roweru Kross Sign DS mam do Was pytanie. Chcę kupić rower który posiada ramę z 2007 roku. Zaciekawiła (czyt. zaniepokoiła) mnie w nim jedna rzecz. Przy siodełku na górnej części ramy (jak w każdym takim rowerze) wspawany jest tzw. "trójkącik", który ma ją dodatkowo wzmocnić. W tym egzemplarzu jest on wyjątkowo mały. Przeglądając zdjęcia tego modelu nie widziałem ram z tak małym "trójkącikiem". I tu pytanie - Kross robił takie ramy? Czy może ten element uległ uszkodzeniu? Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Napisano

wydaje mi sie ze poprostu tak im sie w fabryce dospawało B) myśle ze mało komu chciałoby sie spawać takie małe gówienko bo spawanie aluminium to wyższa szkoła jazdy :)

Napisano

Tak myślisz? Mnie też to właśnie zaniepokoiło. Nie wiem co o tym myśleć. Sprzedawca zapewnia mnie, że rower jest jeszcze na gwarancji. Głupotą byłoby spawać ramę samodzielnie, bez oddania jej do serwisu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...