Skocz do zawartości

[Licznik] niedrogi (ok.70zł) mocowany na mostek !

welen91

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Polecam Sigma 1606

Jestem posiadaczem wersji DTS, ale na kablu też ładnie taki bajerek chodzi

Full wypas, mnóstwo funkcji, podświetlanie itp

Napisano

Właśnie

Pokaż sprzedawcy a potem go wyśmiej, albo coś w tym stylu

Będzie zabawnie

Nienawidzę jak ktoś w sklepie rowerowym jest niedoinformowany albo bezczelnie wkręca by sprzedać coś droższego :down:

Jak się nie zna, to niech szczerze powie, że nie wie ;)

• 2 tygodnie później...
Napisano

podłącze się, bo nie chcę zakładać nowego tematu

kupiłem licznik przewodowy Sigma 1606 i max przerwa jaka może być między czujnikiem mocowanym na amorze (Tora 302) a tym na szprychy to 5mm. niestety u mnie jest ok 30mm :/ co robić ?

Napisano

Spróbuj czujnik z amora przekręcić lekko w którąś stronę. A tak w ogóle to na jakiej wysokości masz zamontowany czujnik?

Napisano

licznik zamontowany i działa :excl: a już takie bluzgi szły na Sigme :P swoja drogą mocowanie po ciemku to zły pomysł bo nie zauważyłem po stronie tarczy to kiepskie miejsce

• 11 miesięcy temu...
Napisano

Szukam licznika do roweru wydaje mi się że Sigma 906 będzie najlepszym rozwiązaniem i mam takie pytanie czy da się ją założyć na mostek Kierownica ZOOM ALU i mostek tez ZOOM ALU orginalne w Kross level a2 xt 2009. A jak nie to jaki licznik polecacie żeby go się dało założyć na ten mostek :)

Napisano

Sigma BC906 również ma możliwość obrócenia uchwytu o 90 stopni i można mocować do mostka. Polecam te liczniki ze względu na jakość, wytrzymałość i niezawodność. Poprzedni licznik Sigmy miałem ok.8 lat i do tej pory działa na innym rowerze.

Napisano

Do ardianz

Występuje u Ciebie coś podobnego, czy wszytko jest ok ?

"licznik nieprecyzyjnie nalicza przejechany dystans np. 1m nalicza po przejechaniu 6 czasem 10 czy więcej metrów. Również prędkość nie jest pokazywana zbyt dokładnie, potrafi się zmieniać nieraz po kilku sekundach a czasem w ogóle się zatrzymuje na jednej wartości przez dłuższą chwilę pomimo zmieniania się prędkości jazdy"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...