Skocz do zawartości

[rower] Kross Grand B-250: ulepszać rower czy kupic lepszy

HOMER

Rekomendowane odpowiedzi

WItam, posiadam Kross'a Grand B-250. Ma on dwa amory (z przodu i z tyłu). Ostatnio zacząłem do niego dokupywać dużo rzeczy. M.in. nowa kiera, klamki. Teraz przymierzam sie do kupienia lepszego amora do przodu. Lecz ten rower ma rame stalową i jest ciężki, a co sie z tym wiąże ciężko sie na nim jeździ. I co myślicie, dokładać do niego, czy kupic lepszy. Ale mam dylemat. mam odrobine oszczędności, ale ni emam tyle kasy aby kupic dobry, drogi rower. Pozdrawiam :yucky:

kupuj nowy bo ta rama ci sie za bardzo do niczego nie przyda a rama to podstawa

@HOMER napisał, że chciałby wymienić ramę ...to faktycznie lipa ...napisał również, że nie bardzo ma kasę, żeby zaszaleć

Moim zdaniem, to już po trochu @HOMER wybrałeś, kiedy zacząłeś dokupować klamoty, bo albo zajeżdżasz ten sprzęt i zbierasz na nowy, albo w niego inwestujesz myśląc o kanibalizacji ...przełożeniu tego, co się nada do nowej ramy.

Jeżeli chcesz nadal iść tą drogą, to mimo wszystko musisz wybrać sobie ramę, na którą będzie Ciebie stać, na starcie. Niektóre części mogą nie pasować do nowej ramy! ...amortyzator jest dość ryzykownym zakupem, ponieważ w tym Krossie masz klasyczne stery a jeżeli kupisz jakąś lepszą ramę to raczej będą a-head.

pzdr

WItam, posiadam Kross'a Grand B-250. Ma on dwa amory (z przodu i z tyłu). Ostatnio zacząłem do niego dokupywać dużo rzeczy. M.in. nowa kiera, klamki. Teraz przymierzam sie do kupienia lepszego amora do przodu. Lecz ten rower ma rame stalową i jest ciężki, a co sie z tym wiąże ciężko sie na nim jeździ. I co myślicie, dokładać do niego, czy kupic lepszy. Ale mam dylemat. mam odrobine oszczędności, ale ni emam tyle kasy aby kupic dobry, drogi rower. Pozdrawiam :devil:

Przecież to "Marketowiec"... - inwestuj (zależy ile masz) w nowego chłopie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...