GdyniaBiker Napisano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Nie znalazłem tematu o aktualnych IO w ujęciu ogólnym, więc zakładam platformę do dyskusji Jest 1 temat, ale w ujęciu kolarskim: http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...c=41653&hl= Od razu podzielę się moimi odczuciami.. Miałem nadzieję na uczciwe zawody, to jest święto sportu. Wiedziałem, że Chińczycy będą się starali za wszelką cenę zdominować wszystkie dyscypliny i klasyfikację medalową, ale sądziłem, że nie przekroczą pewnych granic. Niestety.. Z tego, co słyszałem, Otylię Jędrzejczak wyprzedziły w pływaniu 2 zupełnie nieznane Chinki. W gimnastyce wiadomo ocb - na 90% chińczyki wystawili 14 letnie dzieci, chociaż granica, to 16, młodsze dzieci mają pewną przewagę. Młode zawodniczki są izolowane od mediów. Info o nich zostało usunięte z internetu. Doumenty są sfałszowane. W którychś zawodach łuczniczych, czy strzeleckich w decydującym momencie, kiedy strzelały w finale przeciwniczki Chinek, plansza z ich wynikami zaczęła błyskać jakimiś kolorowymi wzorami, co dekoncentrowało walczące zawodniczki. Pozatym oczywiście Chiny zdobywają medale hurtowo, często to zawodnicy pierwszy raz widziani na zawodach. W komisji antydopingowej na kilkaset osób jest chyba 17 europejczyków, czy jakoś tak. Przepraszam za haos i ew. pomyłki, ale część pochodzi z artykułów, których jeszcze nie znalazłem (może ktoś zarzuci linkiem), ale opowiadała mi bliska osoba. To bardzo przykre, ale w mojej opinii takich przypadków, które nie wszystkie zostaną opisane, odkryte, zauważone, jest wielokrotnie więcej, zresztą sam mam tylko wyrywkowe informacje. Chińczycy mieli dużo czasu na przygotowanie Wielkiej Ściemy. Niestety dochodzę do wniosku, że "Chińczycy są na koksie" i stosują wszystkie możłiwe sposoby, by zyskać przewagę. Nie zdziwiłbym się, gdyby czołówka xc dostała rozwolnienia z nieznanych przyczyn itd. Zapraszam do dyskusji Na osłodę - mamy już srebro i złoto... I mimo wszystko kilka pozytywnych perspektyw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Fakt, niektórzy na pewno są na koksie, ale Chiny to przecież "fabryka sportowców", tysiące dzieci od dziecka jest przygotowywanych, więc z tylu dzieciaków można wybrać najlepszych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 15 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 To też fakt, nie wątpię, że przy takiej motywacji rządu, wykorzystano ogrom społeczeństwa i wybrano sporo talentów, a później wedle chińskiej tradycji zastosowano niewolniczo masakryczne środki i wytrenowano niezłych sportowców, inna rzecz to to, ilu nie wytrzymało zdrowotnie prób doprowadzenia ich na niebotyczny poziom i jak długo zdrowie i formę zachowają takie produkowane na szybko gwiazdy Pozatym sportowcom z Europy nie sprzyja "kierunek" zmiany czasu i warunki atmosferyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Sport zawodowy zawsze prowadzi do kontuzji i szybszego "zużycia" organizmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 15 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Prawda, ale wiesz, takie dzieci od małego masakrowane mają wyeksploatowany i nadwyrężony organizm już za młodości... Nietpliwie Chińczycy nie stosowali bezpiecznych, systematycznych, zachowawczych form treningu I przy tej liczbie ludzi do wyboru nie zwracają uwagi na jednostki, poświęcają ich bez zastanowienia "dla dobra państwa". Obawiam się, że raczej odkryli nowy sposób dopingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROWERKA Napisano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 ciekawe...dziś widziała sztangistkę chińską....miała dosłownie twarz jak męzczyzna... Coś w tym musi być...mnie rozśmieszył troche ostatnio mój kumpel...Powiedział bowiem, że nie będzie oglądał miastrzostw w Pekinie jako wyraz sprzeciwu dla miejsca, w którym się odbywają...-państwie bezprawia- gdzie zabija się dzieci..."niepasujące" jak to nazwał ... a czemu winni sa sportowcy, ze tak się dzieje...? Co do Chin...jestem ciekawa jakie to sa te masakryczne środki...jak to wszystko wyglądało... Co do takich różnych przypadków można zaliczyć czasy Rfn ..oglądałam wywiad z dwójką sportowcó, którzy w tamtych czasach stali się ofiafami dopingu...myśleli, ze trenerzy serwują im witaminy...jedna z ofiar kobieta...miała jakieś operacje na serce...a druga kobieta stała się mężczyzną i ożeniła się z inną kobietą... To sa przypadki... Dlatego sportowcy uważajcie na wszelakie wspomagacze energii...nie mam tu nawet na mysli dopingu...ale środki które zażywa się by dostarczyć więcej energii...pomagają teraz...ale zawierają dużo związków...których skutki działania zażywania spożywania mogą się odbić za 20 lat...teraz tego nie wiecie...nie ma badań i nie wiadomo jak organizm sobie z tym poradzi... Nie wiem tak mi się wydaje... Pozdrówko niepokojące ze świata sportowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Toteż nie bojkotowałem oglądania IO, bo dla sportowców to jest nieraz najpiękniejsze wydarzenie życia i bywa, że tylko raz im się zdarza,a niezależnie, gdzie zostało wybrane miejsce i jak będą oszukiwani, to będą walczyć.. Lol Jakby mi robili operacje na sercu, to bym się zorientował, że to nie witaminy... No nie pierwszy taki przypadek "przedawkowania" testosteronu... Taak, jakie mrożące krew w żyłach "związki" masz na myśli? Bo zaczynam się obawiać, że od izotoników za 10-15 lat mogę zmienić się w kobietę, a od batoników zmutuję się ? Nie przesadzajmy, szkodliwy doping to doping, a cukry, białka, aminokwasy itp. nie zabijają... Jak ktoś ładuje w siebie używki typu tauryna, neurotransmitery, czy przedawkowuje substancje, które występują w organiźmie w mniejszych ilościach, typu hormony, aktywatory metabolityczne, jak kreatyna, to mu się odbije i to nie odkrycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkor Napisano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Nie było tak źle 10 medali przywieźliśmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 27 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Jasne, ze nie jest źle, zawsze mogło być gorzej. Jednak patrząc na dorobek np. Chinczyków lub Amerykanów sytuacja już trochę się komplikuje Nie moglem sie powstrzymać Pekin 2008 - wpadki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 IMO nie ma większego sensu porównywać się do dużo większych i bogatszych krajów pod tym względem ilościowym.. Natomiast należałoby się zająć innymi problemami, typu właśnie marnotrawstwo => bieda, pazerni działacze, brak wsparcia, o czym np. tutaj: http://miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,563...y_czy_moj_.html Nie działa mi ten filmik Czyżby ingerencja chińczyków dbających o pozytywny wizerunek A kolejne punkty do mojej spiskowej teorii o kompleksowym draństwu chińczyków, to znany fakt przełożenia terminu wyścigu xc kobiet, oraz zasłyszana w wywiadzie informacja, że piłkarze ręczni mieli 40-50min na trening dziennie, bo ich wywalali z sali gimnastycznej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 29 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Teraz będzie działać i jest co oglądać. Dla mnie to jest rewelacja bez dwóch zdań. Muzyka dopasowana do sytuacji. Konkret http://www.maxior.pl/film/111026/Watts_Zap...piady_w_Pekinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Powiedzcie mi, czemu wszyscy (no może był wyjątek) kolarze torowi którzy się przewracali sami, bądź przewracając się powodowali wywrotkę innych zawodników to polscy kolarze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 29 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 A to jest faktycznie dobre pytanie, bo ja również się nad tym zastanawiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.