Belegdol Napisano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Hej. Jakiś czas temu odzyskałem rower który ukradli mi w 2006 r. Postanowiłem go odrestauraować tak, aby ojciec mógł sobie pojeździć. Ogólnie rower był niespecjalnie zużyty jak na dwa lata, miał ten sam napęd który nie był prawie wcale nadgryziony zębem czasu. Możecie sobie wyobrazić moje zdziwienie, kiedy przy tym ogólnie niemalże nieużywanym rowerze zauważyłem luzy na kartridżu (Deore XT, BB-ES71). Co ktoś z nim wyprawiał? Macie jakieś pomysły? Mi generalnie opadła kopara... Wszystko jak nieużywane ale kartridż zajeżdżony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cybula Napisano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Moze ktos Ci ukradl rower tylko po to, zeby sobie wymienic suport na nowy, a Tobie wsadzil stary z luzami . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belegdol Napisano 15 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Może. Ale się postarał, bo model ten sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 nie widze w tym nic dziwnego. lozysko we wkladzie isis ktorego krótko uzywalem trafil szlag po nie wiecej niz 20 wypadach rowerowych z czego czesc odbyla sie po asfalcie. korba prawie nie miala śladów eksploatacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eastpak Napisano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 ...rzeczywiście dziwna sprawa...może jakaś wada fabryczna samego wkładu, np. ukruszenie się rolki w łożysku, albo kulki (jeżeli kulki to mógł pęknąć plastikowy koszyczek w łożysku), bo zwykle wkłady na octalink, szczególnie te wysokie modele wytrzymywały sporo (że już o wkładach na kwadrat nie wspomnę). Może ktoś na nim skakał ? Co do wkładu ISIS to faktycznie, padają jak muchy (ktoś nie pomyślał jak ten standard wogóle wprowadzano - wielka oś, a na łożyska już miejsca trochę "brakło"). pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.