pokerzysta90 Napisano 14 Sierpnia 2008 Napisano 14 Sierpnia 2008 Witam. Udało mi się zamontować ten licznik po 20 minutach rozkminiania jak się to robi, ale mam pytania. Gdzie się zmienia w nim język? Mam ustawiony niemiecki. Kiedyś jak byłem mały i dostałem licznik (ja go nie instalowałem) to tam podobno była ważna odległość od środka koła itp. Jak miałem bliżej to jadąc np: 15km/h mi wyświetlało 100km/h. Tu nie piszą nic o żadnych promieniach itp i nie wiem czy dobrze mi będzie pokazywał przejechaną odległość i prędkość.
Koksu Napisano 14 Sierpnia 2008 Napisano 14 Sierpnia 2008 Wciśnij i trzymaj lewy-dół aż przestanie mrugać jeszcze raz lewy-dół, prawy-dół zmieniasz język. lewy-dół zatwierdza. Przytrzymując znów lewy-doł wychodzisz z ustawień. Odległość od środka koła nie ma znaczenia on zlicza ile razy kolo wykona obrót a promień kola sie nie zmienia masz porostu złe ustawiony.
pokerzysta90 Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Napisano 14 Sierpnia 2008 Tego nowego jeszcze nie sprawdzałem czy dobrze mierzy. A jak się go ustawia względem wielkości koła? Znalazłem w instrukcji jednak coś jest. Napisali coś takiego: km/h WS: mm x 3,14 Co to oznacza? Coś mam ustawić?
Koksu Napisano 14 Sierpnia 2008 Napisano 14 Sierpnia 2008 To jest wysokość Kola razy PI czyli OBWÓD. Lepiej siedząc na rowerze zaznacz jaką drogę pokona kolo przy dokładnie jednym obrocie i ja wpisz... Tylko nie wpisuj na podstawie obręczy 26" czy 28" bo tu chodzi o wysokość z opona i zależy tez od ciśnienia w kolach.
Koksu Napisano 14 Sierpnia 2008 Napisano 14 Sierpnia 2008 Znów lewy-dół przytrzymaj... wjedziesz w settings (ustawienia)... prawy dół aż dojdziesz do "WS bike 1" znów lewy-dół... prawy dól zmienia cyfrę górne wartość. Lewy dół zatwierdza z ustawień wychodzisz jak poprzednio.
Filus Napisano 14 Sierpnia 2008 Napisano 14 Sierpnia 2008 Chodzilo mi tylko o to WS bike bo reszte znam, Dzieki wielkie i pozdrawiam a czy to ma znaczenie na jakiej wysokosci kola jest czujnik???? I czy rozmiart kola tez sie wpisuje?
Mod Team Lookas 46 Napisano 14 Sierpnia 2008 Mod Team Napisano 14 Sierpnia 2008 Nie, nie ma znaczenia na jakiej wysokości się zamontuje. Tak wpisuje się rozmiar koła - to podstawa. Zerknij do działu FAQ oraz do instrukcji swojego licznika tam jest wszystko opisane.
Koksu Napisano 14 Sierpnia 2008 Napisano 14 Sierpnia 2008 Odległość od środka koła nie ma znaczenia on zlicza ile razy kolo wykona obrót a promień kola sie nie zmienia masz porostu złe ustawiony. Czytaj i wyciągaj wnioski...
pokerzysta90 Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Napisano 14 Sierpnia 2008 aha. To trochę lipa. Ciężko dokadnie to wymierzyć, a chcialbym mieć dokładne pomiary prędkości i przejechanej drogi. A nie wiecie ile to może mnie więcej wynosić dla tego roweru: http://allegro.pl/item409939088_szosowy_kr...mano_sora_.html Opony cienkie jak to w kolarzówkach. Koła 28 cali. Albo chociaż powiedzieć ile wynosi długość samych szprych, bo to chyba w każdym 28 calowym kole jest stałe.
Koksu Napisano 14 Sierpnia 2008 Napisano 14 Sierpnia 2008 http://www.sigmasport.de/en/service_center...uter&id=129 Po co ci długość szprych??? do ustawienia licznika??
pokerzysta90 Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Napisano 14 Sierpnia 2008 A ten mój ile może mieć? 28 to wiem, ale reszty już nie.
Koksu Napisano 14 Sierpnia 2008 Napisano 14 Sierpnia 2008 Bartek..... szprycha za rożnej długości zależny od kołnierza w piaście i od wysokości obręczy. Nie patrz na kolo tylko na Oponę bo to ona zmienia promień kola. w tym Krossie co podałeś jest opona 700Cx23 znajdź sobie w tabelce... Pozdrawiam i powodzenia z Licznikiem
pokerzysta90 Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Napisano 20 Sierpnia 2008 Ok. Dzięki. A co to znaczy: odo bike 1, odo bike 2, cadence, time up, trip up ? na razie maks speed: 39,37km/h , ale nie jest wcale tak łatwo wyciągnąć taką prędkość.
Patryke Napisano 20 Sierpnia 2008 Napisano 20 Sierpnia 2008 ODO - całkowity przejechany dystans, możesz zaprogramować obwód kół dla dwóch rowerów więc odpowiednio dla pierwszego i drugiego. Cadence - kadencja Time Up, Trip Up - możesz niezależnie resetować od Trip Dist, czyli służy do mierzenia jakiegoś odcinka który Ciebie interesuje... Możesz jeszcze ustawić "Trip Down", wtedy odlicza ustawiony dystans do zera...
pokerzysta90 Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Napisano 20 Sierpnia 2008 Czyli trip up i trip dist jest do mierzenia jakichś odcinków, albo ile dzisiaj przejechałem i to można resetować a odo bike jest to ogólny przejechany dystans i tego się nie resetuje?
Filus Napisano 20 Sierpnia 2008 Napisano 20 Sierpnia 2008 mozesz zresetowac ale poco? przyda ci sie do robinia przegladow itp, wkoncu poto jest licznik
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.