olek123 Napisano 14 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Napisz jak sprawuje Ci sie to siodlo, co z wygoda i wytrzymaloscia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 14 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Siodło wygląda bardzo ładnie, wygodne też jest. Ale.... wczoraj wieczorem oglądałem je sobie i zauważyłem że od spodu 1-3 warstw węgla sobie pękła... ale się podklei i będzie dalej działało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 16 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 A mozesz napisac jaka jest Twoja waga, ile juz na nim przejechales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 21 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Ważę 75, jeździłem na nim miesiąc (w tym 2 wyścigi), bez gleb się nie obyło (ale nie wiem czy to one były przyczyną pęknięcia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 No to mnie skutecznie zniecheciles do kupna tego siodelka... Az strach pomyslec co by sie z nim dzialo pod moja waga Sztyca w tylku to na pewno niezbyt mile uczucie No ale czego chciec od siodelka za 200zl wazacego 130g... Ale z drugiej strony szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 31 Marca 2009 Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Rudd jak się sprawują Pythony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 31 Marca 2009 Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 nie wiem jak Rudd, ale moj szwagier sobie je niesamowicie chwali, kilkanascie maratonow na nich przekulal w zeszlym sezonie byl zadowolony (wersja tubeless) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 31 Marca 2009 Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Mam wersje Tubuless Light takze troche ciezsza od Rudd'owych i na piachu asfalcie blocie w srednich ilosciach jest ok:) Tylko raz mi sie zdarzylo ze na glebokim piachu mi przod uciekl, Myslecinek - 1 zakret w prawo za mostkiem;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 31 Marca 2009 Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Mam wersje Tubuless Light takze troche ciezsza od Rudd'owych i na piachu asfalcie blocie w srednich ilosciach jest ok:) Tylko raz mi sie zdarzylo ze na grzaskim piachu mi przod uciekl i bylo spotkanie pierwszego stopnia z gleba:D , Myslecinek - 1 zakret w prawo za mostkiem;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 1 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Pythony + niskie ciśnienie = bardzo dobra przyczepność w błocie, piasku itp. itd. a na asfalcie małe opory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 a zaczynało się od Krossa A4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Hehe, z krossa hamulce zostały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 12 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Rower przytył, ale można z niego jeszcze spokojnie zbijać wagę Nowa rozpiska: Bar Ends: (Rogi) Pro sl 63g Bar Plugs: (Korki do kierownicy) Pro 4g Bottle Cage: (Koszyk na bidon) Zefal 48g Brake (Front): (Hamulec przedni) Avid Elixir CR 273g Brake (Rear): (Hamulec tylny) Avid Elixir CR 320g Brake Rotor-front: (Tarcza hamulcowa-przód) Avid G3 160mm + bolts (12g) 117g Brake Rotor-rear: (Tarcza hamulcowa-tył) Shimano sm-rt51 160mm + bolts (12g) 163g Cables: (Pancerze i linki) Shimano 83g Cassette: (Kaseta) Shimano XT 260g Chain: (łanńuch) Campagnolo c9 281g Crankset: (Korby) Shimano LX 897g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano XT 149g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Sram x-9 220g Fork: (Widelec) Manitou R7 Elite Absolute 1532g Frame: (Rama) Radon ZR Litening 1555g Grips: (Gripy) Accent Lite 60mm 8g Handlebar: (Kierownica) Truvativ Team 143g Headset: (Stery) Ritchey Pro 83g Pedals: (Pedały) Crankbrothers Egg Beater C 288g Seat: (Siodło) Token TK9571 226g Seatpost: (Sztyca) Ritchey Logic V2 31,6mm x 400mm 310g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Pro 21g Shifters: (Manetki) Sram x-0 172g Skewers: (Zaciski koł) Novatec 104g Spacers: (Podkładki pod mostek) 20mm 20g Starnut: (Gwiazdka) Ritchey Stem: (Mostek) Truvativ Team 145g Tire (Front): (Opona przednia) Geax Barro Race///Geax Gato 406g///545 Tire (Rear): (Opona tylna) Geax Barro Race///Geax Gato 404g///557 Top Cap: (Top cap) Ritchey 15g Tubes: (Dętki) Geax 277g Wheel Front: (Koło przednie) 715g -Hub: (Piasta) Novatec NT-D711SB -Rim: (Obręcz) Sun Rims Equalizer 21 Disc -Spokes: (Szprychy) DT Revolution -Nipples: (Nyple) Dartmoor alu - 16x, no name 16x -Rim tape: (Opaska) Geax Wheel Rear: (Koło tylne) 838g -Hub: (Piasta) Novatec NT-D712SB -Rim: (Obręcz) Sun Rims Equalizer 21 Disc -Spokes: (Szprychy) DT Revolution -Nipples: (Nyple) Dartmoor alu - 32x, -Rim tape: (Opaska) Geax Suma: 10140///10432 Zmieniłem hamulce, koła, siodło, łańcuch, kasetę, 2 największe zębatki w korbie, oraz opony. W przednim kole są założone dwa rodzaje nypli ponieważ polski dystrybutor nie ma szprych o odpowiedniej długości W najbliższym czasie zmienię dętki na lżejsze, tarczę shimano, opaski na taśmę izolacyjną. Ze zmian jestem bardzo zadowolony, hamulce to żylety, a przy tym mają świetną modulację, koła kręcą się lekko, a barro race'y są genialnymi oponami na suchą nawierzchnię, na gato jeszcze nie jeździłem Foty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 12 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 pięknie sie prezentuje.......... ja też mam taką ramkę ale mój jest sporo cięższy ...... już mam kilka pomysłów na urwanie wagi ...... pewnie do wiosny schudnie z pół kilo......:-) powodzenia......z Radonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 9 Września 2009 Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Witam, chciałem się zapytać właściciela jak spisuje się tylna piasta (NT-D712SB)??? Dużo km już na niej zrobiłeś? Pytam bo zastanawiam się nad zmianą swojej i chciałbym coś taniego, lekkiego i na maszynach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zazi Napisano 9 Września 2009 Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Możesz coś więcej napisać o siodełku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 11 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2009 (edytowane) Zrobiłem na niej ok 3000km w tym 7 wyścigów i jak na razie wszystko jest ok - działa bez żadnych problemów A co do siodełka to mogę powiedzieć że jest to najwygodniejsze siodło na jakim jeździłem, z nim też żadnych problemów nie mam, jedynie mogłoby być trochę lżejsze. Edytowane 11 Września 2009 przez Rudd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 14 Września 2009 Udostępnij Napisano 14 Września 2009 (edytowane) 3 tysie to niby dużo, ale z drugiej strony piasty kupuje się na dużo dłuższy okres. Ciekawa propozycja. Jak łożyska padną to można łatwo wymienić, o ile są standardowe rozmiary. Ciekawe jak bębenek - wiesz ile ma zapadek? 3 czy więcej? Rozbierałeś ją już może? (pewnie nie ) Edytowane 14 Września 2009 przez siwy84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 15 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Jeszcze jej nie rozbierałem bo nie było takiej potrzeby, po sezonie pewnie to zrobię z ciekawości Z tego co wiem to ma 3 zapadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 15 Września 2009 Udostępnij Napisano 15 Września 2009 A ja się dziwiłem co to za koła masz na Dziewiczej Jak ze sztywnością w EQ21 + Revo? Sam się do podobnego setu przymierzam i jedynie czego się boje, to pływanie kół na zakrętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 16 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2009 (edytowane) Koła zaplecione na 3x są dość sztywne, po założeniu sam się trochę zdziwiłem bo myślałem że będą pływać, a tak się nie dzieje, na pewno dużo sztywniejsze od poprzednich corssmaxów Jedynie zastrzeżenia mogę mieć do nypli dartmoora bo w tylnym kole wyrwałem już 2, ale co to za problem wymienić Edytowane 16 Września 2009 przez Rudd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 5 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Rower trochę schudł - nowa korba - XT, tylne koło nieznacznie przytyło bo urwałem 3 nyple dartmoora i założyłem "cięższe" zamienniki (nie alu) Bar Ends: (Rogi) Pro sl 63g Bar Plugs: (Korki do kierownicy) Pro 4g Bottle Cage: (Koszyk na bidon) Zefal 48g Brake (Front): (Hamulec przedni) Avid Elixir CR 273g Brake (Rear): (Hamulec tylny) Avid Elixir CR 320g Brake Rotor-front: (Tarcza hamulcowa-przód) Avid G3 160mm + bolts (12g) 117g Brake Rotor-rear: (Tarcza hamulcowa-tył) Shimano sm-rt51 160mm + bolts (12g) 163g Cables: (Pancerze i linki) Shimano 83g Cassette: (Kaseta) Shimano XT 260g Chain: (łanńuch) Campagnolo c9 281g Crankset: (Korby) Shimano XT FC-M770 861g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano XT 149g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Sram x-9 220g Fork: (Widelec) Manitou R7 Elite Absolute 1532g Frame: (Rama) Radon ZR Litening 1555g Grips: (Gripy) Accent Lite 60mm 8g Handlebar: (Kierownica) Truvativ Team 143g Headset: (Stery) Ritchey Pro 83g Pedals: (Pedały) Crankbrothers Egg Beater C 288g Seat: (Siodło) Token TK9571 226g Seatpost: (Sztyca) Ritchey Logic V2 31,6mm x 400mm 310g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Pro 21g Shifters: (Manetki) Sram x-0 172g Skewers: (Zaciski koł) Novatec 104g Spacers: (Podkładki pod mostek) 20mm 20g Starnut: (Gwiazdka) Ritchey Stem: (Mostek) Truvativ Team 145g Tire (Front): (Opona przednia) Geax Barro Race///Geax Gato 406g///545 Tire (Rear): (Opona tylna) Geax Barro Race///Geax Gato 404g///557 Top Cap: (Top cap) Ritchey 15g Tubes: (Dętki) Geax 277g Wheel Front: (Koło przednie) 715g -Hub: (Piasta) Novatec NT-D711SB -Rim: (Obręcz) Sun Rims Equalizer 21 Disc -Spokes: (Szprychy) DT Revolution -Nipples: (Nyple) Dartmoor alu - 16x, no name 16x -Rim tape: (Opaska) Geax Wheel Rear: (Koło tylne) 838g -Hub: (Piasta) Novatec NT-D712SB -Rim: (Obręcz) Sun Rims Equalizer 21 Disc -Spokes: (Szprychy) DT Revolution -Nipples: (Nyple) Dartmoor alu - 32x, -Rim tape: (Opaska) Geax Suma: 10104///10396 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi