Rudd Napisano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Bar Ends (rogi): Kalloy uno - 128g Brakes (Front&Rear)): (Hamulec przedni i tylny): Avid SD 5 - 376g Brake Levers: (Klamki Hamulcowe): Avid FR 5 - 148g Cables: (Pancerze i linki): 183g Cassette: (Kaseta): Shimano XT - 260g Chain: (Lancuch): Shimano XTR CN-7701 - 267g Crankset: (Korby): Shimano LX FC-M582 - 897g Derlr (Front): (Przerzutka przednia): Shimano XT FD-M770 - 149g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna): Sram X-9 - 220g Fork: (Widelec): Manitou R7 Elite Absolute - 1546g Frame: (Rama): Radon ZR Litening 20" - 1575 Grips: (Gripy): Author - 19g Handlebar: (Kierownica): Truvativ Team 31,8 580mm - 143g Headset: (Stery): Ritchey Pro - 83g Pedals: (Pedaly) : Crank Brothers Egg Beater C - 290g Seat: (Siodlo): San marco SKN - 267g Seatpost: (Sztyca): Ritchey Logic V2 31,6mm x 400mm 310g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy): Pro - 21g Shifters: (Manetki): Sram X-0 gripshifts - 172g Skewers: (Zaciski kol): Dartmoor bolt-on - 67g Spacers: (Podkladki pod mostek): 20mm - 16g Starnut: (Gwiazdka) - incl. 0g Stem: (Mostek): Truvativ Team - 145g Top Cap: (Top cap) 15 Wheel Front: (Kolo przednie): Mavic crossmax sl - 1306 Tire (Front): (Opona przednia): IRC mythos xc II Tube: (Detka): Joe's no flats Wheel Rear: (Kolo tylne): Mavic crossmax sl - 1440 Tire (Rear): (Opona tylna): IRC mythos xc II Tube: (Detka): Joe's no flats SUMA 10043g Wszystkie wagi są realne, ważone przeze mnie. W pierwszej kolejności do zmiany idą rogi, potem siodło, sztyca. Jutro dodam wersję rozpiski ze wszystkimi dodatkami i fotki z terenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Tylna przerzutka ma długi wózek? Ile waży opona IRC Mythos? Lekki egzemplarz kierownicy Ci się trafił. Podkładka pod mostek mogłaby być lżejsza. Mostek ma 110mm? BTW, trafiły Ci się lekkie części, np. FR 5 u mnie ważą 151g. Zmiany które zamierzasz będą bdb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Ma średni wózek Koła ważyłem w całości bo są zalane mleczkiem, ale z tego co pamiętam nowy przód waży ~ 550g a tył ~ 570 (mogę się mylić bo to było daaawno). Mostek ma 110mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 13 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Na jakie planujesz zmieniać części, o których piszesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Rogi - boplight/smica etc. Siodło - pewnie jakiś slr Sztyca - thomson, albo wcs carbon. Ale na zmianę siodełka i sztycy pewnie będę musiał sporo poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Teraz wkoncu to wyglada:) Zobaczy sie jak sie spisuje w warunkach bojowych w Poznaniu na Mio:) Tomek zmien rogi i masz 99xx g:) Fifi co do kiery to ja mam jeszcze lzejszy egzemplarz 138 g http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/be7734d9cfd62ea2.html nie przycinana ani nie edytowana, taka z fabryki wyszla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Farciarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Shifters: (Manetki): Sram X-0 gripshifts - 172g nie za mało ? waga bez linek ? jakieś tuningi ? no rowerek ładny, nawet bardzo. :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 To jest waga bez linek bez zadnego tuningu. X0 tyle waza. Moje ze zjechanymi gumkami maja 166 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Ile dałeś za ramę? Kupiłeś gdzieś w stacjonarnym czy przez neta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 18 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Przez neta w bike-center.pl, za 779pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 14 Października 2008 Udostępnij Napisano 14 Października 2008 no no rowerek pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Przed sezonem 2009 nastąpiły drobne modyfikacje Opony, siodło i rogi. W ciągu roku będę starał się poskładać jakieś lekkie koła + tarcze, ale to raczej plany na dalszą przyszłość. Foty wrzucę jak wszystko się poskłada (przed niedzielą, bo będzie t pierwszy test wyścigowy ) Bar Ends: (Rogi) Pro sl 63 Bottle Cage: (Koszyk na bidon) Zefal 48 Brake (Front): (Hamulec przedni) Avid SD 5 376 Brake (Rear): (Hamulec tylny) Avid SD 5 incl. Brake Levers: (Klamki Hamulcowe) Avid Fr 5 148 Cables: (Pancerze i linki) Shimano 183 Cassette: (Kaseta) Shimano XT 260 Chain: (łanńuch) Shimano XTR 267 Crankset: (Korby) Shimano LX 897 Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano XT 149 Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Sram x-9 220 Fork: (Widelec) Manitou R7 Elite Absolute 1546 Frame: (Rama) Radon ZR Litening 1575 Grips: (Gripy) Pianki (skrócone) 19 Handlebar: (Kierownica) Truvativ Team 143 Headset: (Stery) Ritchey Pro 83 Pedals: (Pedały) Crankbrothers Egg Beater C 288 Seat: (Siodło) Velo full carbon 130 Seatpost: (Sztyca) Ritchey Logic V2 31,6mm x 400mm 310 Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Pro 21 Shifters: (Manetki) Sram x-0 172 Skewers: (Zaciski koł) Mavic 113 Spacers: (Podkładki pod mostek) 20mm 20 Starnut: (Gwiazdka) Ritchey incl. 0 Stem: (Mostek) Truvativ Team 145 Tire (Front): (Opona przednia) Hutchinson Phyton Tubelles Ready 588 Tire (Rear): (Opona tylna) Hutchinson Phyton Tubelles Ready 583 Top Cap: (Top cap) Ritchey 15 Tubes: (Dętki) Stan's No Tubes 60ml + zaworki 130 Wheel Front: (Koło przednie) Mavic Crossmax SL 691 Wheel Rear: (Koło tylne) Mavic Crossmax SL 849 Suma: 10032g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 odważnie jeśli chodzi o siodło razi waga sztycy , mostka i zacisków koł. Spokojnie ze 150g do urwania na tych 3 rzeczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 prosimy o fotki EDIT: czekamy na fotki;p EDIT2: Ty to masz ale zdrowie żeby sie scigac w taka pogode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Iron, siodło myślę że da radę Sztyce wymienię jak będzie $$$, zaciski mogę wymienić na dartmoory bolt-on które leżą w szafie, ale jednak wolę mieć dźwigienkę (a zaciski tune, kcnc już trochę kosztują - zmiana najprawdopodobniej jak rower będzie w pełni skończony, czyli nie za szybko), mostek zmienię (jeszcze nie wiem na co) jak będę zmieniał kierownicę na jakiś węgielek Lukas, foty będą tak jak pisałem wcześniej jak rower będzie złożony, a wyścig to tylko taki mały lokalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Rower w warunkach domowych prezentuje się tak: Fotki z terenu powinny być w weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 fajny sprzecik, gratuluje widze ze cos ostatnio pythony sa tu popularne sam zakupilem te opony ale w wersji air light niedlugo wrzuce projekt swojego kloca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 fajny kotek:) a to siodlo nie za bardzo przechylone? bo jakos tak dziwinie to wyglada na fotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 24 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 W rzeczywistości jest tylko minimalnie przechylone - złudzenie optyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 fajny sprzęcik:) zobaczymy jak będziesz zamiatał na nim:P aż się boje pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Kot byl pod kolor ramy czy rama pod kolor kota kupiona? a tak na serio to super sprzet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 24 Stycznia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Fajny sprzęcik. Może w przyszłości jakiś porządny teścik R7? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 24 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Może kiedyś się pojawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 oołł majjj gattttt niezła furka mam ochotę się założyć o wytrzymałość tej 130 gramowej kanapy, ale z doświadczenia wiem, że źle na tym wyjdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi