Skocz do zawartości

[judy j2] dziwne stukanie

kusak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czy ktoś z użytkowników rock shoxa judy miał podobny przypadek jak ja?

przy powrocie amorka do stanu zero słychać dziwny stukot, jakby walił tłumik, albo coś w środku..

tutaj filmik:

może w jeździe to jakoś nie przeszkadza, ale przy innych amorkach z jakimi miałem styczność to stukanie nie występowało.

ma ktoś jakiś pomysł co to może być i jak ten problem rozwiązać?

pozdr

• Mod Team
Napisano

U mnie w Judy XC często jest tak,

że podczas siadania na rower słychać pojedyncze stuknięcie,

ale w czasie jazdy tego nie ma.

Z tego co zdążyłem zorientować to takie stuknięcie pojawia się w Judy,

gdy amor dostaje luzów, które potem nieznacznie się powiększają.

Napisano

Cześć

W moim rst omega tnl z 2006 mam to samo stuka przy pierwszym centymetrze skoku potem się uspokaja.Próbowałem wszystko dokrecać ale nic to nie dało.Póżniej rozkręciłem doszczętnie amora ale niewiem dalej co stuka.Po skręceniu zauważyłem że pod pokrętłem od blokady skoku (a właściwie w środku) wszystko delikatnie się rusza i tak stuka.Tylko teraz pytanie jak wyeliminować to stukanie???

Napisano

Zobacz czy to nie jest wina tulei ślizgowych. Jak miałem RS Pilota to było to samo,a po serwisie i wymianie tulei cicho jak makiem zasiał :)

Napisano

Na tulejach niema luzu ale myślę że to jest coś w blokadzie albo tłumiku w poniedziałek będę grzebał to może cuś wymyślę.na razie szykuję się na nowy amor (sr suntour XCR-RL 120mm)

• 2 miesiące temu...
Napisano

Ja w torze miałem tak samo jak mobil 1995. Potwierdzam, ciche metaliczne klikanie ale nic z tym nie zrobiłem, nie denerwowało mnie to.

Napisano

to spręzyna stuka o tłumik, albo o spód goleni... miałem tak samo i gościu z serwsu tak to wyjaśniał :P ile w tym prawdy to nie wiem bo przestało po pewnym czasie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...