Skocz do zawartości

[ gwarancja] allegro a serwis

paralyze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

zastanawiam się nad kupnem roweru przez allegro. Dostaję gwarancję 2 letnią. Stąd moje pytanko:

Czy w razie jakichkolwiek problemów z rowerem, serwis wybieram sam, tam gdzie sprzedawane są dane moedele roweru, czy muszę odsyłać na adres z allegro?

Czy ktos mial podobne problemy?

Sprawdź gdzie są najbliższe dla Ciebie autoryzowane serwisy firmy, której rower kupujesz. Pójdź tam i zapytaj czy uznają naprawy gwarancyjne rowerów kupionych gdzie bądź. Tylko tak się dowiesz.

Sprzedawca będzie Cię zapewniał, że jest rozległa sieć autoryzowanych serwisów ale to o niczym nie świadczy, a już niekoniecznie o takich warunkach naprawy jak byśmy jako nabywcy sprzętu na gwarancji sobie życzyli (czyli za free).

Swego czasu miałem problem z siecią serwisową kupionego stacjonarnie Gianta, którego po przeprowadzce w drugi koniec Polski autoryzowany punkt serwisowy Gianta na naprawę gwarancyjną ramy odesłał do autoryzowanego serwisu Gianta w miejscu zakupu...

Problem rozwiązałem o własnych siłach (i nie małym szczęściu (jak to mówią? że kto ma szczęście?)) ale moje naiwne rozumienie sieci autoryzowanych serwisów zostało wtedy zweryfikowane.

Było to parę ładnych lat temu, może do dzisiaj coś się zmieniło.

Idź i zapytaj w serwisie - nie sprzedawcę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...