Skocz do zawartości

[licznik] Sigma 1606 vs 1106

Farur89

Rekomendowane odpowiedzi

• 7 miesięcy temu...
Napisano
Mam Sigme 1106 DTS po roku czasu coś szwankuje "zrywa połączenie" w czasie jazdy. Baterie nowe, styki czyste. Kupiłem nowy nadajnik na drugi rower i ....to samo! Wracam do sigmy na kablu. Pozdro

Zakupiłem ostatnio ten sam model i spotkałem się z dziwnym dla mnie problemem. Nad ranem gdy w ostatnich dniach rozpoczynam pedałowanie licznik mierzy parametry jazdy przez mniej więcej 2-2,5 km a następnie na ekranie pojawia się 0,0 i po 5 minutach usypia. Moja Sigma działa bez zarzutu gdy pedałuję z pracy po południu 5, 10 czy 15 km bez żadnego problemu. Jedyna różnica pomiędzy poranną, a popołudniową podróżą to w ostatnich dniach temperatura, która na starcie dnia wynosi 2-4 stopnie, a po południu jest to co najmniej 15C. Czy ten czynnik może mieć wpływ na działanie 1106 DTS? Czy spotkaliście się z czymś podobnym? Licznik zmontowałem w ostatnim czasie więc nie poczyniłem długoterminowych obserwacji, ale problem o którym piszę zdarza mi się regularnie przez ostatnie 4 dni.

Napisano

Dzięki za radę Marlonik. Baterię wymienię, bo to żaden koszt. Dziwne tylko. że trzeba dokonać tej czynności świeżo po zakupie. Widocznie swoje odleżał ten licznik zanim trafił w moje ręce.

• 1 rok później...
Napisano

Witam

Może ktoś wie gdzie w miarę tanio w warszawie znajdę sigme 1106 black na przewodzie albo 1606 na przewodzie ??

Napisano

Witam

Może ktoś wie gdzie w miarę tanio w warszawie znajdę sigme 1106 black na przewodzie albo 1606 na przewodzie ??

Tu masz np. Sigmę 1606l za 79 + wysyłka, ale jest to w Warszawie, może da się z kolesiem dogadać

http://www.allegro.pl/item1060494805_sigma_sport_1606l_21_funkcji_z_podswietleniem_waw.html

Albo w tym sklepie na ul. Rozłogi http://www.allegro.pl/item1066266355_licznik_rowerowy_sigma_bc_1609_nowosc_wa_wa.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...