Delaro Napisano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Mysle nad zakupem roweru Dual do 1800 zl. Do tej pory jezdzilem na Meridzie Kalahari 590, na osprzecie do skakania sie raczej srednio znam... Znalazlem taki rower: http://www.allegro.pl/item406948769_swietn...modeli_08_.html Northtec Blade Duo Ktos na nim juz jezdzil, testowal go? Moze polecacie jakis godny jego zamiennik? Z gory dziekuje za odpowiedzi, pozdrawiam wszystkich z forum. PS. Mam nadzieje ze teraz bedzie dobrze napisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exequter Napisano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Opcja szukaj nie gryzie. Ja wolałbym Kross Sign Ds 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Myślałeś nad używanym sprzętem? Jeśli tak to możesz zerknąć np. tu: http://www.allegro.pl/item410954113_duncon...16_dodatki.html Jeśli tylko nowe - cóż - wybór należy do Ciebie. Z mojej strony polecam ramy DUNCON'a, ponieważ są to jedne z najtrwalszych ram na rynku w "niezłej" cenie. Sam kupiłem używanego rok Pitbulla (fakt że od znajomego więc była jak nówka) i muszę powiedzieć, że jeśli ktoś mi powie że złamał tą ramę w "zabawach" do których jest przeznaczona, to mu nie uwierzę. Sam zaliczyłem kilka ostrych gleb na niej, skrzywiając amortyzator, łamiąc itp. ale ta rama nadal pozostała niewzruszona - czołg ze stajni Duncona. Ten wyżej to 16", ja mam 14" która lepiej się do skakania nadaje, ale uważam że mimo to ten wyżej to propozycja godna rozpatrzenia. ozostaje kwestia dokupienia do tej ramy amortyzatora, ale za 600zł znajdziesz już fajny sprzęt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc666 Napisano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Nie! nie i jescze raz nie!! Szukaj jakichś Signów DS, KON, GT albo składaków na Ramach North Shore albo Duncon.. Bo one mają opinię wyrobioną a ta rama nie! @up ta rama nie jest pancerna poprostu nie doszło do takich skoków gdzie mogła by nie dać rady Nie doleć kiedyś na wiekszej hopce albo łykaj Dropy Freeridowe to i rama nieda rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delaro Napisano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 hmmm mysle jeszcze o 2 rowerach (jednak troche kasy musze dolozyc) : 1. Kona Shred 2008 http://www.dobrerowery.com/product_info.ph...roducts_id=4184 2. Kross Sign DS2 http://www.allegro.pl/item406542495_rower_..._street_4x.html Wg was ktory lepszy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc666 Napisano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Kona. Brał bym dla samej ramy przynajmniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Również brałbym Kone. Kolega ma i jest to naprawdę dopracowana maszyna! SIGN zawsze kojarzył mi się z taką chusteczką higieniczną porównując go do Kony, Dartomoor'a czy DunCon'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc666 Napisano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Wojtek92 mam do Ciebie takie pytanie.. a mianowicie czy Kąty Twojej ramy a ramy Kony diametralnie się różnią czy rowery zachowują się podobnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delaro Napisano 15 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Na Ski teamie zobaczylem ze Kona Scrap jest w promocji taniej niz Kona Shred i znizona z wiekszej ceny - moje pytanie brzmi czy SCRAP jest lepsza od SHRED ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc666 Napisano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Scrap jest przeważnie droższa i ma lepszy osprzęt od Shreda. Napisz ich osprzęt tutaj Łatwiej będzie pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delaro Napisano 15 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Niestety nie pisze promocja tam z ktorego roku rowery sa na prom ale zdaje mi sie ze : Kona Shred : Widelec Marzocchi Dirt Jumper 3, 100 mm Stery FSA Integrated Korby FSA Alpha Drive ISIS, Rockguard/36/24 Suport: RPM ISIS DH Pedały: Kona Jacksh*t Łańcuch: Shimano IG70 Kaseta: Shimano HG30 (11-32, 8 speed) Przerzutka przed. Shimano Acera-x Przerzutka tyl. Shimano Altus Manetki: Simano Alivio Kierownica: Kona DH Aluminum Mostek: Kona DH Gripy: Kona Cowan Signature Hamulce: Hayes MX4 Mechanical DĄwignie: Avid FR-5 Piasty: KK Disc/Shimano M475 Disc Szprychy: Stainless 14g. Opony: Maxxis High Roller 26x2.35 Obręcze: Alex DM-24 Siodło: Kona DJ Sztyca: Kona Double Clamp Rama Kona Clump 7005 Aluminium XS(13"), S(14"), M(16"), L(17") Kolor(y) Black&White Matt Kona Scrap : Rama aluminium Kona Clump 7005 Koła obrŕcze Alex DM-24, tylna piasta Shimano M475 Disc, przednia piasta KK Disc, opony Maxxis High Roller Widelec amortyzowany, Marzocchi Dirt Jumper 3/ skok 100 mm / Komponenty przerzutki i manetki Shimano Alivio, hydrauliczne hamulce tarczowe Hayes Sole, mechanizm korbowy FSA Gravity Moto-X-MegaExo , peda-y Kona Jacksh*t Rozmiary 13", 15", 15,5", 17",17,5" a propos znasz jakies dobre sklepy z dualami w Lublinie? Bo widze ze wlasnie z tamtad jestes Ja mieszkam dosc blisko Lublina , pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc666 Napisano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Nie znam bo rowerki które kupiłem to wszystkie z anglii Ale na starówce jest taki sklep Obok knajpy Abisynth w oknie wisiał taki KTM Tam chyba coś może być ew. mozna zapytac chociaż .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delaro Napisano 15 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 a co myslisz o osprzecie ? Scrap czy Shred ? Mysle ze to o te modele na Ski Teamie chodzi poniewaz Scrap ostatni jest u nich z 2007 roku a Shred z 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 15 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Scrap ma lepszy osprzęt, choć nieznacznie. Ma też hamulce hydrauliczne, wprawdzie z jednym ruchomym tłokiem ale są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Wojtek92 mam do Ciebie takie pytanie.. a mianowicie czy Kąty Twojej ramy a ramy Kony diametralnie się różnią czy rowery zachowują się podobnie? Kolego dam Ci link do geometrii PITBULLA: http://duncon.pl/index.php?id=produkty&...mp;kat=geometry A tu przykładowo geometria Shred'a: http://www.konaworld.com/09_shred_u.cfm Moim zdaniem na hopkach DUNCON (Pitbull) zachowuje się lepiej, w terenie też, a KONA (model mojego kolegi - nie znam nazwy) jest taka bardziej uniwersalna - i do skakania i do jazdy w terenie i do "dojazdów" po szosie. Pitbull na szosie zachowuje się na pewno gorzej, ale kwestia wyćwiczenia techniki jazdy na nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc666 Napisano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Chodziło mi bardziej o odczucia z jazdy @edit: Ja brał bym Scrapa.. Ma hydrauliki i to jest + bo te mechaniczne nie są za dobre podobno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delaro Napisano 17 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Hydrauliki i jest tanszy tylko rame ma strasznie brzydka... niebieska :/ xDDDD a co do reszty osprzetu jest podobny? Aaaa jeszcze jedno pytanie czy model Scrap 2007 sie rozni duzo od Scrap 2006 ? (bo 2006 pomaranczowy troche ladniejszy ) :) http://www.skiteam.pl/archiwum/2006/rower/Kona/Scrap/ - Scrap 2006 http://www.skiteam.pl/archiwum/2007/rower/Kona/Scrap/ - Scrap 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zido Napisano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 na moje oko to 07 lepszy. Stary nie jeździ sie na ładnym lakierze tylko na sprzęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Zawsze możesz go też przemalować za przysłowiowe piwo u lakiernika i nałożyć nowo kupione na allegro naklejki KONY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delaro Napisano 17 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Wiem ze sie nie liczy xD ale i tak moja dziewczyna mowi ze taki niebieski jest ladny Jesli w 07 jest lepszy osprzet to lepiej brac 07 , a czy taki Scrap 07 moze dorownywac rowerowi Kona Stuff ? Maja zblizone ceny : http://www.skiteam.pl/archiwum/2007/rower/Kona/Stuff/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 ale i tak moja dziewczyna mowi ze taki niebieski jest ladny No to chłopie - jeśli tak jest, no to nie masz innego wyboru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delaro Napisano 17 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Kobieta nawet jak niema racji to ja ma xD . Wiecie moze czy Skiteam prowadzi sprzedaz wysylkowa ? Niestety mieszkam bardzo daleko od ich sklepow :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.