Parys Napisano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Witam, jestes ciekawy co sądzicie o tym rowerze w tej cenie? Opłaca się? Rama: Dartmoor Street Fighter Stery: FSA The Pig Suport: OCTANE ONE 68x118 kupiony 03.03.2008r. Korba: OCTANE ONE DH 38z. kupiona 03.03.2008r. Napinacz:BOP za 140zł (taki sam, jak PRODIGY - zrobiony przez firmę Prowheel) Pedały: BOP Can-Can Łańcuch:KMC Z-51 Siodło: DARTMOOR Jump-sitter Sztyca: DARTMOOR biała Zacisk: ACCENT BOLT imbusowy Hamulec tył: SRAM 7.0 Klamka: SHIMANO Deore LX Manetka:SHIMANO Alivio Mostek: NS Teeter Totter - DH /FR Kierownica: DARTMOOR Rifle 640 mm Gripy:DARTMOOR Shadow w bdb stanie +barendy aluminiowe Koło przód: Obręcz: DARTMOOR Voo-Doo kapslowana pod V-brake Opona: KENDA VeeRubber 2.1 Piasta: SHIMANO Deore Szprychy: DT Swiss srebrne 36szt. Koło Tył: Obręcz: ALEXRIMS DM 24 kapslowana pod V-brake Opona: KENDA VeeRubber 2.1 Piasta: JOYTECH Szprychy: DT Swiss srebrne 36szt. Przerzutka tył: SHIMANO Deore 2008 Wolnobieg:SHIMANO MF-TZ21 Neopren:SPEED STUFF Cena to 1100 zł Rower posiada jeszcze gwarancje na poszególne podzespoły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc666 Napisano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 do czego Ci bedzie potrzebny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parys Napisano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Myślę ze na jakies leśne hopki, nic nadzywczajnego. Poporostu zeby było na czym poskakać bez szaleństw ale zarazem czegoś się nauczyć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 A ten rower ma jakiś amortyzator? I o czymś takim jak " KENDA VeeRubber " nie słyszałem nigdy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parys Napisano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 ehh...zapomniałem dopisac amora! jest to Duro D. Opony jak opony ale czuje że bedą do wymiany bo ich rozmiar to 2.1! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Opony jak opony ale czuje że bedą do wymiany bo ich rozmiar to 2.1! A dlaczego ten rozmiar Ci nie odpowiada? Przecież do skoków najlepsze są grube opony?! Mi w Pitbulla wejdzie max 2.6, ale teraz mam założone 2.2 (grubsze mi nie potrzebne) Specialized Enduro i są genialne - polecam, jeśli już będziesz musiał wymienić. Koszt dwóch opon z dętkami to wydatek rzędu 100zł. - może nawet nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Jak jest w dobrym stanie to bierz za tą cenę. A zamiast opon lepiej zainwestuj w hamulec na przód... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Oczywiście mówiłem o nowych dętkach i oponach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parys Napisano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Do skoków grube opony to podstawa wiec myślałem nad ewentualną zmianą z 2.1 na 2.35 lub 2.5! No racja...Hamulec trzeba bedzie zakupić bo tylni nie wystarczy! zobaczymy jak to jeszcze bedzie z tą ceną! Jaka max. cenę za niego zapłacilibyscie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Do skoków grube opony to podstawa wiec myślałem nad ewentualną zmianą z 2.1 na 2.35 lub 2.5! No racja...Hamulec trzeba bedzie zakupić bo tylni nie wystarczy! zobaczymy jak to jeszcze bedzie z tą ceną! Jaka max. cenę za niego zapłacilibyscie? Kolego - jeśli chcesz także na nim pojeździć to polecam max. opony 2.35, bo na szerszych to się zarżniesz, a te bez problemu starczają - szczególnie jeśli dopiero chcesz zacząć. A co do hamulca - mam z tyłu V-ke a z przodu nie mam nic i skaczę - kwestia przyzwyczajenia i "sprzętu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Zależy też od opony, bo rozmiary często są zawyżone/zaniżone, do tego rózne twardości gumy i grubości. Co do hamulców - jak tylko jakieś hopy to i bez hamulców da radę. Ale jak coś więcej to jeden v to za mało. Obręcz się zamoczy i hamulec zamienia się w spowalniacz. I sądzę, ze ten rower koło 1000zł jest max wart. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Zależy też od opony, bo rozmiary często są zawyżone/zaniżone, do tego rózne twardości gumy i grubości.Co do hamulców - jak tylko jakieś hopy to i bez hamulców da radę. Ale jak coś więcej to jeden v to za mało. Obręcz się zamoczy i hamulec zamienia się w spowalniacz. I sądzę, ze ten rower koło 1000zł jest max wart. Tak - dlatego w przyszłości jak będę miał "grubszą kieszeń" będzie tarcza z tyłu. Masz na myśli mój rower? Nie jest on wart 1000zł... Rama jest warta może z 500zł, a osprzęt to SYF KOMPLETNY KTÓRY TRZEBA W TRYBIE NATYCHMIASTOWYM WYMIENIĆ!!! No może prócz frlg piast i opon jak na razie. Hahaha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Nie nie, pisałem o rowerze który chce kupić Parys. Twojego nie widziałem i nie wiem co za częsci masz w nim poza ramą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parys Napisano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 A co myślicie o tym rowerze : http://www.allegro.pl/item414535674_bop_ig..._osprzecie.html ??? jest warty swojej ceny? ktory lepszy? Dartmoor czy ta Iguana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Za 1300 lepiej już nowy sign http://www.allegro.pl/show_item.php?item=412746149 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parys Napisano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Oj czy ja wiem....amor taki niezachwycający, przerzutki itd....W sumie troche przesadziłem z tym 1300, zależy mi na korzystnej cenie a na allegro widze zdzierają...A tu mamy tego Dartmoora SF z opisu powyżej: http://www.allegro.pl/item416819747_dartmo...a_do_2010_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 W sumie nie wiem jak z tym rst, ale zapewniam Cię, że duro też nie jest zachwycające. Moze potarguj się z gościem, żeby zjechał z ceny do 1000zł, bo tyle jest mniej wiecej wart. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parys Napisano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 No właśnie, ale najgorsze jest to że jest to licytacja i pewnie jakiś JAN kupi za wiecej niz 1100...moznaby siie potargować chociaż wątpie żeby koleszka przerwał aukcje i sprzedał za 1000... Jednak uważam ze Duro a Rst to róznica...Tam gdzie ja chce skakac Duro moze nie wystarczyc na wszystkie hopy ale na te początkujace mysle ze na bank bo juz miałem okazje skakać i co do Duro nie miałem zastrzeżeń. Tymbardziej że istnieje możliwosc tunningu Duro co ponoć poprawia o 200% możliwosci amora! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Jednak uważam ze Duro a Rst to róznica...Tam gdzie ja chce skakac Duro moze nie wystarczyc na wszystkie hopy Skoro pisałeś że dopiero będziesz się uczył to nie bój nic - Duro Ci starczy. Od razu 3 metrowych dropów czy ogromnych podwójnych stolików nie będziesz skakał Do nauki bez problemu wystarczy, a potem będziesz mógł sobie zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parys Napisano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 http://www.allegro.pl/item417872841_dartmo...irt_street.html co myślicie o tym rowerze? opłaca się? lepszy od tego z tematu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc666 Napisano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Nie szukaj tylko Dartmoor'ów!! Są też fajne Kony (Shred, Scrap) Aha i jeśli myslisz ze duro nie wystarczy to pomyśl! Dopiero zaczynasz zabawę .. Ja jeżdżę juz dobre 4-3 lata i chciałem się przejechać na rowerku kumpla (GT Chucker) który miał duro .. Na hopkach działa genialnie jak na tą cenę .. A jeśli jedak nie to kup sobie 888 albo Boxxxera na hopki! Zobaczysz że do hopek Sztuciec to tylko max 130 mm ew. 140 przy większym zaawansowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Ale gdzie duro, a gdzie 888 i boxxer. Toż to skrajne amory. Duro to średnio mocny amor z kiepską pracą, a 888 jest do ciężkiego freeride'u, natomiast boxxer do dh. A pomiędzy nimi jest sporo innych 'lżejszych' amorów - np. jakaś zetka od marcoka, 55, domain, pike (chociaz osobiście uważam, ze to amor do am), shermany i inne travisy. A do tego ramy dartmoora w ogole sie nie nadają do wielkich amorów typu 888 czy boxxer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc666 Napisano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 taka ironia żeby 888/boxxxera do dirtu brać Nie opłaci mu się brać 55 bo ma za duży skok do hopek.. To amor bardziej do FR. Pike - jak mówisz.. AM/Enduro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parys Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Dzieki chlopaki za pomoc!! Okazalo sie ze biore: http://allegro.pl/item417872841_dartmoor_s...irt_street.html Uwazam ze to dobra inwestycja Jesli mielibyscie jakies uwagi, piszcie! Jeszzcze raz dzieki za pomoc w tym temacie!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc666 Napisano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Ale dlaczego akurat Dartmoor? Myślę że Rama Kony (Shred, Scrap) jest bardziej uniwersalna i ma przyjemniejsze kąty .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.