Skocz do zawartości

[rower] Dartmooor Street Fighter

Parys

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestes ciekawy co sądzicie o tym rowerze w tej cenie? Opłaca się?

Rama: Dartmoor Street Fighter

Stery: FSA The Pig

Suport: OCTANE ONE 68x118 kupiony 03.03.2008r.

Korba: OCTANE ONE DH 38z. kupiona 03.03.2008r.

Napinacz:BOP za 140zł (taki sam, jak PRODIGY - zrobiony przez firmę Prowheel)

Pedały: BOP Can-Can

Łańcuch:KMC Z-51

Siodło: DARTMOOR Jump-sitter

Sztyca: DARTMOOR biała

Zacisk: ACCENT BOLT imbusowy

Hamulec tył: SRAM 7.0

Klamka: SHIMANO Deore LX

Manetka:SHIMANO Alivio

Mostek: NS Teeter Totter - DH /FR

Kierownica: DARTMOOR Rifle 640 mm

Gripy:DARTMOOR Shadow w bdb stanie +barendy aluminiowe

Koło przód:

Obręcz: DARTMOOR Voo-Doo kapslowana pod V-brake

Opona: KENDA VeeRubber 2.1

Piasta: SHIMANO Deore

Szprychy: DT Swiss srebrne 36szt.

Koło Tył:

Obręcz: ALEXRIMS DM 24 kapslowana pod V-brake

Opona: KENDA VeeRubber 2.1

Piasta: JOYTECH

Szprychy: DT Swiss srebrne 36szt.

Przerzutka tył: SHIMANO Deore 2008 Wolnobieg:SHIMANO MF-TZ21 Neopren:SPEED STUFF

Cena to 1100 zł

Rower posiada jeszcze gwarancje na poszególne podzespoły

Opony jak opony ale czuje że bedą do wymiany bo ich rozmiar to 2.1!

A dlaczego ten rozmiar Ci nie odpowiada?

Przecież do skoków najlepsze są grube opony?!

Mi w Pitbulla wejdzie max 2.6, ale teraz mam założone 2.2 (grubsze mi nie potrzebne) Specialized Enduro i są genialne - polecam, jeśli już będziesz musiał wymienić. Koszt dwóch opon z dętkami to wydatek rzędu 100zł. - może nawet nie.

Do skoków grube opony to podstawa wiec myślałem nad ewentualną zmianą z 2.1 na 2.35 lub 2.5! No racja...Hamulec trzeba bedzie zakupić bo tylni nie wystarczy! zobaczymy jak to jeszcze bedzie z tą ceną!

Jaka max. cenę za niego zapłacilibyscie?

Do skoków grube opony to podstawa wiec myślałem nad ewentualną zmianą z 2.1 na 2.35 lub 2.5! No racja...Hamulec trzeba bedzie zakupić bo tylni nie wystarczy! zobaczymy jak to jeszcze bedzie z tą ceną!

Jaka max. cenę za niego zapłacilibyscie?

Kolego - jeśli chcesz także na nim pojeździć to polecam max. opony 2.35, bo na szerszych to się zarżniesz, a te bez problemu starczają - szczególnie jeśli dopiero chcesz zacząć.

A co do hamulca - mam z tyłu V-ke a z przodu nie mam nic i skaczę :) - kwestia przyzwyczajenia i "sprzętu" :D

Zależy też od opony, bo rozmiary często są zawyżone/zaniżone, do tego rózne twardości gumy i grubości.

Co do hamulców - jak tylko jakieś hopy to i bez hamulców da radę. Ale jak coś więcej to jeden v to za mało. Obręcz się zamoczy i hamulec zamienia się w spowalniacz.

I sądzę, ze ten rower koło 1000zł jest max wart.

Zależy też od opony, bo rozmiary często są zawyżone/zaniżone, do tego rózne twardości gumy i grubości.

Co do hamulców - jak tylko jakieś hopy to i bez hamulców da radę. Ale jak coś więcej to jeden v to za mało. Obręcz się zamoczy i hamulec zamienia się w spowalniacz.

I sądzę, ze ten rower koło 1000zł jest max wart.

Tak - dlatego w przyszłości jak będę miał "grubszą kieszeń" będzie tarcza z tyłu.

Masz na myśli mój rower? Nie jest on wart 1000zł... Rama jest warta może z 500zł, a osprzęt to SYF KOMPLETNY KTÓRY TRZEBA W TRYBIE NATYCHMIASTOWYM WYMIENIĆ!!! :002::D No może prócz frlg piast i opon jak na razie. ;)

Hahaha.

No właśnie, ale najgorsze jest to że jest to licytacja i pewnie jakiś JAN kupi za wiecej niz 1100...moznaby siie potargować chociaż wątpie żeby koleszka przerwał aukcje i sprzedał za 1000...

Jednak uważam ze Duro a Rst to róznica...Tam gdzie ja chce skakac Duro moze nie wystarczyc na wszystkie hopy ale na te początkujace mysle ze na bank bo juz miałem okazje skakać i co do Duro nie miałem zastrzeżeń. Tymbardziej że istnieje możliwosc tunningu Duro co ponoć poprawia o 200% możliwosci amora!

Jednak uważam ze Duro a Rst to róznica...Tam gdzie ja chce skakac Duro moze nie wystarczyc na wszystkie hopy

Skoro pisałeś że dopiero będziesz się uczył to nie bój nic - Duro Ci starczy.

Od razu 3 metrowych dropów czy ogromnych podwójnych stolików nie będziesz skakał :P:D

Do nauki bez problemu wystarczy, a potem będziesz mógł sobie zmienić. ;)

Nie szukaj tylko Dartmoor'ów!! Są też fajne Kony (Shred, Scrap) Aha i jeśli myslisz ze duro nie wystarczy to pomyśl! Dopiero zaczynasz zabawę .. Ja jeżdżę juz dobre 4-3 lata i chciałem się przejechać na rowerku kumpla (GT Chucker) który miał duro .. Na hopkach działa genialnie jak na tą cenę .. A jeśli jedak nie to kup sobie 888 albo Boxxxera na hopki! Zobaczysz że do hopek Sztuciec to tylko max 130 mm ew. 140 przy większym zaawansowaniu

Ale gdzie duro, a gdzie 888 i boxxer. Toż to skrajne amory. Duro to średnio mocny amor z kiepską pracą, a 888 jest do ciężkiego freeride'u, natomiast boxxer do dh. A pomiędzy nimi jest sporo innych 'lżejszych' amorów - np. jakaś zetka od marcoka, 55, domain, pike (chociaz osobiście uważam, ze to amor do am), shermany i inne travisy. A do tego ramy dartmoora w ogole sie nie nadają do wielkich amorów typu 888 czy boxxer.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...