konio Napisano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Wiek 17 lat Wzrost 184 cm Waga 85 kg Poniedziałek: Trening wytrzymałościowy 1 godzina próg (65-70%) Wtorek: Trening siły 30 minut próg ( 70-80%) Środa Odpoczynek Czwartek Siłownia Piątek Trening siły 30 minut próg ( 70-80%) Sobota Trening wytrzymałościowy 1,5 godziny próg (65-70%) Niedziela Odpoczynek Prosze o jakies rady dodam ze pierwszy raz w życiu układałem trening . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owen777 Napisano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Jeśli chcesz, aby ktokolwiek Ci doradził to musisz napisać na jakim poziomie treningów jesteś obecnie, jakie wcześniej treningi robiłeś itp. itd. Napisałeś jeden tydzień treningów bez żadnych informacji - skąd my mamy wiedzieć, co Ci doradzić? Ten tydzień mógłby być w miarę jeśli chodzi o początek zimy, jednak zamieniłbym piątek z sobotą, żeby nie powtarzały się 2 treningi siły pod rząd. No i jeśli to ma być trening wytrzymałościowy to co najmniej 2 razy dłuższy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konio Napisano 11 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Dopiero zaczynam , wcześniej jeżdziłem tylko dla przyjemności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konio Napisano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Mam jeszcze jedno pytanie. Dopiero kupuje pulsometr winioskuje ze kazde tego typu urzadzenie określa próg ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 progi moze i okresla ale to ty musisz je znac zrob sobie test na prog mleczanowy pozniej wylicz reszte no chyba ze stac cie na profesjonalny pomiar w instytucie - ok 300zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konio Napisano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Mozesz opisac jasniej ? Jak zrobic test na prob mlecznowu i jak wyliczyc to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...;hl=test+Friela szukanie nie boli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konio Napisano 27 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Jestem calkowicie zielony w tym temacie. Zalorzmy ze chce trenowac siłe wiec to bedzie ten próg ( 70-80%)- trening wydolności aerobowej (tlenowa?) - trening siły Wnioskuje że w każdym pulsometrze bede mial taka opcje ktora pokarze mi w jakim progu jade ? Musze cos wprowadzac do pulsometra ? Prosze o dokladna odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Jak już będziesz znał progi, to możesz je wklepać do pulsometru. Niektóre liczą to automatycznie np. z wagi, wybranej dyscypliny, wieku, ale to przybliżone wartości i mogą być niezgodne ze stanem faktycznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qamal Napisano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 archeolog Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 pewnie liczył na to że ten kolega co zakladal temat czekal na tą jedyną .... odpowiedz :PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qamal Napisano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 ale chyba źle myślał bo konio ostatnio sie logowal wrz 02 2008 11:08 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.