Skocz do zawartości

[amortyzator przód] Suntour DJD '08 vs Suntour E '06

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć!

Koledzy skorzystałem z wyszukiwarki, wyskoczyło kilka wątków, ale w każdym, każdy pisze swoje, a mi chodzi o to żeby porównać te dwa konkretne modele.

Suntour Duro DJD z rocznika '08:

http://www.allegro.pl/item414472893_nowy_s...ami_ksport.html

od wersji E różni się chyba tylko tym że: rura sterowa wykonana jest ze stali wysokogatunkowej STKM. Tyle przynajmniej ja wykryłem.

Model E z rocznika '06 za tą samą cenę:

http://www.allegro.pl/item410779267_sr_sun..._promocja_.html

To jak? Kto którego poleci i dlaczego? Czy tak naprawdę jest różnica pomiędzy nimi, aż tak duża żeby przejmować się jaką wersję wybrać???

Z góry dzięki za zaangażowanie... :icon_mrgreen:

Napisano

na jedno wychodzi.duro e jest o 100g lżejszy od duro dj ale to wynikia z tego z czego one są wykonane. ja bym postawił na duro e bo to duro dj nie wydaje mi się zbyt dobre

Napisano
na jedno wychodzi.duro e jest o 100g lżejszy od duro dj ale to wynikia z tego z czego one są wykonane. ja bym postawił na duro e bo to duro dj nie wydaje mi się zbyt dobre

A wiesz coś o schodzącej z goleni farby w E? a może myle model i to w DJD schodzi? Chcę kupić DJD, bo ma tą jedną część wykonaną jednak z tej stali STKM, ale nie wiem czy to aż taka różnica? DJD wydaje się być mocniejszy...

Napisano

nie wiem czy w duro dj będzie się rownież zchodziła farba. jest na to rada, jak ci schodzi farba to słyszłem że bierze się papier scierny bardzo drobny (ok. 600) i się ściera farbe. zostają wtedy gołe lagi i nie widać że się wycierają

Napisano

stal nie kocha anodowania - to samo bylo z widelcami manitou ktore byly łyse juz pi peirwszej jezdzie. to raczej kwestia właściwosci materiału a nie procesu technologicznego.

Napisano

W Duro E golenie są wykonane ze:

stali chromowo-molibdenowej

natomiast w Duro DJD golenie górne wykonane są ze:

stali wysokogatunkowej STKM

Jakieś różnice?

To w takim razie kto który bardziej poleca - ja jestem przy DJD i na razie się tego trzymam, ale jak ktoś mi sensownie doradzi to będę myślał o modelu przed zakupem.

Pozdrawiam.

Napisano

według mnie to lepiej do zbierać trochę kasy i poczekać do końca sezonu bo w tedy będzie dużo wyprzedarzy i może jąką lepszą sztuke kupisz. popatrz na ebay za 55R bo w granicach 500PLN można już chyba dostać coś takiego

Napisano

Nie ma takiej możliwości niestety. Rower MUSI być zrobiony teraz. Ale za rok lub 2 jak "zniszczę Suntoura" kupię coś konkretnego - powiedzmy Shermana :D

P.S Zdecydowałem się na DURO DJD - w pierwszym tyg. września "idę na zakupy" ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...