Skocz do zawartości

[jaka trasa] Dąbrowa-Ojców-Kraków

Shreck

Rekomendowane odpowiedzi

Planuje wybrać się na rowerze do Krakowa tylko mam problem z trasą. Jechał ktoś z Was może już do Krakowa z okolic Dąbrowy. Szukałem jakiegoś szlaku ale nie udało się.Wydaje mi się, że najlepiej było by jechać na Ojców i potem na Kraków.

Pomóżcie w dobraniu trasy którą można dojechać do Krakowa bo to główny cel, nie koniecznie musi być bardzo widokowa, ale zeby nie jechać głównymi drogami.

Pozdrawiam wszystkich. To mój pierwszy post na forum i jeśli jest w nieodpowiednim dziale to prosze o przeniesienie.

Jeśli chodzi o szlak to również szukam czegoś w kierunku Ojcowa, bo pojęcia nie mam ;) A jeśli chodzi o dojazd szosą to całkiem sprawnie jedzie się startując ze Strzemieszyc, potem koło euroterminalu > Sławków> Podlipie> Bolesław i za Bolesławiem wjazd na DK94 i kawałek poboczem do Olkusza :D Potem w centrum w lewo na Rabsztyn i dalej już jedzie się wioskami z dosyć sporymi podjazdami do Jangrota. Z Jangrota przez Trzyciąż do Zadroża a potem przez Wielmoże do Pieskowej Skały a stamtąd to już tylko jedna droga na Ojców :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...