Shreck Napisano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Planuje wybrać się na rowerze do Krakowa tylko mam problem z trasą. Jechał ktoś z Was może już do Krakowa z okolic Dąbrowy. Szukałem jakiegoś szlaku ale nie udało się.Wydaje mi się, że najlepiej było by jechać na Ojców i potem na Kraków. Pomóżcie w dobraniu trasy którą można dojechać do Krakowa bo to główny cel, nie koniecznie musi być bardzo widokowa, ale zeby nie jechać głównymi drogami. Pozdrawiam wszystkich. To mój pierwszy post na forum i jeśli jest w nieodpowiednim dziale to prosze o przeniesienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waclaw Napisano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Ja jutro rano wybieram sie na traske Częstochowa-Krakow sciezkami rowerowymi przez wyzyne krakowska czestochowska z podobno nieganalnymi widokami, zamki, koscioly lekkie gorki. Razem ok.200km pozdro Jakby co moje gg : 3311569 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Kiedy chcesz jechać ? bo też się wybieram.Byłem w zeszłym roku to w tym musze powtórzyć Daj znać na gg to może zorganizujemy większą grupke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Jeśli chodzi o szlak to również szukam czegoś w kierunku Ojcowa, bo pojęcia nie mam A jeśli chodzi o dojazd szosą to całkiem sprawnie jedzie się startując ze Strzemieszyc, potem koło euroterminalu > Sławków> Podlipie> Bolesław i za Bolesławiem wjazd na DK94 i kawałek poboczem do Olkusza Potem w centrum w lewo na Rabsztyn i dalej już jedzie się wioskami z dosyć sporymi podjazdami do Jangrota. Z Jangrota przez Trzyciąż do Zadroża a potem przez Wielmoże do Pieskowej Skały a stamtąd to już tylko jedna droga na Ojców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shreck Napisano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 O dzięki. Z trasy do Ojcowa skorzystam na pewno. Teraz trzeba tylko znaleźć czas na to bo kurcze z tym to strasznie krucho jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Możesz jeszcze smignąć na Bókowno i dalej na Olkusz,zostanie tylko przejechać Olkusz i dalej spokojna droga.Zawsze wybieram ten wariant jadąc do Ojcowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.